عربستان آماه معاملهای بزرگ با چین
بر اساس پیشبینیها صادرات نفت عربستان سعودی به چین در ماه میلادی آینده به میزان قابل توجهی افزایش یابد.

تخصیص حجم به پالایشگاههای چینی نشان میدهد که صادرات عربستان سعودی از ۳۵.۵ میلیون بشکه که برای تحویل در ماه جاری برنامهریزی شده بود، به ۴۸ میلیون بشکه در ماه مه افزایش خواهد یافت.
عربستان سعودی، قیمت رسمی فروش نفت خود را پیش از افزایش تولید در ماه آینده، به شدت کاهش داد. شدیدترین کاهش قیمت برای محمولههای نفت به مقصد آسیا انجام شد، به طوری که قیمت گرید نفتی پرچمدار «عرب لایت» در ماه مه، ۲ دلار و ۳۰ سنت در هر بشکه ارزانتر خواهد شد و فقط یک دلار و۲۰ سنت، نرخ بالاتری از شاخص قیمت منطقهای نفت دبی/عمان خواهد داشت.
قیمت نفت در معاملات بازار جهانی بیش از یک دلار در هر بشکه افزایش یافت.
این اقدام در بحبوحه سقوط قیمت نفت صورت گرفت که در واکنش به تصمیم دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا برای افزایش تعرفهها بر کالاهای همه شرکای تجاری، به ویژه چین به عنوان بزرگترین واردکننده نفت در جهان بود. چین، بلافاصله با اعمال تعرفههای خود بر تمامی کالاهای وارداتی آمریکا، از جمله نفت و گاز، تلافی کرد و این امر، قیمتها را با فشار کاهشی بیشتری روبرو کرد.
عربستان سعودی پس از روسیه، دومین صادرکننده بزرگ نفت نفت چین است. در همین حال، واردات چین از ایران در مارس به میزان قابل توجهی افزایش یافت و واردکنندگان چینی به ذخیرهسازی نفت ایران پرداختند. بر اساس دادههای کپلر، نفت خام ایران ۱۳ درصد از کل واردات نفت خام چین را در ماه میلادی گذشته به خود اختصاص داده است. واردات نفت از ایران از ۷۴۷ هزار بشکه در روز در فوریه، به ۱.۳۷ میلیون بشکه در روز در مارس افزایش یافت.
بر اساس گزارش اویل پرایس، از سوی دیگر، صادرات نفت خام آمریکا به بزرگترین واردکننده جهان کاهش یافته و در آستانه توقف کامل است. نفت آمریکا از ابتدای سال جاری تاکنون، فقط حدود یک درصد از واردات نفت به چین را تشکیل داده است. اما جنگ تعرفهای که ترامپ در اوایل فوریه علیه چین به راه انداخت، خریداران چینی باقی مانده را از خرید نفت آمریکا منصرف کرد.