فرزاد به کمک ایران میآید
یک مقام مسئول گفت:باید اقدامات لازم برای بهره برداری از میدان فرزاد تا سال آینده انجام شود،ظرفیت برداشت یک فاز معادل ۲۸ میلیون متر مکعب طراحی شده امامطالعات پایین دستی هنوز در حال تکمیل است.

تورج دهقانی مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در رابطه با اقدامات انجام شده برای توسعه میادین مشترک فرزاد با اشاره به اهمیت میدان فرزاد گفت: میدان گازی فرزاد یک میدان مشترک به همین دلیل از اهمیت ویژهای برای کشور برخوردار است.
وی ادامه داد: میدان فرزاد در مقایسه با سایر میادین فاصله بیشتری با ساحل دارد این فاصله نزدیک به ۲۰۰ کیلومتر میشود.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس خاطر نشان کرد: یکی از دکلهای که باید به زودی وارد کشور شود برای این میدان در نظر گرفته شده است و جکت آن در حال ساخت است که امیدواریم بتوانیم به زودی یک دکل را هماهنگ کرده و به ساخت و نصب آن سرعت بخشیده و جکت را نصب و عملیات حفاری میدان فرزاد را آغاز کنیم.
به گفته دهقانی طبق برنامه تا سال آینده حتماً این اقدامات باید اجرایی شود.
وی در رابطه با میزان برداشت از میدان فرزاد خاطر نشان کرد: ظرفیت برداشت برای یک فاز معادل ۲۸ میلیون متر مکعب طراحی شده است اما باید در نظر داشت که مطالعات پایین دستی هنوز در حال تکمیل است.
به گفته وی منظور از پایین دستی به معنای این است که گاز را از دریا تولید کردیم به کدام نقطه منتقل کنیم، در حال تکمیل اما تمرکز فعلی ما بیشتر بر دریا، ساخت، نصب جکت، شروع حفاری در دریا و بخش روی آب دریا است.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس خاطر نشان کرد: این اقدامات در حال انجام است و پیمانکار بیع متقابل است که شرکت پتروپارس در حال پیگیری برنامههای آن است.
وی در رابطه با وضعیت میدان بلال خاطر نشان کرد: جکت میدان بلال نصب شده و مراحل تکمیلی نصب در حال انجام است و طی یکی دو ماه آینده تکمیل خواهد شد یکی از دغدغههای موجود برای این میدان تهیه دکل و آغاز عملیات حفاری است.
وی در خاتمه اضافه کرد: پیمانکار این دو میدان شرکت خارجی نبوده و پتروپارس است اما برای تأمین تجهیزات و قطعات زمانی که لازم باشد از سازندگان خارجی نیز کمک میگیریم.