انتقاد تند وزیر دفاع لهستان از زلنسکی
وزیر دفاع لهستان از ولودیمیر زلنسکی به سبب آنکه کمکهای ورشو به کییف را ناکافی خوانده، انتقاد کرد و حافظه او را ضعیف دانست.
«ولادیسلاو کوسینیاک-کامیش» وزیر دفاع لهستان بعد از آنکه «ولودیمیر زلنسکی» ورشو را به کمکاری در کمک به کییف برای جنگیدن با روسیه متهم کرد، حافظه این رئیسجمهور اوکراین را ضعیف دانست.
زلنسکی چندی پیش در ماه اکتبر کشورهای عضو ناتو بهویژه لهستان را به خاطر برآورده نکردن برخی کمکهای تسلیحاتی مورد درخواستش از جمله عرضه جنگندههای میگ و خودداری از رهگیری موشکهای روسیه در غرب اوکراین مورد انتقاد قرار داد.
مقامهای لهستان در پاسخ به این درخواست زلنسکی گفته بودند کشور خودشان برای دفاع از خود به این جنگندهها نیاز دارد و تاکید کردند که زلنسکی تلاش دارد «لهستان را به جنگ با روسیه بکشاند.»
کوسینیاک-کامیش، در مصاحبهای با یک شبکه تلویزیونی لهستانی اظهار کرد درباره موضوع کمک به اوکراین با «مارک روته» دبیرکل ائتلاف ناتو مذاکره داشته است و در ادامه این مصاحبه گفت کشورش تاکنون در راستای کمک به اوکراین کارهای خیلی زیاد انجام داده و کمکهای بزرگی را به کییف داشته است.
او ادامه داد که این یک تاکید مهم است چون اخیرا ولودیمیر زلنسکی گفت لهستان هر آنچه که میتوانسته برای کمک به کییف انجام نداده است.
این مقام لهستانی اضافه کرد: «به نظر میرسد اوکراین در قبال کمکهای نظامی لهستان به خود حافظهای ضعیف دارد. نمیتوانید بگویید که لهستان هر کاری که ممکن باشد برای این کمک انجام نمیدهد. لهستان هر آنچه که ممکن بوده انجام داده و به انجام هر آنچه که ممکن است، ادامه خواهد داد.»
وزیر دفاع لهستان در ادامه این مصاحبه بیان کرد: «کمکها به اوکراین تنها در چارچوب یک سری محدودیتها قابل عرضه بوده و نباید بر خلاف منافع ملی لهستان باشند.»
کوسینیاک-کامیش افزود: «امنیت خود لهستان محدودیت برای کمک به اوکراین را تعیین میکند. در صورتی که امنیت لهستان با نقل و انتقال هرگونه تجهیزات به خطر بیفتد من عملا چنین کاری را نخواهم کرد. هیچ نیروی نیز وجود ندارد که من را مجبور به این کار کند. وقتی مساله مربوط به کشاندن کشورهای دیگر از جمله لهستان به تقابل مستقیم با روسیه باشد، ورشو استراتژی نظامی و مصالح خودش را در نظر میگیرد.»
به گزارش «راشا تودی»، این اظهارات وزیر دفاع لهستان در حالی مطرح میشوند که ورشو یکی از حامیان اصلی اوکراین در جنگ با روسیه بوده و کمکهای نظامی مختلف شامل خودروهای زرهی، سامانههای توپخانه و «حداکثر میزان» جنگندههای میگ-۲۹ را در اختیار کییف قرار داده است. لهستان به این دلیل مابقی ناوگان جنگندههای میگ خود را تقدیم اوکراین نکرده چون ناتو در جایگزین کردن این جنگندههای لهستان با جنگندههای اف-۳۵ که احتمالا دستکم تا سال ۲۰۲۶ فرستاده نخواهند شد، تاخیر کرده است.
«رادوسلاو سیکورسکی» وزیر امور خارجه لهستان پیشتر گفته بود ورشو «بیشتر از هر کشور دیگری به نفع اوکراین کار کرده است» و باید مساله رهگیری موشکهای روسیه با اعضای ناتو مطرح شوند.
این در حالیست که کرملین نسبت به تداوم حمایتهای تسلیحاتی غرب از کییف هشدار داده و علاوه بر اینکه آنها را «اهدافی مشروع» خوانده است، تاکید دارد که این تدابیر به تغییر تحولات میدانی کمکی نمیکند و تنها درد و رنج اوکراینیها را طولانیتر میکند.