فروکش تب خرید دلار و سکه
با فروکش تب خرید دلار و سکه، از صبح امروز بازار شاهد افزایش فروشنده است و فعلاً خریداران برای خرید دلار و سکه کنار کشیدهاند.

با فروکش تب خرید دلار و سکه، از صبح امروز بازار شاهد افزایش فروشنده است و فعلاً خریداران برای خرید دلار و سکه کنار کشیدهاند.
بعد از انتشار خبرهای جدید از زمان و مکان مذاکرات غیرمستقیم ایران و امریکا، بازار طلا و ارز شاهد استارت مجدد سیرنزولی قیمتها بود.
قیمت دلار و تتر که دیروز تا ۱۰۵ هزار تومان هم بالا رفته بودند از بامداد دیشب با سیرکاهشی همراه شده و به کانال ۹۰ هزار تومان عقب نشینی کردند. دلار پیش از ظهر امروز نرخ ۹۸ هزار تومانی را هم ثبت کرد.
قیمتها در بازار طلا و سکه هم مانند بازار ارز امروز با کاهش محسوس همراه بود. نرخ طلای ۱۸ عیار که دیروز باردیگر وارد کانال ۸ میلیونی شده بود همزمان با کاهش نرخ ارز به کانال ۷ میلیون تومان بازگشت و هم اکنون نیز در محدود ۷ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان معامله میشود.
قیمت سکه بهارآزادی نیز که در هفتههای اخیر حباب بالایی پیدا کرده از ۹۸ میلیون تومان به کانال ۸۰ میلیون تومان کاهش یافت ولی مجدد در کانال ۹۱ میلیون تومان نرخ خورد.
در ماههای اخیر بازار طلا و ارز با نوسانات شدیدی مواجه شده است که دلیل اصلی آن تشدید تنشهای سیاسی با تهدیدهای ترامپ بر علیه اقتصاد جهانی با راهانداختن جنگ تجاری و تهدید اقتصاد ایران با تشدید تحریمها است.
انس طلای جهانی که در اثر جنگ تعرفهای ترامپ و تهدیدهای او بر علیه کشورهای مختلف جهان رکورد ۳۱۴۸ دلاری را شکست، در روزهای اخیر بازار کشورهای مختلف را تحت تاثیر قرار داد.
مشاهدات میدانی از بازار ارز بعد از اعلام خبرهای جدید از مذاکرات و پالس مثبت به بازار، بیانگر عدم تمایل خریداران به خرید دلار است؛ بازاریها پیشبینی میکنند که جو کاهشی قیمتها باتوجه به آغاز مذاکرات غیرمستقیم ایران و امریکا ادامه دار باشد.
یکی از فعالان بازار ارز در همین ارتباط به خبرنگار ما گفت: باتوجه به جو روانی مثبت پیشبینی میشود کاهش نرخ دلار علی رغم مقاومت بازار با شیب بسیار تند ادامه داشته باشد.
پیش از این و همزمان با افزایش تنشهای سیاسی در منطقه و جهان، قیمتها در بازار طلا و ارز با نوسان شدید همراه شد و همین امر نیز سبب ثبت رکوردهای تاریخی برای دلار و سکه و طلا شده است.
کارشناسان اقتصادی و فعالان بازار البته به خریداران طلا و ارز هشدار میدهند که در روزهای پرنوسان از خرید طلا و ارز بپرهیزند؛ چراکه افزایشهای هیجانی معمولا با کاهش شدید همراه میشود.
امید ماهرانی، عضو کمیسیون توسعه صادرات غیرنفتی اتاق بازرگانی ایران در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به اینکه نوسانات اخیر در بازار ارز و طلا، بیش از هر چیز تحت تأثیر تنشهای منطقهای و جهانی طی هفتههای گذشته بوده تأکید کرد: این تنشها، هیجانات خرید و التهاب در بازار ارز و طلا را بهدنبال داشته و نوسانات نرخ نیز از همین رو شدت یافته است. با این حال امیدواریم که منطقه بیش از این درگیر تنشهای سیاسی و نظامی نشود تا بتوان ثبات و آرامش را به بازارها بازگرداند.
ماهرانی به نوسانات اخیر بازار سکه و طلا نیز اشاره کرد و گفت: ریشه این نوسانات قیمتی در رشد نرخ اونس جهانی و بحرانهای منطقهای و جهانی است. بیتردید تهدیدهای نظامی در منطقه، تعرفههای وضعشده از سوی دولت ترامپ و همچنین تنشهای جهانی نظیر درگیری چین و تایوان، جنگ روسیه و اوکراین و همچنین وضعیت خاورمیانه، همگی دست بهدست هم دادهاند تا نرخ جهانی طلا افزایش یابد.
وی افزود: بورس امریکا ابتدا برای سال ۲۰۲۵ نرخ طلا را حدود ۳۳۰۰ دلار پیشبینی کرده بود، اما این رقم اخیراً به حدود ۳۶۰۰ دلار تا پایان امسال میلادی افزایش یافته است. البته اگر سطح ریسکهای سیاسی کاهش یابد و انتظارات تورمی فروکش کند، احتمال ریزش قیمتها در بازار طلا نیز وجود دارد، بهویژه با توجه به افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو امریکا.
فعالان بازار و کارشناسان اقتصادی معتقدند در صورت مخابره اخبار مثبت سیاسی احتمال ریزش سنگینتر در بازار طلا، سکه و ارز در روزهای آینده بسیار بالا خواهد بود.