سرآمد انتخاب هوشمندانه

قیمت واقعی گوشت اعلام شد - ۱۱ اسفند

یک مسئول صنفی گفت: درحال‌حاضر در شرایطی به‌سر می‌بریم که بین نرخ گوشت و نرخ دام زنده هیچ ارتباط منطقی وجود ندارد.

قیمت واقعی گوشت اعلام شد - ۱۱ اسفند

یک مسئول صنفی گفت: درحال‌حاضر در شرایطی به‌سر می‌بریم که بین قیمت گوشت و نرخ دام زنده هیچ ارتباط منطقی وجود ندارد.

قیمت گوشت قرمز چند سالی است که روند افزایشی داشته؛ به طوری که از سفره برخی خانوارهای ایرانی حذف شده است.

امسال با وجود اینکه عنوان شد در کشور انباشتگی دام وجود دارد اما نرخ گوشت قرمز کاهش نیافت.

افشین صدر دادرس، مدیرعامل اتحادیه دام سبک در پاسخ به این پرسش که مشکل انباشت دام به کجا رسید، گفت: مشکل انباشتگی دام همچنان وجود دارد اما آمار تقاضای خرید هم تا حدودی افزایش یافته است.

وی افزود: این افزایش تقاضا از سوی مصرف‌کنندگان است و امروز وقتی به میادین دام مراجعه کنید تا حدودی می‌توان گفت بازار گوشت رونق گرفته است.

وی ادامه داد: همین رونق نسبی بازار باعث می‌شود که این به اصطلاح انباشتگی از سوی دامداری‌ها رفع شود

این مسئول صنفی در پاسخ به این پرسش که چرا قیمت گوشت در بازار کاهش نیافته است، گفت: درحال‌حاضر در شرایطی به‌سر می‌بریم که بین نرخ گوشت و نرخ دام زنده هیچ ارتباط منطقی وجود ندارد.

وی یادآور شد: نرخ این دو محصول گرچه باید در یک راستا حرکت کنند و رابطه‌ای منطقی با هم داشته باشند اما در موقعیت فعلی بخش توزیع کار خودش را می‌کند و به این موضوع که نرخ دام چقدر است، توجهی ندارد.

مدیرعامل اتحادیه دام سبک اضافه کرد: آنها برنامه‌های خودشان را می‌چینند و فعالیتشان را پیش می‌برند ضمن اینکه نرخ را هم در بازار، بخش توزیع تعیین می‌کند نه بخش تولید.

صدر دادرس به گلایه گفت: تمام فشارهای دستگاه‌های نظارتی روی بخش تولید است ولی بخش توزیع رها شده و هر طور می‌خواهد مدیریت می‌کند؛ به این ترتیب نرخ دام زنده اگر به گوشت تبدیل شود با قیمتی که درحال‌حاضر نرخ گوشت در حال عرضه به بازار است، بسیار فاصله دارد.

مدیرعامل اتحادیه دام سبک تصریح کرد: درحال‌حاضر نرخ دام زنده بین ۲۷۰ تا ۲۸۰ هزار تومان بوده و نرخ لاشه حدود ۵۶۰ هزار تومان است. به عنوان مثال، با یکی از دامداران در استان سمنان صحبت کردم عنوان کرد گوشت دام خود را به شکل مستقیم به یکی از فروشگاه‌های زنجیره‌ای با هر کیلو گرم حدود ۶۳۰ هزار تومان عرضه می‌کند اما همین نرخ در سطح شهر حدود ۹۰۰ هزار تومان است.

این مسئول صنفی در پایان تاکید کرد: فاصله قیمتی بسیار زیاد است. یک تولیدکننده با عرضه مستقیم، گوشت قرمز هر کیلو گرم ۶۳۰ هزار تومان تحویل مصرف‌کننده می‌دهد، همین عدد در شبکه توزیع با قرار گرفتن چند واسطه در سطح شهر به بیش از ۹۰۰ هزار تومان می‌رسد.

منبع : مهر
ارسال نظر