سرآمد انتخاب هوشمندانه

گفتگو سرانه با سخنگوی سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران

شرط حفاظت از پاساژها در برابر آتش سوزی / منطقه آزاد انزلی درس عبرت شد

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران گفت: تا زمانی که مالکان انبارها نسبت به سیستم‌های اعلام و اطفا آتش توجه کافی نداشته باشند و آن‌ها را به‌موقع سرویس نکنند یا کالای خود را بدون برنامه‌ریزی مناسب نگهداری کنند، تنها تجهیزات آتش‌نشانی نمی‌توانند عامل بازدارنده و مهارگر حریق باشند.

شرط حفاظت از پاساژها در برابر آتش سوزی / منطقه آزاد انزلی درس عبرت شد

جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران در گفت‌وگو با سرانه با اشاره به آتش سوزی منطقه آزاد انزلی و با بیان برخی نکات ایمنی اظهار داشت: نگهداری مواد با قابلیت اشتعال بالا در کنار اجسام حساس به حرارت کاری بسیار خطرناک است. مواد با نقطه اشتعال پایین نباید در معرض مستقیم نور خورشید قرار گیرند. به همین دلیل آن‌ها را معمولا داخل بسته‌بندی‌های مخصوص نگهداری می‌کنند.

جلال+ملکی

ضرورت ذخیره‌سازی در فضاهای مهار شده

وی با توجه به شیوه درست انبار داری گفت: در مواردی که تعامل شیمیایی در دماهای پایین ممکن است رخ دهد، کالاها باید در انبارهای سرپوشیده و دارای سیستم تهویه و خنک‌کننده نگهداری گردند. این حداقل الزام برای انبارداری اصولی است.

تجهیزات اعلام و اطفای حریق؛ شرط الزامی در فضای تجاری

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران در رابطه با تجهیزات اعلام و اطفای حریق در مراکز خرید بیان کرد:در مجتمع‌های تجاری، افزایش حرارت اولیه باید با سیستم‌های هشدار‌دهنده مانند دتکتورهای حساس به دما، دود یا نور شعله شناسایی شود. البته اگر چنین سامانه‌هایی نصب شده اما نگهداری و سرویس نشده باشند، نمی‌توان انتظار عملکرد صحیح و اعلان هشدار به‌موقع را داشت.

اهمیت نگهداری و سرویس دوره‌ای سیستم‌ها

ملکی با تاکید بر سرویس دوره‌ای سیستم‌ها گفت: سیستم‌های خودکار اعلام و اطفا باید متناسب با نوع مواد نگهداری شده انتخاب شوند. برای مواد جامد سیستم آب‌پاش کاربرد دارد و برای سایر مواد از سامانه‌هایی نظیر FM-30 یا پودر آتش‌نشانی بهره می‌برند. در انبارهای معمولی که هیچ سیستم اطفایی ندارند، وجود کوچک‌ترین حریق هم هشداری جدی است.

وی در رابطه زمان مهار آتش اظهار داشت: عواملی مانند عدم وجود آب کافی، شرایط دسترسی و نوع کالای انبارشده بر مهار آتش تاثیرگذار است.اینکه تنها آتش‌نشانی مقصر دانسته شود، درست نیست. تجهیزات، توانمندی پرسنل و مهم‌تر از همه همکاری مالکان، موثرترین عوامل در روند مهار هستند.

هم‌افزایی؛ رمز موفقیت در عملیات اطفایی

ملکی با تاکید بر رعایت اصول انبارداری و توصیه ای به مالکان گفت:برای خروج سریع کالاها و اطفای دقیق، نیاز است تا پیش از حریق، مسئولان خریدار یا مالک، برنامه‌ریزی برای دسترسی آسان، تعیین میزان ریسک و استفاده از تجهیزات مناسب داشته باشند. در یکی از عملیات‌ها که مواجه با پوشاک انبارشده در طبقات زیر سطح زمین بودیم، به دلیل گرمای شدید، آفتاب مستقیم و نوع چیدمان نامناسب، ساعت‌ها زمان برد تا وارد انبار شویم و این امر زمان عملیات را طولانی کرد.در مقابل، در انبارهایی که پوشش کانتینری داشتند و نظم چیدمان رعایت شده بود، عملیات به‌سرعت کنترل شد.

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران در پایان با اشاره به تمام عوامل اثرگذار بر کاهش حوادث این چنینی اظهار داشت: تا زمانی که مالکان انبارها نسبت به سیستم‌های اعلام و اطفا آتش توجه کافی نداشته باشند و آن‌ها را به‌موقع سرویس نکنند یا کالای خود را بدون برنامه‌ریزی مناسب نگهداری کنند، تنها تجهیزات آتش‌نشانی نمی‌توانند عامل بازدارنده و مهارگر حریق باشند. این همکاری مشترک، حلقه مفقوده‌ای است که اگر تقویت شود بسیاری از حوادث قابل پیشگیری خواهند بود.

ونوس

 

 

 

ارسال نظر