سرآمد انتخاب هوشمندانه

قیمت عجیب سبزی خوردن / هر کیلو ۸۵ هزار تومان ناقابل!

قیمت سبزیجات در فصل زمستان رشد قابل توجهی داشته است. طوری که هر کیلو سبزی خوردن به ۶۰ هزار تومان رسیده است. اما این روند تا چه زمانی ادامه دارد؟

قیمت عجیب سبزی خوردن / هر کیلو ۸۵ هزار تومان ناقابل!

قیمت سبزیجات در زمستان امسال، رشد بی‌سابقه‌ای داشته است. به طوری که دیگر خبری از قیمت‌های مناسب بهار و تابستان نیست. نرخ سبزیجات با رشد حدود دو برابری، از محدوده ۳۰ هزار تومان به ۶۰ هزار تا ۸۵ هزارتومان در برخی مناطق رسیده است.

حال این پرسش پیش می‌آید که چرا نرخ سبزیجات در زمستان رشد دو برابری داشته و چه زمانی قیمت‌ها به حالت عادی باز‌می‌گردد؟

قیمت انواع سبزیجات از ابتدای سال تا به امروز

بررسی نرخ سبزیجات حاکی از آن است که در فروردین‌ امسال، هر کیلوگرم نعناع-جعفری با نرخ ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان به فروش می‌رسید. همچنین هر کیلوگرم سبزی خوردن ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان قیمت‌گذاری شده بود. در این بازه زمانی سبزی پاک‌شده در بسته‌بندی ۳۰ گرمی و سبزی خوردن پاک‌شده به‌ترتیب ۳۴ هزار تومان و ۳۳ هزار تومان در بازار عرضه می‌شدند.

اما حالا بعد از گذشت تقریباً شش‌ ماه، قیمت‌ها به اوج خود رسیده است. طوری که در برخی مناطق نرخ سبزی از ۸۵ هزار تومان عبور کرده است. همچنین یک کیلو سبزی خوردن شسته‌شده با نرخ ۹۰ هزار تومان در بازار عرضه می‌شود. علاوه بر این نعناع، شنبلیله، تره، ریحان و... با نرخ حدود ۸۰ هزار تومان به فروش می‌رسند.

علت افزایش نرخ سبزیجات در زمستان

اسدالله کارگر، رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی تهران، در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز درباره علت افزایش نرخ سبزیجات در زمستان توضیح داد: برای افزایش نرخ سبزیجات چند علت اصلی وجود دارد که هر یک از این دلایل مکمل یکدیگر هستند. بسیاری از سبزیجات مورد نیاز بازار از مناطق جنوبی کشور تأمین می‌شوند. با توجه به اینکه مسافت حمل‌ونقل این کالاها طولانی است، این شرایط بر نرخ تمام‌شده کالاها تأثیر گذاشته است.

او ادامه داد: این دیدگاه در جامعه وجود دارد که نوسانات نرخ ارز بر نرخ کالاهایی نظیر میوه‌ها سبزیجات و... تأثیرگذار نیست. اما نوسان نرخ ارز هم می‌تواند بر نرخ چنین محصولاتی اثرگذار باشد. زمانی که امکان خرید یا صادرات این محصولات با دلار فراهم می‌شود، قیمت‌ها در بازار داخلی نیز به تبع آن افزایش می‌یابد. البته تورم هم در افزایش نرخ این کالاها نقش دارد. تمامی این موارد باعث شده قیمت‌ها به صورت بی‌سابقه‌ای رشد کنند.

قیمت‌ها تا اواسط بهار به حالت عادی بازنمی‌گردد

رئیس اتحادیه میوه و سبزی تهران درباره زمان برگشت قیمت‌ها به حالت عادی گفت: یکی از امتیازات تره‌بار این است که در صورت افزایش نرخ محصولات، امکان بازگشت قیمت‌ها به حالت عادی وجود دارد. از زمستان و تا اواسط بهار، برخی از انواع میوه‌ها و سبزیجات از جنوب کشور تامین می‌شوند، بنابراین قیمت‌‌ها هم از اواسط بهار کم‌کم به حالت عادی برمی‌گردد. همچنین اگر تورم‌های حاشیه‌ای کاهش یابد، قطعاً قیمت‌ها هم کاهش می‌یابد.

تصور عموم مردم این است که فقط میوه و سبزی افزایش نرخ دارند

کارگر درباره علت توجه و حساسیت مردم به گرانی محصولاتی نظیر میوه‌ها و سبزیجات توضیح داد: به عنوان مثال، مردم شاید یکی دو بار در سال به طلافروشی‌ها مراجعه کنند یا هر چند سال برای جابه‌جایی خانه به املاک سر بزنند. اما هر روز با نرخ میوه و سبزی سروکار دارند. این موضوع باعث شده تصور عموم مردم بر این باشد که تورم فقط در این حوزه وجود دارد. در حالی که گرانی در سایر بخش‌ها هم به چشم می‌خورد. نرخ طلا در چند ماه گذشته افزایش چشمگیری پیدا کرده اما نرخ میوه و سبزیجات در جامعه بازتاب بیشتری داشته است.

برخی از کالاها نسبت به سال‌های گذشته کاهش نرخ هم پیدا کرده‌اند

کارگر برای بهبود وضعیت بازار پیشنهاد داد: مردم باید آگاه باشند که تمام کالاها افزایش نرخ پیدا نکرده‌اند. حتی برخی از کالاها نسبت به سال‌های گذشته کاهش نرخ هم داشته‌اند که از جمله این کالاها می‌توان به مرکبات اشاره کرد. همچنین باید برنامه‌ریزی‌های جامع و بلندمدت هم انجام شود. ذی‌نفعانی همچون وزارت جهاد کشاورزی و صادرکنندگان باید بستر حل این مشکلات را فراهم کنند. درحال‌حاضر مسئولان به جای حل ریشه‌ای مشکلات، به دنبال درمان سطحی آن هستند.

بر اساس این گزارش، سبزیجات یکی از کالاهای پرمصرف در سفره خانواده‌های ایرانی محسوب می‌شود، بنابراین باید به نرخ آن هم توجه شود. از آنجا که تا اواسط بهار برخی محصولات از جنوب کشور تأمین می‌شوند، بنابراین نمی‌توان انتظار داشت که خیلی زود قیمت‌ها به حالت عادی برگردد.

 

ارسال نظر