سرآمد انتخاب هوشمندانه

اختصاصی سرانه

فیلترینگ رفع می‌شود، صبوری کنید!

با وجود تاکید وزیر امور اقتصادی و دارایی و سخنگوی دولت بر تلاش دولت برای رفع فیلترینگ برخی از کارشناسان معتقدند تنها نظر رئیس جمهور برای رفع فیلترینگ کافی نیست.

فیلترینگ رفع می‌شود، صبوری کنید!

وزیر امور اقتصادی و دارایی در نشست خبری با اصحاب رسانه رفع فیلترینگ را یکی از اولویت‌های دولت خواند و گفت: باید هر چه سریعتر درخصوص این موضوع تصمیم‌گیری کنیم.

سخنگوی دولت هم همین دیروز در نشست خبری هفتگی با خبرنگاران تاکید کرد؛ موضع دولت راجع‌به فیلترینگ همان موضعی است که رئیس‌جمهوری قبل از انتخابات اخذ کرد؛ موضع کاملاً شفاف است و فیلترینگ مضرات زیادی را ایجاد کرده است.

فاطمه مهاجرانی با تاکید بر اینکه این با نکته‌ای که مقام معظم رهبری درباره حکمرانی فضای مجازی فرمودند، همخوانی ندارد گفت: حکمرانی لزوماً به معنای فیلترینگ نیست، در چارچوب مصالح ملی و نظام، موضوع در حال پیگیری است و مضرات فیلترینگ شامل ایجاد حفره‌های امنیتی و دسترسی اقشار جامعه ازجمله دانش‌آموزان و کودکان به محتواهای نامناسب است.

وی ادامه داد: در چارچوب کار کارشناسانه، مصالح ملی و نظام، موضوع در حال پیگیری است و فراموش نکنیم که عدد و ارقام نشان می‌دهد که فیلترینگ نتوانسته به اهداف خود برسد.

تنها نظر رئیس جمهور کافی نیست!

با اینهمه برخی از کارشناسان معتقدند تنها نظر رئیس جمهور برای رفع فیلترینگ کافی نیست. کیوان نقره‌کار، کارشناس فناوری با اشاره به ضد و نقیض‌هایی که در رابطه به رفع فیلترینگ توسط رئیس جمهور وجود دارد گفت: تجربه ثابت کرده هنگامی که زمان انتخابات فرا می‌رسد کاندیدها برای جلب نظر مردم روی موقعیت‌هایی که می‌تواند بیشتر مردم را مورد توجه قرار دهد، دست می‌گذارند و وعده‌هایی ارائه می‌دهند. یکی از آن‌ها وعده رفع فیلتر بود که از سوی مسعود پزشکیان، رئیس جمهور مطرح شد. اما اخیرا با برگزاری جلسه شورای عالی فضای مجازی به ریاست رئیس جمهور ذهن‌ها به سمتی رفت که ظاهرا نمی‌توان فعلا امیدی به رفع فیلتر داشت.

وی با توجه به اینکه تنها رای رئیس جمهور در شورای عالی فضای مجازی کافی نیست، افزود: در صورتی که شورای عالی فضای مجازی به عنوان بالاترین لایه حوزه آیتی در نظر گرفته شود با وجود اینکه رئیس جمهور به عنوان رئیس این شورا مطرح می‌شود و تعدادی از وزراء نیز در آن حضور دارند اما در این شورا شخصیت‌های حقوقی از سایر دستگاه‌های اجرایی دولت یا برخی از اشخاص حقیقی نیز حضور دارند که رای هر یک می‌تواند تاثیرگذار بر روند آیتی کشور باشد. در نتیجه در این شورا بخشی از حوزه از لحاظ تعداد در اختیار رئیس جمهور است اما این دلیل بر این نیست که رئیس جمهور بتواند این موضوع را جلو ببرد.

بعد امنیتی- سیاسی فیلترینگ

نقره‌کار درباره بعد امنیتی- سیاسی فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی نیز بیان کرد: همچنین به نظر می‌رسد موضوع شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌های فیلتر شده حاکمیتی است، با توجه به شرایط مختلفی که همواره کشور ما گریبان‌گیر آن است و در منطقه به نوعی نگاه به این شبکه‌ها و پیامرسان‌ها می‌تواند رویکرد امنیتی و سیاستی داشته باشد.

این کارشناس فناوری با تاکید بر سود تجارت فیلترشکن‌ها گفت: موضوع مهم‌تر که شاید دست‌وپای رسم‌کنندگان فیلتر را ببندد، کارتل‌های اقتصادی سودبرنده از فیلتر‌ها است، یعنی فیلترشکن فروش‌ها و کسانی که از این موضوع کسب منفعت مالی می‌کنند به حدی به قدرت مالی رسیدند که نمی‌خواهند فیلترینگ برداشته شود و همچنان این فواید اقتصادی برای آن‌ها وجود داشته باشد. البته این موضوع که این افراد از داخل یا خارج از کشور ساپورت می‌شوند، مشخص نیست اما قدرت مالی آن‌ها به تبع می‌تواند برای آن‌ها یک انگیزه مهم باشد که این فضا همچنان فیلتر بماند و مردم از فیلترشکن استفاده کنند.

درآمد پنهان تجارت فیلترشکن

نقره‌کار با بیان اینکه درآمد ناشی از تجارت فیلترشکن پنهان است افزود: نکته مهم این است که حتی با وجود فیلترینگ از تعداد کاربران شبکه‌های اجتماعی کاسته نشده و تنها باید فیلترشکن استفاده شود. به نظر می‌رسد فیلترینگ فقط با روان کاربران ایرانی و حوزه مالی آن‌ها بازی می‌کند. اگر فیلترشکن‌ها از داخل ساپورت یا شناسایی شدند و در کشورهای خارجی هستند به هر حال نیازمند به شناسایی افراد و سیستم‌هایی هستیم که برای مقابله با آن اقدام کنند اما اصلی‌ترین مقابله با فیلترشکن فروش‌ها رفع فیلتر است.

ارسال نظر