افشاگری تکاندهنده: شایعهای که بازار میوه را به هم ریخت!
بارفروشان تهران پرتقال را با سم و رنگآوری عرضه میکنند و کمآبی بر گوجهفرنگی و صیفیجات صادراتی تاثیر گذاشته است.
اکبر یاوری، رئیس اتحادیه بارفروشان تهران، شایعه «تزریق سم به پرتقال» را قویاً رد کرد و این ادعا را اساساً نادرست خواند.
مصاحبهای با تاخیر؛ سوءتفاهم در مورد رنگآوری پرتقال
یاوری با اشاره به مصاحبهای که اخیراً بازنشر شده، توضیح داد که این گفتوگو مربوط به حدود ۴۰ تا ۵۰ روز پیش بوده و دلیل بازنشر آن در این زمان مشخص نیست. وی تصریح کرد که موضوع اصلی مطرحشده در آن مصاحبه، مربوط به «رنگآوری» پرتقالهای سبزرنگ در اوایل فصل برداشت بوده است.
وی با بیان اینکه فصل برداشت پرتقال از اواسط مهرماه آغاز میشود و در آن زمان میوهها هنوز سبز هستند، افزود: «برای عرضه در بازار از روشهای رنگآوری استفاده میشود تا ظاهر محصول تغییر کند.»
رئیس اتحادیه بارفروشان تهران تأکید کرد که در حال حاضر پرتقالها کاملاً رسیده و رنگ گرفتهاند و نیازی به رنگآوری نیست. او انتشار این مصاحبه با تأخیر را کمکی به بازار ندانست و آن را صرفاً موجب ایجاد جریانات اشتباه توصیف کرد.
علت کمآبی برخی پرتقالهای عرضه شده به بازار
یاوری در خصوص کمآبی برخی پرتقالهای موجود در بازار نیز توضیح داد: «پرتقالهای ابتدای فصل معمولاً آب کمتری دارند. این مسئله طبیعی است و با گذشت زمان و رسیدن کامل میوه، برطرف میشود.»
تأثیر تغییر فصل و صادرات بر قیمت گوجهفرنگی و صیفیجات
رئیس اتحادیه بارفروشان تهران با اشاره به افزایش قیمت برخی محصولات از جمله گوجهفرنگی و صیفیجات، عوامل مؤثر بر این روند را تشریح کرد. وی بیان داشت: «تغییر فصل و همچنین شرایط برداشت و صادرات بر بازار تأثیر گذاشته است.»
یاوری به وضعیت گوجهفرنگی اشاره کرد و گفت: «زمانی که فقط استان فارس تأمینکننده گوجه کشور بود، مسیر صادرات باز شد و علاوه بر آن، برخی صادرکنندگان پاکستانی، گوجههای سبز و رسیده را همزمان برداشت و مخلوط عرضه میکردند. این موضوع موجب کاهش عرضه داخلی شد.»
وی پیشبینی کرد که طی ۱۵ تا ۲۰ روز آینده با ورود گوجهفرنگی بوشهر، قیمتها کاهش یافته و عرضه به حالت طبیعی بازمیگردد و بازار به ثبات خواهد رسید.