سرآمد انتخاب هوشمندانه

پالس اساسی طلا به قیمت سکه چه پیامی دارد؟

در نخستین روز معاملاتی هفته، بازار داخلی طلا و سکه تحت تأثیر افت قابل‌توجه بهای اونس جهانی، شاهد کاهش ملموس قیمت‌ها در تمامی عیارها و اوزان بود. سکه امامی که پیش‌تر در کانال ۷۸ میلیون تومان نوسان می‌کرد، با ریزش نرخ به سطح ۷۷ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان عقب‌نشینی کرد و نرخ هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز در آستانه ورود مجدد به کانال ۶ میلیون تومان قرار گرفت.

پالس اساسی طلا به قیمت سکه چه پیامی دارد؟

در نخستین روز معاملاتی هفته، بازار داخلی طلا و سکه تحت تأثیر افت قابل‌توجه بهای اونس جهانی، شاهد کاهش ملموس قیمت‌ها در تمامی عیارها و اوزان بود. سکه امامی که پیش‌تر در کانال ۷۸ میلیون تومان نوسان می‌کرد، با ریزش نرخ به سطح ۷۷ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان عقب‌نشینی کرد و نرخ هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز در آستانه ورود مجدد به کانال ۶ میلیون تومان قرار گرفت.

این تحولات در شرایطی رخ داد که طلا طی هفته‌های گذشته از انتظارات روانی ناشی از ابهامات سیاسی تغذیه می‌کرد؛ اما با تثبیت نرخ ارز در کانال ۸۸ هزار تومان و افت نرخ جهانی طلا، فاز اصلاحی بازار داخلی آغاز شد.

از نگاه کارشناسان، روند فعلی بیش از آن‌که یک سقوط هیجانی تلقی شود، بازتابی از اصلاح تکنیکال پس از دوره‌ای رشد پیوسته است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد کاهش بهای طلای جهانی از سطح مقاومتی ۳۴۰۰ دلار به محدوده ۳۳۳۷ دلار – که به‌دلیل رشد شاخص دلار و انتشار آمارهای اقتصادی مثبت از ایالات متحده رقم خورده – به‌صورت تأخیری وارد بازار داخلی شده و اکنون اثرات خود را بر قیمت‌های داخلی منعکس کرده است. تحلیلگران بازار فلزات گرانبها معتقدند با بسته بودن بازارهای جهانی در تعطیلات پایان هفته، عامل اصلی تعیین‌کننده در روزهای آینده، نوسانات نرخ ارز داخلی خواهد بود.

در همین راستا، در صورتی‌که قیمت دلار آزاد موفق به حفظ مرز ۸۸ هزار تومان نشود و در سطوح پایین‌تری تثبیت شود، می‌توان انتظار داشت روند نزولی قیمت‌ها در بازار طلا و سکه تداوم یابد. از سوی دیگر، در صورت بروز اخبار سیاسی خاص یا بروز موج تازه‌ای از انتظارات تورمی، روند اصلاحی فعلی می‌تواند به سرعت متوقف شده و بازار دوباره وارد مسیر افزایشی شود.

روز گذشته نرخ طلای جهانی به دلیل تعطیلات آخر هفته جهانی در نرخ ۳۳۳۷ دلار ثابت بود.

قیمت طلای آبشده هم با گپ منفی در نرخ ۳۰ میلیون و ۷۴۰ هزار تومان بازگشایی کرد و با روند نزولی همراه شد و تا سطح ۳۰ میلیون و ۳۷۰ هزار تومان پایین آمد و در نرخ ۳۰ میلیون و ۴۱۰ هزار تومان معاملات را به پایان برد. طلای آبشده در معالات پشت خطی تا نرخ ۳۰ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان کاهش یافت.

هر گرم طلای ۱۸ عیار هم با از دست دادن کانال اول به سمت کف کانال هفت میلیون تومان سقوط کرد و در نرخ هفت میلیون و ۲۰ هزار تومان بسته شد و در معاملات پشت خطی تا سطح شش میلیون و ۹۹۴ هزار تومان پایین آمد.

همچنین نرخ سکه امامی روز شنبه با نرخ ۷۸ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان استارت زد و در پی کاهش نرخ طلا، نزولی شد و با از دست دادن یک کانال، تا سطح ۷۷ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان عقب نشست و در نرخ ۷۷ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان معاملات را به پایان برد.

قیمت نیم سکه هم معاملات با ۶۰۰ هزار تومان کاهش نسبت به نرخ بازگشایی، در نرخ ۴۲ میلیون تومان پایان یافت و در معاملات پشت خطی تا سطح ۴۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان عقب نشست.

قیمت ربع سکه هم با ۳۰۰ هزار تومان کاهش نسبت به نرخ آغازین، تا نرخ ۲۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان پایین آمد و در نرخ ۲۴ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان بسته شد و بدر معاملات پشت خطی تا سطح ۲۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان پایین آمد.

قیمت هر سکه گرمی هم با ۱۰۰ هزار تومان کاهش نسبت به نرخ ابتدای روز، در نرخ ۱۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بسته شد و در معاملات پشت خطی تا سطح ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان کاهش یافت.

تحلیلگران فنی معتقدند افت نرخ طلای آبشده در روز شنبه که با یک گپ منفی آغاز شد و تا نرخ ۳۰ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان در معاملات پشت‌خطی ادامه یافت، نشانه‌ای از ضعف تقاضای حقیقی و احتیاط معامله‌گران نسبت به روند دلار و انس جهانی است.

درحال‌حاضر، محدوده ۳۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان تا ۳۰ میلیون تومان به‌عنوان مرز حمایتی اصلی در نظر گرفته می‌شود. شکست این ناحیه می‌تواند فشار فروش را تشدید کند و نرخ را تا سطح حمایتی پایین‌تری در ۲۹ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان نیز سوق دهد.

از سوی دیگر، در صورت بازگشت نرخ و تثبیت بالای ۳۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، مقاومت اول شکسته خواهد شد و بازار می‌تواند به سمت مقاومت بعدی در محدوده ۳۰ میلیون و ۷۴۰ هزار تومان (نرخ گشایش روز شنبه) حرکت کند.

بازار سکه و طلا؛ ضعیف و شکننده

در مجموع، تحلیلگران فنی بازار را در یک وضعیت ضعیف و شکننده ارزیابی می‌کنند که تا زمان تثبیت بالای سطح مقاومتی یا شکست حمایت کلیدی، نباید انتظار روند مشخص و قدرتمندی داشت.

به نقل از معامله‌گران فنی بازار، افت نرخ سکه امامی در روز شنبه و سقوط آن تا سطح ۷۷ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان، نشانه‌ای از کاهش انتظارات صعودی و افزایش فشار فروش ناشی از تضعیف طلای جهانی و دلار آزاد بوده است.

اکنون بازار در آستانه یک محدوده حساس قرار گرفته است. معامله‌گران مرز حمایتی مهم سکه را در محدوده ۷۷ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان تا ۷۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان ارزیابی می‌کنند؛ محدوده‌ای که در صورت شکست، می‌تواند ریزش سکه را تا سطوح پایین‌تری نظیر ۷۶ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان تسریع کند.

در مقابل، مقاومت نخست بازار در نرخ ۷۸ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان قرار دارد که عبور از آن، تنها در صورت بازگشت قدرتمند دلار یا انس جهانی محتمل خواهد بود. مقاومت بعدی نیز در سطح ۷۸ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان (نقطه استارت شنبه) شکل گرفته است.

از نگاه معامله‌گران فنی، نبرد در محدوده ۷۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تا ۷۸ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان تعیین‌کننده مسیر کوتاه‌مدت سکه خواهد بود و هرگونه خروج نرخ از این محدوده می‌تواند با یک حرکت پرشتاب در همان جهت همراه شود.

در جمع‌بندی تحلیلگران اقتصادی، وضعیت کنونی بازار طلا و سکه ترکیبی از عقب‌نشینی بین‌المللی اونس و ثبات نسبی ارز داخلی است که فضای معاملاتی را به سمت احتیاط، اصلاح و تخلیه هیجانات قبلی سوق داده و تا زمان مشخص شدن جهت حرکت دلار یا انتشار سیگنال‌های جدید از بازارهای جهانی، ادامه‌دار خواهد بود.

منبع : اقتصادنیوز
ارسال نظر