آمار عجیب از خودروهای پنهان شده در ایران / آماده کاهش قیمت ها باشید!
نایب رئیس انجمن قطعات و مجموعههای خودرو کشور با اشاره به وجود ۷۰۰ هزار خودرو در پارکینگها به عنوان کالای سرمایهای، گفت: کاهش قیمتها در بازار میتواند این خودروهای احتکار شده را وارد چرخه بازار کرده و به کاهش بیشتر قیمتها کمک کند.
حسین اخوان، نایب رئیس انجمن قطعات و مجموعههای خودرو کشور، در نشست خبری اخیر اعضای هیات رئیسه انجمن سازندگان قطعات و مجموعههای خودرو کشور، به برخی اقدامات وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) در حوزه خودرو اشاره کرد و گفت که افزایش نرخ خودرو از ۱۸ ماه پیش تصویب شده بود، اما این مصوبه به تأخیر افتاده و اجرایی نمیشد.
او افزود که این مصوبه سرانجام در دولت سیزدهم ابلاغ و اجرایی شده و امیدوار است که این تصمیم به افزایش تولید خودرو منجر شود.
۱۰۰ هزار میلیارد تومان مطالبات قطعهسازان از خودروسازان
اخوان همچنین به کاهش ۶ درصدی تولید خودرو اشاره کرد و گفت: «با توجه به افزایش قیمت، امیدواری برای رشد تولید وجود دارد و این افزایش تولید میتواند باعث کاهش قیمتها و نزدیک شدن نرخ کارخانه و بازار شود.» او ادامه داد که درحالحاضر حدود ۷۰۰ هزار خودرو در پارکینگها به عنوان کالای سرمایهای وجود دارد و کاهش قیمتها در بازار میتواند این خودروها را وارد بازار کرده و موجب کاهش قیمتها گردد.
در ادامه، نایب رئیس انجمن قطعات و مجموعههای خودرو کشور، از مطالبات قطعهسازان از خودروسازان خبر داد و گفت: «پس از افزایش نرخ خودرو، مقرر شد که بخشی از مطالبات قطعهسازان پرداخت شود. درحالحاضر، مطالبات قطعهسازان از خودروسازان به مبلغ ۱۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده که از این مقدار، ۳۰ هزار میلیارد تومان مطالبات سررسید شده است.»
اخوان اضافه کرد که ظرفیت تولید قطعهسازان کشور برای تولید دو میلیون خودرو در سال است و در صورت پرداخت مطالبات معوق، ظرفیت تولید قطعهسازان نیز افزایش خواهد یافت.
او همچنین به نامه انجمن سازندگان قطعات و مجموعههای خودرو به رئیسجمهوری اشاره کرد و گفت: «در گردهمایی قطعهسازان، این نامه به امضای ۱۰۰ شرکت قطعهساز رسید که در آن مشکلات صنعت قطعهسازی، از جمله پرداخت مطالبات، قراردادهای یکجانبه خودروسازان و عدم تأمین ارز مورد نیاز مطرح شده است.»
در این نامه عنوان شده است که در صورت اصلاح سیاستهای کلان خودروسازان، امکان افزایش تیراژ تولید خودرو به رکورد ۶ هزار دستگاه در روز، مشابه دهه ۸۰، توسط قطعهسازان کشور وجود دارد.