کاسبی های بزرگ عراق از طریق ایران
عراق و ایران بهعنوان دو کشور همسایه، روابط اقتصادی گستردهای دارند که بهطور مستقیم و غیرمستقیم بر درآمدهای هر دو کشور تأثیر میگذارد.
سرانه تیوی
![کاسبی های بزرگ عراق از طریق ایران](https://cdn.saranemag.ir/thumbnail/Jy1K6JlEU3lh/QW8bo3NMUynb5wJvHN1Zr1N8KRyeUCxCGJjwKl7joYdDuhnSJwWLfOC9fJJzl5NxVpNz4loDq9-aYHf8wuH_VASQMGP7SQW__R9HAnahvsn0pYiSi0Io5w,,/%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%B9%D8%B1%D8%A7%D9%82.jpg)
در ادامه، به مهمترین منابع درآمدی عراق که از طریق تعامل با ایران حاصل میشود، اشاره میکنیم:
۱. صادرات نفت به ایران
عراق بهعنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت در جهان، بخشی از نفت خام خود را به ایران صادر میکند. این صادرات بهویژه در مناطق مرزی دو کشور انجام میشود و به تأمین نیازهای انرژی ایران کمک میکند.
۲. تجارت غیرنفتی
عراق با صادرات محصولات کشاورزی، مواد غذایی، مصالح ساختمانی و سایر کالاها به ایران، درآمد قابلتوجهی کسب میکند. این تجارت بهویژه در مناطق مرزی و از طریق بازارچههای مرزی رونق دارد.
۳. گردشگری مذهبی
سالانه میلیونها زائر ایرانی برای زیارت اماکن مقدس به شهرهای نجف، کربلا، کاظمین و سامرا در عراق سفر میکنند. این سفرها منبع درآمد مهمی برای صنعت گردشگری و خدمات مرتبط در عراق محسوب میشود.
۴. همکاریهای صنعتی و زیرساختی
شرکتهای عراقی در پروژههای مشترک با شرکتهای ایرانی در حوزههای ساختوساز، انرژی و زیرساخت فعالیت میکنند که این همکاریها به افزایش درآمدهای عراق کمک میکند.
۵. ترانزیت و حملونقل
با توجه به موقعیت جغرافیایی عراق، این کشور بهعنوان مسیر ترانزیتی برای کالاهای ایرانی به سایر کشورهای منطقه عمل میکند و از این طریق درآمدهایی را از محل عوارض و خدمات حملونقل به دست میآورد.
در مجموع، تعاملات اقتصادی و تجاری بین ایران و عراق در حوزههای مختلف، سهم قابلتوجهی در درآمدهای عراق دارد و به توسعه و تقویت روابط دو کشور کمک میکند.