طلا در مسیر ثبت رکورد جدید / سکه نجومی شد
معاملهگران بازار طلا معتقدند افزایش مداوم قیمتها، سطح تقاضا را کاهش داده و احتمال ورود بازار به یک فاز اصلاحی وجود دارد. در مقابل، برخی دیگر باور دارند که با توجه به روند صعودی اونس جهانی و ادامه سیاستهای اقتصادی دولت ترامپ، نرخ طلا و سکه همچنان میتواند مسیر صعودی را ادامه دهد. آیا طلا و سکه همچنان به رشد خود ادامه میدهند یا اصلاح قیمتی نزدیک است؟ اقتصادنیوز به این پرسش پاسخ خواهد داد.
سرانه تیوی
معاملهگران بازار طلا معتقدند افزایش مداوم قیمتها، سطح تقاضا را کاهش داده و احتمال ورود بازار به یک فاز اصلاحی وجود دارد. در مقابل، برخی دیگر باور دارند که با توجه به روند صعودی اونس جهانی و ادامه سیاستهای اقتصادی دولت ترامپ، قیمت طلا و سکه همچنان میتواند مسیر صعودی را ادامه دهد. آیا طلا و سکه همچنان به رشد خود ادامه میدهند یا اصلاح قیمتی نزدیک است؟
بازار طلا و سکه در حالی معاملات امروز را استارت خواهد زد که روز دوشنبه، قیمتها همگام با نوسانات طلای جهانی تغییر کردند و افت بهای جهانی طلا فشار نزولی بر بازار داخلی وارد کرد، اما با رشد مجدد نرخ این فلز گرانبها و رسیدن آن به سقف جدید، بازار طلا و سکه نیز جان تازهای گرفت و سکه توانست وارد کانال بالاتر شود و رکورد قیمتی جدیدی را به ثبت برساند.
قیمت طلا در روز دوشنبه به بالاترین حد تاریخی خود رسید، زیرا ورود سرمایهها به داراییهای امن پس از اعمال تعرفههای دونالد ترامپ، رئیسجمهور امریکا، بر کانادا، چین و مکزیک، نگرانیها درباره تورم را افزایش داد که میتواند رشد اقتصادی را تحت تأثیر قرار دهد.
با این حال، نرخ طلای جهانی در ابتدای روز گذشته در ۲۷۸۰ دلار در نوسان بود و با افزایش رکورد جدیدی ثبت کرد و ورود به ناحیه ۲۸۰۰ دلار، ۲۸۳۰ دلار نرخگذاری شد.
قیمت طلای آبشده نیز معاملات دوشنبه را در ۲۴ میلیون و ۵۰۹ هزار تومان آغاز کرد و در همین محدوده در معامله بود و عصر روز گذشته همزمان با صعودی شدن نرخ طلای جهانی، افزایشی شد و ۲۴ میلیون و ۶۵۵ هزار تومان خرید و فروش شد. براساس بررسی اقتصادنیوز، حباب طلای آبشده همچنان منفی است.
هرگرم طلای ۱۸ عیار نیز با نرخ پنج میلیون و ۶۱۹ هزار تومان در معامله بود.
قیمت سکه امامی هم معاملات روزانه را با گپ منفی در ۶۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان بازگشایی کرد و با افزایش وارد کانال ۶۲ میلیون تومان شد و به ۶۲ میلیون ۸۰۰ هزار تومان رسید. حباب سکه هم با افزایش بیش از یک درصدی، حوالی ۱۲ درصد برآورد شد.
نیم سکه و ربع سکه نیز با کاهش به ترتیب ۳۴ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان و ۱۸ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان نرخ خوردند و سکه گرمی نیز نه میلیون و ۵۰۰ هزار تومان معامله شد.
سیاستهای تعرفهای دولت ترامپ به محرک اصلی تحولات اقتصادی تبدیل شده است. در روز دوشنبه، تمام بازارهای جهانی چشم به تصمیمات اقتصادی کاخ سفید دوخته بودند، در حالی که دادههای کلان اقتصادی اهمیت کمتری پیدا کردند، پس از اعلام تعرفههای جدید بر واردات از کانادا، مکزیک و چین، بازارهای مالی دستخوش نوسانات گستردهای شدند.
با بازگشایی بازارهای جهانی، تأثیر مستقیم سیاستهای تجاری امریکا بر بازارهای مالی نمایان شد. افزایش تعرفههای وارداتی، شاخصهای بورس و نرخ ارز را در بسیاری از کشورها با تغییرات محسوسی مواجه کرد. این تصمیمات باعث رشد قابل توجه شاخص دلار جهانی شد و بهطور مستقیم بر بازار طلا و فلزات گرانبها فشار وارد کرد.
روند نوسانی طلا در حالی ادامه دارد که بسیاری از تحلیلگران اقتصادی بر این باورند که سرمایهگذاران همچنان این فلز گرانبها را بهعنوان یک دارایی امن در برابر بیثباتیهای اقتصادی ترجیح میدهند. اعمال تعرفههای تجاری جدید از سوی دولت ترامپ، نگرانیها در مورد افزایش تورم را تشدید کرده است. برخی از اقتصاددانان هشدار دادهاند که این اقدام میتواند فدرال رزرو را از ادامه سیاستهای پولی انبساطی بازدارد. در همین راستا، تحلیلگران انتظار دارند که در صورت طولانی شدن جنگ تجاری، نرخ بهره امریکا تا سال ۲۰۲۵ در سطح فعلی باقی بماند.
معاملهگران بازار طلا میگویند افزایش پیدرپی قیمتها، میزان تقاضا برای فلز زرد را در بازار جهانی بالا برده است. کارشناسان اقتصادی معتقدند که حرکت صعودی طلا به عواملی همچون سیاستهای پولی بانکهای مرکزی، نوسانات بازار سهام و میزان تقاضای ذخیرهسازی وابسته است. آنها پیشبینی میکنند که اگر اونس طلا به محدوده ۲۷۰۰ دلار بازگردد و در آن تثبیت شود، احتمال افت نرخ در بازار داخلی نیز افزایش خواهد یافت.