ترامپ یقه روسیه را گرفت
قیمت نفت در معاملات روز جمعه افزایش یافت؛ پس از آنکه ترامپ از احتمال صدور بیانیهای مهم علیه روسیه خبر داد و نگرانیها درباره تحریمهای تازه شدت گرفت. اما افزایش تولید اوپکپلاس و تداوم سیاستهای تعرفهای مانع رشد بیشتر قیمتها شد

قیمت نفت در معاملات روز جمعه افزایش یافت؛ پس از آنکه دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، اعلام کرد روز دوشنبه بیانیهای درباره روسیه صادر خواهد کرد و همین موضوع احتمال اعمال تحریمهای جدید علیه یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت را تقویت کرد. با این حال، نگرانیها از افزایش تولید اوپکپلاس و سیاستهای تعرفهای آمریکا مانع از رشد بیشتر قیمتها شد.
رویترز نوشت: بهای معاملات آتی نفت خام برنت با ۴۴ سنت معادل ۰.۶۴ درصد افزایش، در ساعت ۶:۴۹ به وقت گرینویچ به ۶۹.۰۸ دلار در هر بشکه رسید. نفت خام وستتگزاس اینترمدیت آمریکا نیز با رشد ۵۲ سنتی یا ۰.۷۸ درصدی، به ۶۷.۰۹ دلار در هر بشکه معامله شد.
در مجموع، نفت برنت از ابتدای هفته تاکنون ۱.۱ درصد و نفت آمریکا تنها ۰.۱ درصد افزایش یافته است. این در حالی است که هر دو شاخص روز پنجشنبه بیش از ۲ درصد افت کرده بودند، زیرا سرمایهگذاران نگران تأثیر سیاستهای تعرفهای در حال تغییر ترامپ بر رشد اقتصاد جهانی و کاهش تقاضای انرژی بودند.
تحلیلگران بانک ING در یادداشتی نوشتند: «پس از اعلام ترامپ مبنی بر صدور یک بیانیه مهم در مورد روسیه، بخشی از افت روز گذشته جبران شد. این موضوع بازار را نسبت به احتمال تحریمهای جدید علیه روسیه نگران کرده است.»
ترامپ بهدلیل ناتوانی مسکو در پیشبرد مذاکرات صلح با اوکراین و افزایش حملات به شهرهای این کشور، از ولادیمیر پوتین ابراز ناامیدی کرده است.
در همین حال، تحلیلگران مؤسسه BMI در گزارش هفتگی خود اعلام کردند که بهرغم برخی عوامل محدودکننده، افزایش فصلی تقاضا و تداوم حملات نیروهای حوثی به کشتیها در مسیر دریای سرخ از قیمتها حمایت کرده است.
یکی از نشانههای تقویت تقاضا، پیشبینی صادرات حدود ۵۱ میلیون بشکه نفت خام عربستان به چین در ماه اوت است؛ رقمی که بالاترین سطح طی دو سال اخیر محسوب میشود.
از سوی دیگر، افزایش عرضه نفت در پی توافق جدید اوپکپلاس نیز فشار کاهشی بر قیمتها وارد کرده است. این ائتلاف در نشست روز شنبه تصمیم گرفت تولید نفت خود را از ماه اوت ۵۴۸ هزار بشکه در روز افزایش دهد. منابع آگاه به رویترز گفتهاند ممکن است برای ماه سپتامبر نیز یک افزایش دیگر اعمال شود.
تحلیلگران ING هشدار دادهاند که این روند میتواند بازار نفت را در سهماهه پایانی سال به سمت مازاد قابل توجهی سوق دهد و باعث افزایش فشار نزولی بر قیمتها شود.
در همین راستا، اوپک در گزارش چشمانداز نفت جهان ۲۰۲۵ که روز پنجشنبه منتشر شد، پیشبینی خود از تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۲۶ را کاهش داد. بر اساس این گزارش، با توجه به کاهش تقاضای چین، پیشبینی مصرف جهانی نفت در سال ۲۰۲۶ از ۱۰۸ میلیون بشکه در روز به ۱۰۶.۳ میلیون بشکه کاهش یافته است.