پول هایی که مثل آب خوردن در ایران دود میشود!
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه پروژههای بزرگی برای جمعآوری گازهای همراه از میادین مختلف پیشبینی شده بود، گفت: در مورد میادین کوچک و دورافتاده برنامه مشخصی وجود ندارد. درحالی که بخش خصوصی و شرکتهای داخلی و خارجی بارها اعلام آمادگی کردهاند، اما با مقاومتهایی از سوی وزارت نفت مواجه شدهاند.

با اشاره به هدر رفت گازهای فلر در کشور، بیان کرد: میزان هدر رفت گاز فلر در ایران سالانه به ۱۷ میلیارد متر مکعب میرسد. این رقم، معادل کل گاز صادراتی به کشورهای ترکیه و عراق است و نشاندهنده ظرفیت عظیم هدر رفته در صنعت نفت و گاز کشور می باشد. درحالی که دولت موظف است تا پایان برنامه هفتم توسعه، ۱۶ میلیارد مترمکعب از گازهای فلر را جمعآوری کند؛ اما به رغم تلاشهای مقطعی، در یک سال گذشته نتایج مطلوبی حاصل نشده و اهداف قانونگذار محقق نشده است.
وی افزود: پروژههای بزرگی برای جمعآوری گازهای همراه از میادین مختلف پیشبینی شده بود، اما در مورد میادین کوچک و دور افتاده برنامه مشخصی وجود ندارد. درحالی که بخش خصوصی و شرکتهای داخلی و خارجی بارها اعلام آمادگی کردهاند، اما با مقاومتهایی از سوی وزارت نفت مواجه شدهاند.
آقای نخعی با انتقاد از عملکرد وزارت نفت گفت: متأسفانه شاهد مقاومتهایی در بدنه وزارت نفت هستیم که باعث تأخیر در اجرای این پروژهها شده است. اگرچه این موضوعات را با وزیر و معاونان ایشان در میان گذاشتهایم و قول مساعد دادهاند، اما تاکنون اقدام عملی برای رفع این موانع انجام نشده است.
نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در قانون برنامه هفتم و بودجههای سنواتی، برای هر متر مکعب گاز فلر جریمه تعیین کردهایم. اما متأسفانه مشاهده میکنیم که بسیاری از شرکتها ترجیح میدهند جریمه را بپردازند، اما برنامهای برای جمعآوری گازهای فلر و همکاری با بخش خصوصی ارائه ندهند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: بخش خصوصی حتی تقاضای کمک مالی ندارد، فقط میخواهد گاز را دریافت کند و پس از فرآوری، آن را به وزارت نفت بفروشد. بسیاری از شرکتها با این مدل اعلام آمادگی کردهاند، اما مقاومتهای داخلی مانع از تحقق این همکاریها شده است.