فرصت پنهان و طلایی ایران و افغانستان
بیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و وِیژه اقتصادی کشور گفت: همجواری منطقه آزاد دوغارون با افغاستان یک فرصت طلایی به شمار می رود، سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی در این منطقه باید نگاه ویژهای به بازار این کشور همسایه داشته باشند.
سرانه تیوی
رضا مسرور روز یکشنبه در سفر به تایباد و در جلسه شورای اداری این شهرستان افزود: مناطق آزاد کشور باید به دنبال تولید ثروت باشند که بدون تردید این مهم منجر به اقتصاد کشور، استان و منطقه خواهد شد.
وی اظهار کرد: مدیران اجرایی منطقه آزاد دوغارون باید به دنبال توسعه تجارت با کشور افغانستان باشند، توسعه تجارت با این کشور شکوفایی منطقه را به همراه خواهد داشت.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و وِیژه اقتصادی کشور با اشاره به انتخاب اعضای هیات مدیره سازمان منطقه آزاد دوغارون تصریح کرد: هر یک از مناطق آزاد کشور مشکلاتی دارند که باید به دنبال شناسایی آنها باشیم و نباید این موانع و مشکلات در دوغارون تکرار شود.
وی گفت: مرز دوغارون و منطقه آزاد تایباد در مسیر کریدور شمال به جنوب و شرق به غرب قرار گرفته و این خود یک مزیت است.
مسرور بیان کرد: مشوق های سرمایه گذاری و بازار رقابت باید در منطقه آزاد دوغارون از سوی اعضای هیات مدیره برای فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران فراهم شود.
وی اضافه کرد: استفاده از نیروهای بومی و جوانان جویای کار خطه مرزی تایباد در منطقه آزاد باید مدنظر سرمایه گذاران باشد و در این راستا تلاش و همت داشته باشند.
ایجاد منطقه آزاد دوغارون فرصتی برای شکوفایی منطقه است
فرماندار تایباد نیز گفت: گمرک دوغارون یکی از پنج گمرک فعال اقتصادی کشور به شمار می رود که تاکنون نقش زیادی در اقتصاد کشور، استان و شهرستان داشته است.
مهدی شیردل افزود: دوغارون مهمترین دروازه اقتصادی ایران برای افغانستان است که رونق اقتصاد در این مرز بینالمللی نگاه ویژه همه مسوولین کشوری و استانی را میطلبد.
وی اظهار کرد: ایجاد منطقه آزاد دوغارون یک فرصت برای مردم این شهرستان مرزی است که باید از ظرفیت های آن در راستای شکوفایی و رونق شهرستان استفاده کرد.
فرماندار تایباد گفت: فعالیت ساکنان مناطق مرزی تایباد با ایجاد منطقه آزاد دوغارون باید در اولویت قرار بگیرد و در چارچوب قانون از فعالیت های اقتصادی آن بهره مند شوند.
«محمدرضا مودودی» طی حکمی از سوی عبدالناصر همتی بهعنوان رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل منطقه آزاد تجاری - صنعتی دوغارون منصوب شد. مودودی در سوابق خود معاونت و همچنین ریاست سازمان توسعه تجارت و مشاور وزیر وقت صمت در دولت یازدهم در امور افغانستان را دارد که با حکم اخیر وزیر اقتصاد، جایگزین «سید جلال هاشمی» شد.
منطقه آزاد تجاری - صنعتی دوغارون که پیش از این منطقه ویژه اقتصادی بود، در ۱۸ کیلومتری شرق شهرستان تایباد در مرز ایران و افغانستان قرار گرفته و راهاندازی آن در سال ۱۳۸۹ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید.
دوغارون مهمترین مرز صادراتی ایران و مهمترین مرز زمینی کشور افغانستان برای ارتباط با دنیای خارج به ویژه اروپا و کشورهای حوزه خلیج فارس به شمار میرود.
همچنین یکی از مهمترین معبرها در مسیرهای ترانزیتی مهم جهان از جمله کریدور حمل و نقل بینالمللی شمال- جنوب و کریدور حمل و نقل اروپا، قفقاز، آسیا، کریدور ۱۶ هزار کیلومتری جاده ابریشم و بزرگراه آسیایی است.
گمرک دوغارون با قدمت ۱۰۰ ساله در زمره پنج گمرک برتر کشور و فعالترین گمرک خراسان رضوی پس از گمرک مشهد و تنها گمرک مستقل در این استان محسوب میشود که تمام ترانزیت کالا به افغانستان از طریق آن صورت میگیرد.
بیشترین حجم کار این گمرک، ترانزیت کالا از طریق بندرعباس است و کالاهای تجار افغانستانی، پاکستانی و گاه هندی و دیگر ملل همسایه افغانستان از طریق کشورهای حوزه خلیج فارس به گمرکهای بندرعباس، بندر لنگه و دیگر گمرکات مرزی آن کشورها منتقل و از آنجا به گذرگاه رسمی دوغارون ترانزیت میشوند.
تایباد در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد قرار دارد.