سرآمد انتخاب هوشمندانه

این پیش‌بینی قیمت طلا را از دست ندهید

آیا بازار طلا و ارز با اتفاقی مشابه ریزش تاریخ قیمت‌ها پس از امضای قطعنامه ۵۹۸ مواجه خواهد شد؟

این پیش‌بینی قیمت طلا را از دست ندهید

با توجه به تجربه تاریخی پایان جنگ ایران و عراق در سال ۱۳۶۷ و همچنین توافق برجام در سال ۱۳۹۴ می‌توان گفت که توافق هسته‌ای میان ایران و امریکا می‌تواند به کاهش نرخ طلا در بازار داخلی منجر شود، اما میزان این کاهش بستگی به چند عامل کلیدی دارد: پایداری توافق، واکنش بازار جهانی، دسترسی به منابع ارزی و مدیریت انتظارات تورمی.

در تیرماه ۱۳۶۷ پس از امضای قطعنامه ۵۹۸ بازار ایران شاهد ریزش شدید و آنی قیمت‌ها بود؛ نرخ دلار از ۱۴۸ به کمتر از ۵۰ تومان و نرخ طلا و سکه نیز به شدت افت کرد.

این اتفاق در فضایی رخ داد که اقتصاد ایران با التهاب شدید ناشی از جنگ مواجه بود و مردم به شکل هیجانی وارد بازارهای طلا، دلار و زمین شده بودند.

پس از توافق برجام در سال ۱۳۹۴ نیز هرچند کاهش نسبی نرخ دلار و طلا اتفاق افتاد، اما این کاهش چندان عمیق و پایدار نبود و طلا هرگز به کانال‌های قیمتی پیشین بازنگشت و قیمت‌ها پس از یک دوره ثبات دوباره صعودی شد.

پیش‌بینی نرخ طلا پس توافق هسته‌ای احتمالی

کاهش نرخ طلا در بازار ایران پس از به‌دست آمدن یک توافق جدی با امریکا بسیار محتمل است.

کاهش اولیه ممکن است هیجانی باشد و نرخ طلا ۱۸ عیار که اکنون در نیمه کانال ۶ میلیون تومان قرار داشت تا پایین‌تر از سطح ۶ میلیون تومان هم معامله خواهد شد اما تصور سقوط شدید نرخ طلا به کانال‌های بسیار پایین (مثلاً ۳ تا ۴ میلیون تومان) غیرواقع‌بینانه است؛ چراکه ساختار تورمی، کسری بودجه، نقدینگی بالا و نرخ اونس جهانی طلا که روند صعودی دارد همچنان اثرگذار خواهد بود.

اکنون اقتصاد ایران پیچیده‌تر، جهانی‌تر و متاثر از عوامل متنوع‌تری نسبت به دهه ۶۰ است و برای بازگشت نرخ طلا به سطح یک یا دو سال گذشته باید شرایطی نظیر رفع کامل تحریم‌ها، افزایش شدید صادرات نفت و برگشت کامل درآمدهای ارزی، ثبات سیاسی بلندمدت با قدرت‌ها و ورود سرمایه‌گذاران خارجی به کشور اتفاق بیفتد و ترمز افزایش شدید نرخ اونس جهانی نیز کشیده شود.

 

ارسال نظر