سرآمد انتخاب هوشمندانه

ترامپ دوباره بازار را به آتش کشید

افزایش دوباره نرخ طلا در پی تهدیدهای تعرفه‌ای تازه ترامپ، بازارهای مالی را تحت تأثیر قرار داد. تضعیف دلار و تشدید نگرانی‌ها درباره آینده اقتصاد جهانی، سرمایه‌گذاران را به سمت دارایی‌های امن سوق داده و طلا را در مسیر صعودی قرار داده است.

ترامپ دوباره بازار را به آتش کشید

افزایش دوباره قیمت طلا در پی تهدیدهای تعرفه‌ای تازه ترامپ، بازارهای مالی را تحت تأثیر قرار داد. تضعیف دلار و تشدید نگرانی‌ها درباره آینده اقتصاد جهانی، سرمایه‌گذاران را به سمت دارایی‌های امن سوق داده و طلا را در مسیر صعودی قرار داده است.

قیمت طلا روز دوشنبه تحت تأثیر کاهش ارزش دلار و بالا گرفتن تنش‌های تجاری جهانی، افزایش یافت. این روند پس از آن شدت گرفت که وزیر خزانه‌داری ایالات متحده بار دیگر تهدیدهای تعرفه‌ای دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، را تأیید کرد و موجب رشد تقاضا برای دارایی‌های امن شد.

به نقل از رویترز، بر اساس آخرین آمار تا ساعت ۰۴: ۴۵ به وقت گرینویچ، هر اونس طلای نقدی با ۰.۴ درصد افزایش به ۳،۲۱۶.۲۹ دلار رسید. قراردادهای آتی طلا در بازار امریکا نیز ۱ درصد رشد کرد و به ۳،۲۱۹.۲۰ دلار رسید. این در حالی است که طلا روز جمعه بیش از ۲ درصد افت کرده بود و بدترین عملکرد هفتگی خود را از نوامبر گذشته ثبت کرد؛ افتی که ناشی از بهبود تمایل سرمایه‌گذاران به ریسک، پس از توافق تجاری موقت میان امریکا و چین بود.

شاخص دلار (DXY) نیز در معاملات روز دوشنبه با کاهش ۰.۳ درصدی مواجه شد و این موضوع باعث شد طلا برای خریداران دارای ارزهای دیگر ارزان‌تر شود.

تیم واترر، تحلیلگر ارشد بازار در KCM Trade، با اشاره به کاهش رتبه اعتباری امریکا توسط مؤسسه مودیز گفت: «این اتفاق و واکنش احتیاط‌آمیز بازار، به نرخ طلا جان تازه‌ای بخشید.»

مودیز روز جمعه رتبه اعتباری عالی دولت امریکا را به دلیل افزایش بدهی‌های ملی کاهش داد و به آخرین آژانس بزرگ رتبه‌بندی تبدیل شد که این اقدام را انجام می‌دهد.

هم‌زمان، اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری امریکا، روز یکشنبه در گفت‌وگوهای تلویزیونی اعلام کرد که ترامپ تعرفه‌های وعده‌داده‌شده را علیه کشورهایی که به‌زعم او با حسن نیت مذاکره نمی‌کنند، اعمال خواهد کرد.

تشدید جنگ‌های تجاری در دوره ریاست‌جمهوری ترامپ، موجب اختلال در زنجیره‌های تجاری جهانی و افزایش نوسان در بازارهای مالی شده است؛ وضعیتی که تحلیلگران از آن با عنوان «عدم قطعیت استراتژیک» یاد می‌کنند. در چنین فضایی، سرمایه‌گذاران به سمت دارایی‌های امن مانند طلا گرایش بیشتری پیدا می‌کنند.

همچنین داده‌های اقتصادی اخیر امریکا حاکی از افت غیرمنتظره نرخ تولیدکننده، کاهش رشد فروش خرده‌فروشی و افزایش کمتر از حد انتظار قیمت‌های مصرف‌کننده در ماه آوریل بوده است؛ عواملی که به گمان کارشناسان، می‌توانند زمینه‌ساز کاهش نرخ بهره در ماه‌های آینده شوند.

واترر در این‌باره گفت: «ممکن است در ماه جولای یا سپتامبر شاهد کاهش نرخ بهره باشیم، اما روند مذاکرات تجاری ترامپ می‌تواند تعیین‌کننده زمان تصمیم‌گیری فدرال رزرو باشد.»

در بازار فلزات گرانبها، نرخ نقره نقدی ۰.۱ درصد افزایش یافت و به ۳۲.۳۱ دلار در هر اونس رسید. پلاتین با ۰.۲ درصد رشد به ۹۸۹.۳۱ دلار رسید و پالادیوم نیز ۰.۳ درصد افزایش یافت و به ۹۶۳.۹۴ دلار معامله شد.

ارسال نظر