سرآمد انتخاب هوشمندانه

سرنوشت مثلث ایران، چین و آمریکا

مدیر پیشین امور بین‌الملل شرکت ملی نفت، گفت: در صورت مثبت بودن نتیجه مذاکرات احتمالی، ایران این توان را دارد که به رقم تولید و صادرات نفت، قبل از تحریم برگردد.

سرنوشت مثلث ایران، چین و آمریکا

محسن قمصری اظهارکرد: بنده تصور می‌کنم ترامپ اهل معامله است، کاری ندارم که این معامله به نفع خودش و یا دیگر کشور‌ها باشد، اما احتمال اینکه بتوان با این کشور وارد مذاکره و معامله شد؛ وجود دارد.

وی درباره احتمال اعمال فشار‌های جدید از سوی امریکا بروی صادرات نفت ایران به‌خصوص برای خرید نفت از سوی چین بیان کرد: در دنیای سیاست هر چیزی ممکن است و صفر و صد نیست، نمی‌توانیم به طور قطع بگوییم این اتفاق رخ خواهد داد یا خیر. کمااینکه این سابقه وجود دارد که در سال ۹۳ و ۹۴ هم شاهد این وقایع بوده‌ایم که فشار‌های امریکا منجر به تغییراتی در تقاضای نفت خام ایران از سوی چین شده است.

وی افزود: فروش و یا عدم فروش نفت به مسائل سیاسی برمی‌گردد، ما باید بتوانیم این مسائل را با دیپلماسی حل کنیم و در غیر صورت هر اتفاقی می‌تواند محتمل باشد.

مدیر پیشین امور بین‌الملل شرکت ملی نفت گفت: بنده تصور می‌کنم ترامپ اهل معامله است، کاری ندارم که این معامله به نفع خودش و یا دیگر کشور‌ها باشد، اما احتمال اینکه بتوان با این کشور وارد مذاکره و معامله شد؛ وجود دارد.

وی بیان کرد: اگر در سال ۲۰۲۵ ایران و امریکا وارد مذاکره شوند و این مذاکرات به توافقی منجر شود که تنش‌های موجود را کاهش دهد، این اتفاق می‌تواند تأثیرات قابل‌توجهی بر وضعیت فروش نفت ایران و نرخ دلار در بازار داخلی داشته باشد.

قمصری خاطرنشان کرد: در صورت مثبت بودن نتیجه مذاکرات احتمالی؛ ایران این توان را دارد که به رقم تولید و صادرات قبل از تحریم برگردد و این می‌تواند باعث افزایش درآمد‌های ارزی کشور و همچنین جذب سرمایه‌گذاران خارجی به صنعت نفت شود.

نرسی قربان، اما معتقد است: قبلا امریکا اعلام کرده که جلوی صادرات نفت ایران را می‌گیرد و علنا و رسما این موضوع را عنوان کرده است.

وی درباره توافق ترامپ با چین و محدودیت بیشتر برای صادرات نفت ایران به این کشور گفت: امریکا از چند جهت حرکت می‌کند یکی از مسیر‌ها تعامل با چین است، اما در عین حال این پالایشگاه‌های کوچک چینی هستند که نفت ایران را خریداری می‌کنند بنابراین سعی می‌کنند تحریم را دور بزنند.

این کارشناس حوزه انرژی تصریح کرد: موضوع این است که امریکا کشتی‌هایی که نفت از ایران می‌خرند را نیز تحریم می‌کند که به بنادر نرسند بنابراین مسئله تنها تعامل با چین نیست، اگر امریکا با چین تعامل هم بکند تعامل بزرگتر و برای میلیارد‌ها سرمایه‌گذاری و تجارت بین دو کشور است و این برای دو کشور بیش از حداکثر ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار بشکه نفتی که از ایران به چین فرستاده می‌شود؛ اهمیت دارد.

وی یادآور شد: به عقیده بنده ترامپ و کابینه او قبلا اعلام کردند جلوی صادرات نفت ایران را می‌گیرند بنابراین به نظر می‌رسد غیر از این نخواهد بود.

 

ارسال نظر