دست اتحادیه اروپا زیر ساطور روسیه
علیرغم تعهد اتحادیه اروپا برای قطع وابستگی خود به منابع انرژی روسیه، سخنگوی کمیسیون اروپا طی اظهاراتی اعلام کرد که این بلوک همچنان گاز از روسیه وارد میکند.
علیرغم تعهد اتحادیه اروپا برای قطع وابستگی خود به منابع انرژی روسیه، سخنگوی کمیسیون اروپا طی اظهاراتی اعلام کرد که این بلوک همچنان گاز از روسیه وارد میکند.
بر اساس این گزارش، واردات گاز طبیعی مایع (LNG) اتحادیه اروپا از روسیه طی دو هفته اول سال ۲۰۲۵ بیش از ۱۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته است.
آنا-کایسا ایتکونن، سخنگوی کمیسیون اروپا در امور اقدامات اقلیمی و انرژی، در یک نشست خبری روز دوشنبه گفت: منابع انرژی روسیه، به ویژه گاز، هنوز در اتحادیه اروپا حضور دارد.
وی اشاره کرد که این کمیسیون قصد دارد تا پایان فوریه یا اواسط مارس یک نقشه راه برای پایان کامل واردات انرژی از روسیه منتشر کند.
هفته گذشته، پولیتیکو با استناد به دادههای شرکت ارائهدهنده اطلاعات کالاهای اساسی کپلر Kpler گزارش داد که واردات گاز طبیعی مایع از روسیه توسط کشورهای عضو اتحادیه اروپا به بالاترین سطح خود در تاریخ رسیده است.
این کشورها در مدت ۱۵ روز اول امسال میلادی ۸۳۷،۳۰۰ تن از این گاز فوقسرد را خریداری کردهاند.
ایتکونن پیشتر نیز اعتراف کرده بود که واردات گاز اتحادیه اروپا از روسیه، به ویژه گاز طبیعی مایع، در سال ۲۰۲۴ افزایش یافته است.
این افزایش بلافاصله پس از امتناع اوکراین از تمدید قرارداد ترانزیت پنجساله با غول انرژی روسیه یعنی شرکت گازپروم در پایان سال ۲۰۲۴ اتفاق افتاد، که باعث قطع گاز طبیعی خط لوله به رومانی، لهستان، مجارستان، اسلواکی، اتریش، ایتالیا و مولداوی شد.
پس از تشدید درگیریها در اوکراین در سال ۲۰۲۲ و خرابکاری در خطوط لوله نورد استریم، اتحادیه اروپا کاهش وابستگی به انرژی روسیه را در اولویت برنامههای خود قرار داد.
برخی از اعضای این اتحادیه به طور داوطلبانه واردات گاز از روسیه را متوقف کردند، در حالی که برخی دیگر به این واردات ادامه دادند. برخی کشورها نیز گاز طبیعی مایع روسیه ادامه دادند، زیرا تنها بخشی از تحریمها این سوخت را هدف قرار داده بود.
در ژوئن ۲۰۲۴، اتحادیه اروپا برای نخستین بار گاز طبیعی مایع روسیه را هدف تحریمها قرار داد و عملیات بارگیری مجدد، انتقال کشتی به کشتی و انتقال کشتی به ساحل با هدف صادرات مجدد به کشورهای ثالث از طریق اتحادیه اروپا را ممنوع کرد.
بر اساس دادههای موسسه "اقتصاد انرژی و تحلیل مالی"، در نیمه اول سال ۲۰۲۴ روسیه پس از امریکا دومین تامینکننده بزرگ گاز طبیعی مایع در قاره اروپا بود.
کریل دیمیتریف، مدیرعامل صندوق سرمایهگذاری مستقیم روسیه، نیز اخیراً پیشبینی کرد که از دست دادن گاز روسیه میتواند بیش از ۱ تریلیون یورو برای اتحادیه اروپا هزینه داشته باشد.