سرآمد انتخاب هوشمندانه

ضربه‌ای غیرمنتظره به جنگ تجاری آمریکا

صادرات چین در ماه ژوئن با رشد ۵.۸ درصدی نسبت به سال قبل همراه شد و به سطح ۳۲۵ میلیارد دلار رسید؛ آماری که بالاتر از پیش‌بینی ۵ درصدی اقتصاددانانی است که در نظرسنجی بلومبرگ شرکت داشتند.

 ضربه‌ای غیرمنتظره به جنگ تجاری آمریکا

 رشد صادرات چین برای نخستین‌بار از ماه مارس به دنبال کاهش تعرفه‌های امریکا و تقاضای مطلوب بازراهای خارجی مهم با افزایش همراه شد.

به نوشته بلومبرگ، صادرات این کشور در ماه ژوئن نسبت به یک سال قبل‌ با رشد ۵.۸ درصدی همراه شد و به سطح ۳۲۵ میلیارد دلار رسید؛ آماری که بالاتر از پیش‌بینی ۵ درصدی اقتصاددانانی است که در نظرسنجی بلومبرگ شرکت داشتند.

واردات نیز برای نخستین‌بار از ماه فوریه افزایش یافت و رشد حدود ۱.۱ درصدی را ثبت کرد که در نتیجه آن، مازاد تجاری ۱۱۵ میلیارد دلاری برای دومین اقتصاد بزرگ جهان در ماه گذشته میلادی رقم خورده است.

صادرات موتور محرک رشد اقتصادی چین

صادرات رو به رونق چین، عامل اصلی رشد اقتصادی این کشور در نیمه نخست سال ۲۰۲۵ بوده است و شرکت‌های چینی را در میانه تقاضای ضعیف داخلی تقویت کرده است. اما حمایت ناشی از صادرات ممکن است در نیمه دوم سال به‌دلیل اوج‌گیری دوباره تنش‌های تجاری، از میان برود.

وانگ لینگجون، معاون رئیس اداره گمرک چین می‌گوید: «تجارت چین در نیمه نخست سال ۲۰۲۵ در برابر فشارها مقاوت کرد و پیشرفت داشت. اما ما همچنین باید به یک‌جانبه‌گرایی و حمایت‌گرایی توجه کنیم چراکه در سطح جهانی در حال افزایش است. شرایط خارج از چین به محیطی پیچیده‌تر، توان‌فرساتر و نامطمئن‌تر تبدیل شده است.»

رونمایی ترامپ از تعرفه‌های جدید بر شرکای تجاری

دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری امریکا، هفته گذشته از مجموعه‌ای جدید از تعرفه‌ها بر شرکای تجاری رونمایی کرد و گفت این تعرفه‌ها از اول آگوست (۱۰ مرداد) اجرایی می‌شوند. امریکا همچنین از تعرفه‌ ۵۰ درصدی بر واردات مس خبر داد و اعلام کرد تعرفه‌های بیشتری برای بخش‌های مختلف در راه است.

طبق اعلام وانگ لینگجون، تعرفه‌های امریکا بر چین از سطح ۱۴۵ درصدی در اوایل آوریل به حدود ۵۵ درصد کاهش یافته است که افت صادرات چین به امریکا را کاهش داده است.

ریسک فزاینده استراتژی تجاری امریکا برای چین

با این حال، پکن با ریسک‌های فزاینده‌ای در رابطه با استراتژی تجاری واشنگتن روبه‌روست. برای مثال، توافق تجاری جدید امریکا با ویتنام شامل تعرفه ۲۰ درصدی بر صادرات این کشور به ایالات متحده می‌شود؛ اما این تعرفه برای کالاهایی که از ویتنام صادر می‌شوند اما در واقع تولید این کشور نیستند، در سطح ۴۰ درصد قرار گرفته است. این اتفاق باعث می‌شود صادرکنندگان چینی که برای مدت‌ها از این روش برای فرار از تعرفه‌ها استفاده می‌کردند، با مشکل روبه‌رو باشند. این شرایط می‌تواند تقاضا برای محصولات چینی را که به‌طور مستقیم به امریکا و سایر کشورها می‌روند، محدود کند.

اسکات بسنت، وزیر دارایی امریکا گفت که انتظار دارد در هفته‌های آینده با همتای چینی خود دیدار کند و مذاکرات میان دو کشور ادامه یابد.

 

منبع : اکوایران
ارسال نظر