سرآمد انتخاب هوشمندانه

اختصاصی سرانه؛

انفجار قیمت املت بعد از گرانی گوجه / ۲ نفره ۱۸۵ هزار تومان!

در این گزارش به هزینه تهیه یک املت خانگی پس از گرانی گوجه فرنگی پرداختیم.

انفجار قیمت املت بعد از گرانی گوجه / ۲ نفره ۱۸۵ هزار تومان!

مدت‌هاست که خبر گرانی گوجه‌فرنگی دست به‌دست می‌شود و حال کار به جایی رسیده که امروز نرخ روی کیلویی ۷۵ هزار تومان ایستاده است. با این حساب اگر هر کیلو گوجه فرنگی حدودی ۶ عدد باشد، دیگر باید برای خرید هر یک عدد حدود ۱۲ هزار تومان هزینه کنید. در این گزارش به هزینه تهیه یک املت خانگی پس از گرانی گوجه فرنگی پرداختیم.

این محصول کشاورزی که در بسیاری از غذاها و سفره‌های ایرانی جایگاه ویژه‌ای دارد، به دلیل افزایش قیمت‌ها، فشار اقتصادی زیادی بر خانوارهای ایرانی وارد کرده است.

بد نیست در ادامه این گزارش یادی از مصارف گوجه فرنگی کنیم؛ یک سیخ گوجه کنار یک کباب و جوجه لذیذ، انواع املت، بسیاری از غذاهای خانگی، سالاد، کنار بسیاری از غذاهای رستورانی و…

با سری به سایت‌های سفارش غذا شاهد فروش املت یک نفره به نرخ ۱۳۰ هزار تومان و فروش املت ۲ نفره با نرخ ۱۸۵ هزار تومان هستیم و باید دید پس از این گرانی قیمت‌ها به چه سمتی می‌‌رود.

همچنین خرید یک پرس چلو کباب کوبیده دو سیخ با نرخ ۲۴۰ هزار تومان به فروش می‌رسد که در هر پرس ۲ عدد گوجه فرنگی قرار دارد. بی‌شک گرانی گوجه فرنگی نرخ این پرس را به ۲۷۰ هزار تومان نیز خواهد رساند.

حال اگر قصد تهیه املت در منزل را داشته باشید برای ۳ نفر باید از حدود ۴ عدد تخم‌مرغ و ۵ گوجه استفاده کنید که با احتساب تخم‌مرغ دانه‌ای ۷ هزار تومان و گوجه فرنگی کیلویی ۷۵ هزار تومان و کره ۱۰۰ گرمی ۵۵ هزار و ۹۰۰ تومانی باید حدود ۱۵۴ هزار تومان هزینه کنید.

علل گرانی گوجه فرنگی

گرانی گوجه فرنگی در ایران به مجموعه‌ای از عوامل اقتصادی، اقلیمی و مدیریتی برمی‌گردد که در کنار هم باعث بروز این مشکل شده‌اند:

شرایط آب و هوایی نامساعد: یکی از مهم‌ترین عوامل افزایش نرخ گوجه فرنگی، نوسانات آب و هوایی و وقوع بلایای طبیعی مانند سیل، خشکسالی و سرمای زودهنگام است. این پدیده‌ها باعث کاهش تولید گوجه فرنگی و ایجاد کمبود در بازار می‌شود.

کاهش سطح زیر کشت: تغییرات در سیاست‌های کشاورزی و بی‌توجهی به مشوق‌های لازم برای تولیدکنندگان، باعث کاهش سطح زیر کشت گوجه فرنگی در برخی مناطق شده است. علاوه بر این، افزایش هزینه‌های تولید مانند نرخ کود و سموم، فشارهای اقتصادی و مشکلات تأمین آب کشاورزی نیز موجب کاهش تولید شده است.

دلالی و مشکلات توزیع: یکی دیگر از عوامل اصلی افزایش نرخ گوجه فرنگی، وجود دلالان و واسطه‌ها در زنجیره تأمین است. این افراد با خرید محصولات در نقاط مختلف کشور و فروش آنها به قیمت‌های بالاتر در بازارهای عمده‌فروشی و خرده‌فروشی، باعث افزایش قیمت‌ها می‌شوند. عدم نظارت کافی بر قیمت‌ها و توزیع این محصول نیز یکی از مشکلات موجود است

کمبود نقدینگی کشاورزان: بسیاری از کشاورزان به دلیل مشکلات مالی، قادر به تأمین منابع مورد نیاز برای کشت و برداشت محصول خود نیستند. این امر موجب کاهش تولید و در نتیجه افزایش قیمت‌ها می‌شود.

ارسال نظر