بیشترین و کمترین چک برگشتیها را کدام استانها دارند؟
بانک مرکزی، صبح امروز جدیدترین آمار و ارقام از وضعیت چکهای بانکی در ادیبهشتماه امسال را ارائه کرد.

بانک مرکزی، صبح امروز جدیدترین آمار و ارقام از وضعیت چکهای بانکی در ادیبهشتماه امسال را ارائه کرد.
بررسی دادههای این گزارش که در وبسایت رسمی بانک مرکزی منتشر شده، حاکی از آن است که پس از جهش آمار مبادله چک در ماههای پایانی سال گذشته و فروکش کردن تب استفاده از چک در فروردینماه، در دومین ماه امسال، بازار مبادله چک بار دیگر داغ شد.
نکته قابل توجه اما آن است که همزمان با افزایش آمار استفاده از چک در معاملات، میزان چکهای برگشتی نیز رشدی قابل توجه را تجربه کرد.
مبادله ۹۳۱ هزار میلیارد تومان چک در اردیبهشتماه
آمارهای بانک مرکزی نشان میدهند که طی اردیبهشتماه امسال، بیش از ۹.۸ میلیون فقره چک بین فعالان اقتصادی مبادله شد که این تعداد در مقایسه با فروردینماه امسال، رشدی ۲۲.۵ درصدی را شاهد بود.
همچنین رقم تعداد چکهای مبادلهای در اردیبهشتماه امسال در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته، حدود هشت درصد افزایش پیدا کرد.
از سوی دیگر، بررسی دادههای مربوط به مبلغ چکها نیز حاکی از آن است که در اردیبهشتماه ۱۴۰۳، مبلغ کل چکهای مبادله شده معادل ۹۳۱ هزار میلیارد تومان بود.
همچنین مقایسه این رقم با مبلغ چکها در فروردینماه امسال و اردیبهشتماه سال گذشته از رشد به ترتیب ۴۷.۳ درصد و ۴۰.۴ درصدی این رقم حکایت دارد.
صعود یک درصدی آمار چکهای برگشتی در اردیبهشتماه
با استناد به آمارهای بانک مرکزی از چکهای برگشتی، در اردیبهشتماه امسال حدود یک میلیون فقره از چکهای مبادله شده به ارزش ۱۳۴ هزار میلیارد تومان، برگشت خوردند.
به این ترتیب، نسبت تعداد چکهای برگشتی به کل چکها در اردیبهشتماه با رشد یک واحد درصدی نسبت به فروردین و ۱.۲ واحد درصدی نسبت به اردیبهشت سال قبل، به ۱۰.۱ درصد رسید.
به علاوه، نسبت مبلغ چکهای برگشتی به کل چکها در اردیبهشت امسال ۱۴.۴ درصد رقم خورد که ۰.۶ واحد درصد بیشتر از فروردینماه امسال و ۲.۲ واحد درصد بیشتر از اردیبهشتماه سال قبل بود.
تمرکز ۳۱ درصد از بازار چکهای مبادلهای در ۳ استان
بانک مرکزی در گزارش خود، وضعیت مبادلات چک در استانهای کشور را نیز زیر ذرهبین برده است.
بر این اساس، در اردیبهشتماه امسال حدود ۳.۱ میلیون فقره چک به ارزش ۴۴۸ هزار میلیارد تومان در استان تهران رد و بدل شد و این ترتیب پایتختنشینان، به تنهایی ۳۱ درصد از بازار چک کشور را تصاحب کردند.
همچنین سهم استانهای اصفهان و خراسان رضوی به ترتیب ۱۱.۲ درصد و ۶.۹ درصد بود تا این دو استان به همراه تهران، مجموعا بیش از ۴۹ درصد از بازار چکها را قبضه کنند.