متظر کشیده شدن ترمز بورس باشیم؟
در روزی که ارزش معاملات خرد از مرز ۲۰ هزار میلیارد تومان عبور کرد، بازار سهام معاملات آخرین روز هفته را در حالی به پایان رساند که با فشار فروش سهام گروه فلزی و بانکی، از رشد شاخص کل بورس کاسته شد.
سرانه تیوی
![متظر کشیده شدن ترمز بورس باشیم؟](https://cdn.saranemag.ir/thumbnail/e1bedUbecvkQ/QW8bo3NMUynb5wJvHN1Zr3zc5dt9kEcoGJjwKl7joYc_MhnOxqjUkKxnGfyftCc0VpNz4loDq9-aYHf8wuH_VASQMGP7SQW__R9HAnahvskc2gHVGYhqCg,,/%D8%A8%D9%88%D8%B1%D8%B3-%DB%B3.jpg)
در روزی که ارزش معاملات خرد از مرز ۲۰ هزار میلیارد تومان عبور کرد، بازار سهام معاملات آخرین روز هفته را در حالی به پایان رساند که با فشار فروش سهام گروه فلزی و بانکی، از رشد شاخص کل بورس کاسته شد.
در جریان معاملات امروز بازار سهام، شاخص کل بورس تهران با رشدی کمتر از ۲هزار واحد به سطح ۲ میلیون و ۸۴۸ هزار واحدی رسید. این در حالی بود که نماگر اصلی بورس در نیمه نخست معاملات امروز توانسته بود سقف ۲ میلیون و ۸۷۱ هزار واحدی را لمس کند. شاخص کل هم وزن هم امروز ۰.۵ درصد افت کرد و از کانال ۸۵۰هزار واحدی خارج شد.
در پایان معاملات امروز که با ورود ۱۱۶ میلیارد تومانی پول به گردونه معاملات حقیقی همراه بود، ارزش معاملات خرد رکورد تازهای را به ثبت رساند و به بیش از ۲۱ میلیارد و ۹۵۰ هزار تومان رسید. این بالاترین سطح این شاخص از اردیبهشت ۱۴۰۲ به حساب میآید.
امروز همچنین بیش از ۶۷۰ میلیارد تومان پول از صندوقهای درآمد ثابت خارج شد و سرانه خرید و فروش حقیقیهای بازار به ترتیب ۶۸.۳ و ۶۳ میلیون تومان بود.
گروه خودرویی و شیمیایی به ترتیب با ۳۴۷ و ۲۹۳ میلیارد تومان ورود پولی حقیقی بهترین عملکرد و بانکها و فلزات اساسی هم با خروج ۹۵ و ۹۳ میلیارد تومانی پول حقیقی بدترین عملکرد را از نظر جذب سرمایه جقیقی به نام خود ثبت کردند.
امروز نماد اهرم ضمن ثبت ارزش معاملات حقیقی ۱۶۰۰ میلیارد تومانی با خروج ۱۳۴ میلیارد تومانی پول حقیقی مواجه شد و در مقابل خودرو و فارس به ترتیب با ۲۰۴ و ۱۴۰ میلیارد تومان ورود پول حقیقی مواجه شدند. بیشترین ارزش معاملات کل هم با بیش از ۲ هزار میلیارد تومان به اهرم رسید.
انتظار عبور شاخص از نقاط مقاومتی در هفته آتی
احسان خاتونی – کارشناس بازارسرمایه در خصوص روند بازار امروز در گفتوگو با اکوایران گفت: در رالی اخیر بازار سهام شاهد رشد شاخصها و قیمتها تا محدودههای مقاومتی در ۲ میلیون و ۸۵۰ هزار واحدی بودیم؛ همین مقاومت در شاخص هم وزن در محدودههای ۵۵۰ هزار واحدی قرار دارد؛ بنابراین شاهد تشدید عرضهها در بازار دیروز و امروز بودیم.
وی در ادامه افزود: همچنان سهام دلاری با محوریت گروه پتروپالایشی سردمدار رشد بازار هستند؛ همچنین بیشترین رشد نیز از آن اهرمیها بود. نکته جالب توجه این بود که حتی در عرضهها امروز سهامی همچون فارس و پارسان عرضه و متعادل نشدند، این در شرایطی است که تعداد زیادی از نمادهای پتروشیمی همچنان بسته هستند.
این فعال بازارسرمایه تصریح کرد: باتوجه به تاثیرگذاری فارس بر شاخص، به نظر میرسد هفته آینده با تداوم صف خرید هلدینگهای پتروشیمی و احتمالا بازگشایی پتروشیمی ها، شاهد عبور شاخص از نقاط مقاومتی باشیم. همچنین نکته جالب توجه این است که حتی در عرضههای امروز نیز ورود نقدینگی حقیقیها تداوم داشت و قطع نشد و ارزش معاملات بار دیگر تاریخی شد و به محدوده ۲۰ هزار میلیارد تومان رسید.
اقبال به سمت سهمهای کوچک
به گفته خاتونی؛ امروز تحرکاتی در نمادهای کوچکتر نیز دیده میشد. این نمادها در رالی اخیر بازار از قافله عقب مانده بودند. به عنوان مثال فاراک و فاذر به صف خرید رسیدند. امروز بانکیها نیز پرعرضه ظاهر شدند. شیفت نقدینگی از بانک به خودرو میتواند یک سناریو در بازار امروز باشد.
این تحلیلگر بازارسرمایه خاطرنشان کرد: خبر ارزشگذاری مجدد سهام خودروسازان و واگذاری آنها خصوصا واگذاری سهام تودلیها سبب اقبال مجدد به خودروسازان بود. همچنین گفته شده ارزش آنها ۴ برابر مقادیر تابلو است؛ همین خبر که به طور رسمی هم عنوان شد سبب حجمهای سنگین در خودرو شد و کلیت بازار نیز از این مقوله تاثیر مثبت گرفت و عرضهها تا حدودی جذب شد.
وی در نهایت گفت: بازار جای نگرانی خاصی ندارد و نقدینگی سنگینی در بازار چرخش میکند؛ هر چند فعلا ترجیح این نقدینگی سهام بزرگ و شاخص ساز است، اما به نظر میرسد به زودی سهام کوچک تر هم با اقبال مواجه شوند.