قیمت مرغ ۳رقمی شد
بر اساس گزارش مرکز آمار، در آبانماه امسال حداقل نرخ یک کیلو مرغ ماشینی حدود ۸۵هزار و صد تومان و حداکثر نرخ آن حدود ۱۰۲هزار و ۶۰۰ تومان بوده است.
در گروه گوشت قرمز، سفید و فرآوردههای آن بیشترین افزایش نرخ ماهانه همانند ماه گذشته مربوط به مرغ ماشینی با ۴.۴درصد است. بر اساس گزارش مرکز آمار، در آبانماه امسال حداقل نرخ یک کیلو مرغ ماشینی حدود ۸۵هزار و صد تومان و حداکثر نرخ آن حدود ۱۰۲هزار و ۶۰۰ تومان بوده است. همین امر باعث شده میانگین نرخ یک کیلو مرغ ماشینی به حدود ۹۶هزار تومان برسد. با ادامه روند افزایش نرخ مرغ، تامین این کالای اساسی که برای بسیاری از خانوادهها به عنوان جایگزین اصلی گوشت قرمز در سبد مصرفیشان محسوب میشود، به چالشی جدی تبدیل شده است. به اعتقاد تحلیلگران چالش در روند جوجهریزی و افزایش تقاضای مردم برای خرید گوشت مرغ از مهمترین دلایل افزایش مجدد نرخ مرغ طی آبانماه عنوان میشود.
گوشت گوسفند در آبانماه با نوسان قیمتی کمی همراه بوده و تورم ماهانه ۰.۳درصدی را تجربه کرده است. تحلیلگران معتقدند دلیل ثبات نسبی نرخ گوشت گوسفندی، در کنار عرضه گوشت دولتی، به افزایش عرضه دام در این مقطع زمانی برمیگردد. همچنین تورم ماهانه گوشت گاو یا گوساله نسبت به ماه گذشته تغییری نداشته و تورم صفردرصدی را تجربه کرده است.در گروه لبنیات، تخممرغ و انواع روغن بیشترین افزایش نرخ ماهانه بهترتیب مربوط به کره پاستوریزه، خامه پاستوریزه و ماست پاستوریزه با ۱۴.۹، ۱۱.۹ و ۹.۴درصد بوده است. کارشناسان بر این باورند که رشد نرخ جهانی کره، همراه با افزایش صادرات این محصول از کشور و کاهش موجودی آن در بازار داخلی منجر به افزایش نرخ این محصولات در داخل شده است.
در گروه میوه و خشکبار بیشترین افزایش نرخ نسبت به ماه قبل مربوط به هندوانه با ۲۱درصد و هلو با ۹.۳درصد و همچنین بیشترین کاهش نرخ مربوط به پرتقال با منفی ۲۰.۲درصد و انار با منفی ۵.۲درصد بوده است. به گفته تحلیلگران، علت کاهش نرخ پرتقال و انار رسیدن به فصل برداشت این میوهها و افزایش عرضه است.در گروه قند، شکر، آشامیدنیها و سایر خوراکیها نیز بیشترین افزایش نرخ نسبت به ماه قبل مربوط به رب گوجهفرنگی با ۵.۳درصد و سس گوجهفرنگی با ۳.۴درصد بوده است.