سرآمد انتخاب هوشمندانه

اگر استرس دارید این خوراکی را بخورید

زمانی که استرس داریم برای کاهش آن به غذاهای چرب روی می‌آوریم. اما یک مطالعه جدید در دانشگاه بیرمنگام بریتانیا نشان می‌دهد که نوشیدن کاکائو به عنوان جایگزین غذای چرب می‌تواند در کاهش سریع‌تر اثرات استرس موثر باشد.

اگر استرس دارید این خوراکی را بخورید

زمانی که استرس داریم برای کاهش آن به غذاهای چرب روی می‌آوریم. اما یک مطالعه جدید در دانشگاه بیرمنگام بریتانیا نشان می‌دهد که نوشیدن کاکائو به عنوان جایگزین غذای چرب می‌تواند در کاهش سریع‌تر اثرات استرس موثر باشد.

نویسندگان این مطالعه که نتایج آن در نشریه «عملکرد و غذا» آمده است پیش از انجام این تحقیق در یک مطالعه جداگانه دیگر نشان داده بودند که مصرف غذاهای چرب ممکن است بر عملکرد عروق تاثیر منفی بگذارد و اکسیژن رسانی به قشر مغز را در موقعیت‌های استرس زا کاهش دهد و از ریکاوری بعدی بدن جلوگیری کند.

کاکائو حاوی فلاوانولی به نام اپی کاتچین است که لایه سلولی اندوتلیال رگ‌های خونی را شل می‌کند، عملکرد آنها را بهبود می‌بخشد و فشار خون بالا را که یک واکنش رایج به استرس است، برطرف می‌کند.

رای مطالعه حاضر، پژوهشگران ۲۳ مرد و زن جوان و سالم انتخاب شدند. به هر یک وعده‌ای از غذای پرچرب همراه با یک نوشیدنی کاکائویی با اپیکاتچین بالا یک ساعت و نیم قبل از انجام یک کار پر از استرس روانی ۸ دقیقه‌ای، داده شد.

عملکرد عروقی آنها با اندازه‌گیری اتساع (گشادی عروق) و جریان خون در بازو، با نشان دادن اینکه یک شریان در صورت افزایش جریان خون چقدر می‌تواند گشاد شود، ارزیابی شد. این کار در ابتدای کارآزمایی و سپس ۳۰ و ۹۰ دقیقه پس از انجام کار استرس‌زا نیز انجام شد.

برای گروه با اپیکاتچین بالا، اندازه‌گیری اتساع ۳۰ دقیقه‌ای با واسطه جریان کمتر خون بود و تا ۹۰ دقیقه به طور قابل‌توجهی بهبود یافته بود، که نشان‌دهنده بهبودی سریع‌تر از اثرات استرس است.

سایر اثرات استرس، از جمله اکسیژن‌رسانی به قشر پیشانی مغز، جریان خون ساعد، فشار خون، فعالیت قلبی و عروقی، قطر شریان کاروتید مشترک و جریان خون، و خلق و خوی اندازه‌گیری شد. هیچ تفاوتی بین گروه‌های با اپی کاتچین بالا و پایین برای این اندازه گیری‌ها مشاهده نشد.

منبع : همشهری
ارسال نظر