ولخرجی این ۳ کشور کار دستشان داد
دادههای یک موسسه خدمات مالی بینالمللی از افزایش هفت و نیم تریلیون دلاری بدهی جهانی حکایت دارد.

دادههای موسسه بینالمللی مالی (IIF) نشان میدهد که بدهی جهانی در سه ماهه نخست سال جاری با افزایش حدود ۷.۵ تریلیون دلاری به رقم رکوردشکنی بالغ بر ۳۲۴ تریلیون دلار رسیده است.
به نوشته این موسسه، چین، فرانسه و آلمان بیشترین سهم را در افزایش بدهی جهانی دارند. در سوی مقابل، سطوح بدهی در کانادا، امارات متحده عربی و ترکیه کاهش یافته است.
در گزارش «نظارت بر بدهی جهانی» این نهاد بینالمللی آمده است: «گرچه کاهش شدید ارزش دلار آمریکا برابر ارزهای شرکای تجاری اصلی آن، باعث افزایش ارزش دلاری بدهی شده اما افزایش بدهی جهانی در سهماهه نخست، بیش از چهار برابر میانگین افزایش فصلی ثبتشده از پایان سال ۲۰۲۲ تاکنون است؛ این رقم در بازه مذکور به طور متوسط ۱.۷ تریلیون دلار افزایش داشت.»
طبق دادههای این مرکز، نسبت بدهی به تولید، همچنان با روندی کُندتر، اندکی بیش از ۳۲۵ درصد را نشان میدهد. با این حال، این نسبت در بازارهای نوظهور به رکورد ۲۴۵ درصد رسیده است.
مجموع بدهی بازارهای نوظهور با افزایش ۳.۵ تریلیون دلاری در سه ماهه نخست، به رقم رکوردشکن بیش از ۱۰۶ تریلیون دلار رسید. سهم چین از این افزایش، به تنهایی بیش از ۲ تریلیون دلار است. نسبت بدهی به تولید ناخالص داخلی دولت چین عدد ۹۳ درصد را نشان میدهد و انتظار میرود که تا پیش از پایان سال، به ۱۰۰ درصد برسد.
بدهی دیگر بازارهای نوظهور نیز رکورد قابل توجهی را نشان میدهد به طوری که برزیل، هند و لهستان شاهد بیشترین افزایش دلاری بدهیشان بودهاند. با این حال، نسبت بدهی به تولید ناخالص داخلی بازارهای نوظهور بدون در نظر گرفتن چین، به زیر ۱۸۰ درصد رسیده که نسبت به بالاترین میزان، حدود ۱۵ واحد درصد کمتر است.
نکته مهم اینکه، مبلغ سررسید بدهی بازارهای نوظهور در طول زمان باقیمانده از سال ۲۰۲۵، رقم رکوردشکن هفت تریلیون دلار خواهد بود و این رقم برای اقتصادهای توسعهیافته، در محدوده ۱۹ تریلیون دلار نوسان میکند.
به نوشته این نهاد، کاهش ارزش دلار در اقتصادهای در حال توسعه، به مثابه یک سپر، تاثیر نوسانات شدید ناشی از جنگ تعرفهای دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا را در بازارهای نوظهور، تعدیل کرده است.