خبر مهم درباره مسکن ملی
درحالحاضر بدون ارائه تسهیلات، تسریع در اجرای پروژههای نهضت ملی مسکن امکانپذیر نیست و ضروری است که پیگیری برای پرداخت تسهیلات از سوی بانکها در اولویت قرار گیرد.
درحالحاضر بدون ارائه تسهیلات، تسریع در اجرای پروژههای نهضت ملی مسکن امکانپذیر نیست و ضروری است که پیگیری برای پرداخت تسهیلات از سوی بانکها در اولویت قرار گیرد.
بر اساس آخرین آمار منتشر شده از سوی وزارت راه و شهرسازی، از ابتدای سال تا پایان مهرماه، ۳۷ هزار و ۸۱۴ واحد مسکونی در قالب ۱۷ هزار و ۵۰۰ قرارداد مسکن به فروش رسیده است.
همزمان به دلیل عدم پرداخت تسهیلات ساخت مسکن از سوی بانکها و به دلیل مشکلات ایجاد شده برای سازندگان همچنان برخی از بانکها در پرداخت این تسهیلات مقاومت کردهاند وطبق آخرین آمارهای اعلام شده از سوی بانکها درحالحاضر تنها تاکنون یک بانک اقدام به پرداخت تسهیلات ساخت کرده اند
طبق آخرین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت راه وشهرسازی از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا پایان مهرماه در بانک مسکن ۱۷ هزار و ۵۰۸ قرارداد برای ساخت ۳۷ هزار و ۸۱۴ واحد مسکونی منعقد شده است که مجموع این قراردادها به بیش از ۱۶۹ هزار و ۶۹۰ میلیارد ریال رسیده است.
در همین زمینه هم پیش از این فرزانه صادق وزیر راه وشهرسازی اعلام کرده بود که در حال رایزنی با وزارت اقتصاد و بانک مرکزی هستیم که بتوانیم تسهیلات ساخت مسکن را از سوی تمامی بانکها تقویت کنیم و در این راستا هم اقدامات و گامهای موثری برداشتهایم.
اما به گفته هاشمی کارشناس اقتصاد مسکن درحالحاضر بدون پرداخت تسهیلات امکان تسریع در اجرای پروژههای نهضت ملی مسکن وجود ندارد و باید پیگیری برای پرداخت تسهیلات از سوی بانکها در دستور کار قرار گیرد.
وی ادامه داد: کندی روند پرداخت تسهیلات باعث میشود که مدت زمان اجرای پروژه طولانی شود و همین امر زمینه ساز افزایش هزینههای سازندگان و همچنین افزایش آورده متقاضیان میشود.
گفتنی است در سال ۱۴۰۳، سقف تسهیلات اعطایی ساخت مسکن به سازندگانی که از روشهای نوین ساخت و فناوری استفاده میکنند، برای هر واحد در شهرهای تهران، اصفهان، شیراز، مشهد، تبریز، کرج، اهواز، بندرعباس، بوشهر، قم، ساری و رشت ۱۰ میلیارد ریال، در سایر مراکز استانها و شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت ۹ میلیارد ریال و در سایر شهرها ۸ میلیارد ریال است که به مرور و متناسب با پیشرفت فیزیکی طرحهای عمرانی به سازندگان پرداخت میشود.