سرآمد انتخاب هوشمندانه

قهر خریداران با بازار ارز

معامله‌گران با وجود افزایش محدود قیمت‌ها طی روز گذشته، از رسیدن بازار به سقف انتظارات سخن می‌گویند و در انتظار اثر اخبار سیاسی و تغییرات مدیریتی در بانک مرکزی بر روند بازار ارز هستند.

قهر خریداران با بازار ارز

معامله‌گران با وجود افزایش محدود قیمت‌ها طی روز گذشته، از رسیدن بازار به سقف انتظارات سخن می‌گویند و در انتظار اثر اخبار سیاسی و تغییرات مدیریتی در بانک مرکزی بر روند بازار ارز هستند.

بازار ارز معاملات دومین روز هفته را در حالی آغاز خواهد کرد که نرخ دلار روز شنبه با افزایش همراه شد و بررسی وضعیت بازار ارز نشان می‌دهد که معاملات همچنان ادامه دارد، اما میزان فروش نسبت به هفته قبل کمی افزایش یافته است. با این حال، برخی معامله‌گران فعالیت خود را متوقف کرده‌اند و در انتظار شفاف‌تر شدن اخبار سیاسی، به‌ویژه در حوزه توافقات احتمالی برجام و تحولات دیپلماتیک هستند.

برخی از فعالان بازار ارز بر این باورند که بازار به سقف انتظارات خود رسیده و اکنون وارد مرحله اصلاح نرخ شده است. همچنین، اخبار مربوط به پیشرفت‌های ایران در زمینه خروج از لیست سیاه FATF، امیدها را برای سهولت بیشتر در ورود ارز به کشور افزایش داده است. تحلیلگران می‌گویند در صورت نهایی شدن این اقدام، دسترسی به منابع ارزی جهانی آسان‌تر خواهد شد که می‌تواند تأثیر مثبتی بر بازار ارز کشور داشته باشد.

تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند با تخلیه اثر این اخبار، قیمت دلار با افزایش عرضه و تثبیت شرایط سیاسی مسیر کاهشی را در پیش خواهد گرفت.

با این حال، نرخ دلار تهران بدون تغییر نسبت به روز جمعه، معاملات شنبه را در کانال سوم کریدور هشتم آغاز کرد. این نرخ در ادامه با روندی افزایشی تا سطح هشتم این کانال پیش رفت و در نیمه دوم معاملات در محدوده‌ای متغیر باقی ماند.

دلار هرات نیز با فاصله مثبت ۳۸۰ تومانی نسبت به نرخ معاملات پشت‌خطی شب گذشته، در پایین‌ترین سطح کانال سوم کریدور هشتم شروع به کار کرد. این نرخ ابتدا با کاهش به کانال دوم بازگشت و تا سطح هفتم این کانال افت کرد. اما در ادامه، با تغییر روند و افزایش قیمت، به کانال سوم صعود کرد و در نیمه ابتدایی این کانال نوسان داد.

درهم امارات نیز با فاصله منفی ۲۲۰ تومانی، معاملات خود را با نرخ ۲۲ هزار و ۷۲۰ تومان آغاز کرد. این نرخ در ادامه، به‌صورت تدریجی افزایش یافت و تا ۲۲ هزار و ۹۰۰ تومان بالا رفت و در نهایت با نرخ ۲۲ هزار و ۸۴۰ تومان معامله شد. بررسی‌ اقتصادنیوز نشان می‌دهد که حباب دلاری درهم امروز ۳۲۶ تومان است.

بازار ارز رسمی نیز روز گذشته شاهد نوسان مثبت نرخ یورو و نوسان منفی نرخ دلار بود و براساس اعلام مرکز مبادله ایران، دلار در مرکز مبادله ایران با کاهش ۶۸ هزار و ۵۴۷ تومان نرخ خورد. نرخ حواله‌ای آن نیز با گپ منفی به ۶۶ هزار و ۶۸۰ تومان رسید. یورو نیز با گپ مثبت ۷۲ هزار و ۶۹ تومان معامله شد و حواله یورو هم با افزایش ۷۰ هزار و ۱۰۷ تومان نرخ خورد. ارزش درهم امارات نیز در بازار رسمی کاهش یافت و به ۱۸ هزار و ۶۶۵ تومان رسید و حواله درهم ۱۸ هزار و ۱۵۶ تومان معامله شد.

کاهش تمایل به خرید درهم در بازار آزاد عاملی شد تا حباب درهم به نزدیکی صفر برسد. این کاهش حباب نشان‌دهنده افت فشار تقاضای تجاری ارز در بازار آزاد است.

همچنین روز گذشته محمد آرام، معاون ارزی بانک مرکزی، جای خود را به علیرضا گچ‌پززاده داد. این انتصاب جدید که به دستور محمدرضا فرزین، رئیس بانک مرکزی، صورت گرفت، از سوی تحلیلگران ارزی به‌عنوان یک تغییر قابل‌توجه مورد بررسی قرار گرفت.

نرخ بیت‌کوین امروز با روندی صعودی از محدوده ۱۰۴ هزار و ۵۷۰ دلار به کانال ۱۰۵ هزار دلار وارد شد و در زمان نگارش این گزارش به ۱۰۵ هزار و ۱۸۰ دلار رسید. از سوی دیگر، نرخ تتر طی ۲۴ ساعت گذشته در بازه ۸۳ هزار و ۱۷۵ تومان تا ۸۴ هزار تومان در نوسان بود و درحال‌حاضر روی ۸۳ هزار و ۵۰۰ تومان قرار دارد.

بیت‌کوین از زمان آغاز به کار ترامپ، ثابت مانده و در حال تثبیت در کانال‌های قیمتی است. این رمزارز پیش‌تر در دوران کمپین‌های انتخاباتی ترامپ و وعده‌های او مبنی بر حمایت از صنعت ارزهای دیجیتال، رشد ۵۰ درصدی را تجربه کرده و به رکورد ۱۰۹ هزار دلار دست یافت.

طبق تحلیل تکنیکالیست‌ها، مرز حمایتی بیت‌کوین در سطح ۱۰۴ هزار دلار قرار دارد که این نقطه به‌عنوان جایی در نظر گرفته می‌شود که تقاضای خریداران می‌تواند از افت بیشتر نرخ جلوگیری کند. اگر نرخ از این سطح پایین‌تر برود، احتمال کاهش تا مرز ۱۰۲ هزار و ۵۰۰ دلار وجود دارد. در مقابل، مرز مقاومتی بیت‌کوین در ۱۰۷ هزار دلار تعیین شده است و عبور از این سطح می‌تواند زمینه‌ساز رشد نرخ تا ۱۱۰ هزار دلار شود، -البته مشروط بر اینکه حجم معاملات و فشار خرید افزایش یابد.-

تتر نیز در بازه نوسانی ۸۳ هزار و ۱۷۵ تومان تا ۸۴ هزار تومان معامله می‌شود و تغییرات نرخ آن معمولاً بازتاب‌دهنده نوسانات دلار آزاد و حواله‌ای است. مرز حمایتی تتر در سطح ۸۳ هزار تومان قرار دارد و اگر نرخ به زیر این سطح سقوط کند، احتمال کاهش آن به ۸۲ هزار و ۵۰۰ تومان نیز مطرح است، به‌ویژه در صورتی که نرخ دلار آزاد کاهش یابد. از سوی دیگر، مرز مقاومتی تتر در ۸۴ هزار و ۵۰۰ تومان مشخص شده است و عبور از این سطح می‌تواند نشان‌دهنده افزایش تقاضا باشد که نرخ تتر را به ۸۵ هزار تومان می‌رساند.

با این همه، براساس پیگیری اقتصادنیوز، معامله‌گران فنی بر این باورند که سطح حمایتی درهم در ۲۲ هزار و ۷۰۰ تومان قرار دارد و عبور از این مرز می‌تواند نرخ را به کاهش بیشتری سوق دهد. از سوی دیگر، سطح مقاومتی درهم در ۲۲ هزار و ۹۵۰ تومان است و در صورت شکسته شدن این سطح، احتمال حرکت به سمت ۲۳ هزار و ۱۰۰ تومان وجود خواهد داشت.

این گروه معتقدند که بازار دلار همچنان تحت تأثیر عوامل سیاسی و اقتصادی قرار دارد و نوسانات فعلی به واسطه عدم شفافیت در اخبار مرتبط با مذاکرات بین‌المللی و تحولات داخلی، پیچیده‌تر شده است. با این حال، آنها پیش‌بینی می‌کنند که دلار در کوتاه‌مدت در یک کریدور مشخص حرکت خواهد کرد و احتمالاً در کانال فعلی خود نوسان خواهد داشت.

همچنین، اگر فشار فروش به دلیل اخبار مثبت سیاسی افزایش یابد، دلار می‌تواند به سمت کف کریدور حرکت کند، اما اگر تقاضای احتیاطی در بازار تقویت شود یا سیگنال‌های نااطمینانی در حوزه سیاست خارجی منتشر شود، احتمال حرکت به سمت سقف کریدور وجود دارد.

در نهایت، برخی کارشناسان درباره عدم کاهش نرخ دلار هشدار داده و آن را نشانه‌ای از پایداری مقاومت قیمتی می‌دانند. به عقیده این گروه، علی‌رغم سیگنال‌های سیاسی مثبت، اخبار خوش‌بینانه و کاهش تقاضای تجاری شرکت‌ها، می‌تواند دلار را به محدوده هفتم بازگرداند، اما به نظر می‌رسد بازار تمایل چندانی به کاهش ندارد.

ارسال نظر