اختصاصی سرانه:
اصلیترین شگرد کلاهبرداران برای خالی کردن حساب ها / حواستان جمع باشد!
رئیس پلیس فتای تهران بزرگ گفت: کلاهبرداران معمولا با این افراد تماس گرفته و خود را به عنوان پشتیبان بانک، پشتیبان بیمه و یا هر نهاد رسمی دیگری معرفی میکنند و اعلام میکنند سیستم مشغول به روز رسانی اطلاعات شما یا ارائه هر خدمات دیگری است.
سرانه تیوی
یکی از راههای ورود به حساب کاربری شهروندان در فضای مجازی، دسترسی از طریق «کد تایید» ورود یا عضویت است. معمولا برای ورود به نرم افزار شبکه های اجتماعی علاوه بر رمز به یک کد تایید که از طریق پیامک ارسال میشود، نیاز دارید. افراد سودجو نیز گاهی برای دریافت این کد تایید با شماره موبایل کاربران تماس گرفته و اعلام میکنند که از طرف فلان سازمان یا مسابقه تماس گرفته و برای راستی آزمایی به کدی که برایشان پیامک شده نیاز دارند. بازخوانی کد تایید همانا و دسترسی کلاهبردار پشت خط به طلاعات شخصی شما در حسابهای کاربری شما همان.
سردار داوود معظمی گودرزی- رئیس پلیس فتای تهران بزرگ در گفتوگو با سرانه درباره یکی از شگردهای کلاهبرداران در جرایم سایبری گفت: یکی از خطرناکترین راههای نقض حریم خصوصی در دسترسی به اطلاعات حساب افراد، فعالسازی اینترنت بانک و موبایل بانک شهروندان همین کدهایی است که به صورت پیامکی برای خط تلفت همراه شهروندان ارسال میشود.
وی با اشاره به آخرین اطلاعات پروندههای شکایتهای رسیده به پلیس فتا گفت: این نوع کلاهبرداری بالاترین آمار را در بین جرایم سایبری دارد. در این شگرد کلاهبرداران وانمود میکنند که اطلاعات زیادی درباره شما دارند و معمولا نخستین گروههای هدف نیز اصنافی هستند که دارای تابلوهای سردر، در سطح شهر بوده و روز این تابلوها اطلاعاتی مانند شماره تلفن موبایل و شماره ثابت ارایه شده است. اصنافی که در پیجهای شبکههای فضای مجازی تبلیغات دارند نیز گروه هدف دیگری هستند که مورد سوءاستفاده کلاهبرداران قرار میگیرند.
رئیس پلیس فتای تهران بزرگ با اشاره به روش کار این نوع کلاهبرداریها گفت: کلاهبرداران معمولا با این افراد تماس گرفته و خود را به عنوان پشتیبان بانک، پشتیبان بیمه و یا هر نهاد رسمی دیگری معرفی میکنند و اعلام میکنند سیستم مشغول به روز رسانی اطلاعات شما یا ارائه هر خدمات دیگری است. در ادامه نیز درخواست بازخوانی کد تایید پیامک شده را دارند. در این فرآیند به محض بازخوانی این کد عملا شما مجوز دسترسی به تمام اطلاعات گوشی خود به فرد کلاهبردار را میدهید. به علاوه اینکه در این صورت کلاهبرداران میتوانند به اطلاعاتی مانند موبایل بانک، اینترنت بانک و حتی فعالسازی شبکه اینترنت شما دسترسی پیدا کنند.
سردار گودرزی افزود: این کد عملا کد تایید هویت یکی از نرم افزارهای بانکی یا کد احراز هویت یکی از شبکههای اجتماعی شماست. بنابراین به هیچ عنوان این کد را در اختیار هیچ کس قرار ندهید.
رئیس پلیس فتای تهران بزرگ با تاکید بر اینکه مرکز فوریتهای سایبری تهران بزرگ ۲۴ ساعته در خدمت مردم عزیز است گفت: اگر شهروندان به هر دلیلی با مشکلی در فضای مجازی مواجه شدند، علاوه بر شماره تلفنهای اعلامی میتوانند به صورت حضوری نیز برای پیگیری اقدامات فوریتی به مرکز پلیس فنای تهران بزرگ مراجعه نمایند.