خداحافظی با نان سنگک
رئیس اتحادیه نانوایان سنگکی تهران، گفت: نان سنگک معمولی که با آرد دولتی ۵ هزار تومان پخت میشود، در نانواییهای آزادپر براساس عرضه و تقاضا قیمتگذاری شده و در محدوده ۱۵ هزار تومان (اندکی کمتر یا بیشتر) فروخته میشود.قیمت این نان با اضافهکردن کنجد دورو تا ۲۰ هزار تومان هم بالا میرود؛ اما اصل اساسی این است که اضافهکردن کنجد باید بنا به خواست مشتری باشد.
رئیس اتحادیه نانوایان سنگکی تهران، گفت: نان سنگک معمولی که با آرد دولتی ۵ هزار تومان پخت میشود، در نانواییهای آزادپر براساس عرضه و تقاضا قیمتگذاری شده و در محدوده ۱۵ هزار تومان (اندکی کمتر یا بیشتر) فروخته میشود.قیمت این نان با اضافهکردن کنجد دورو تا ۲۰ هزار تومان هم بالا میرود؛ اما اصل اساسی این است که اضافهکردن کنجد باید بنا به خواست مشتری باشد.
با ابلاغ و اجرای مصوبه افزایش قیمت نان، نانواییهای آزادپز هم نرخها را بالا بردهاند؛ اما این افزایش قیمت در نانواییهای سنگکی بیشتر دیده میشود؛ چرا که بسیاری از آنها برای جبران هزینههای خود در حال عرضه نان سفارشی با قیمتهای بسیار بالاتر از نان عادی هستند.
نانواییهای آزادپز با آرد گرانتری پخت میکنند و طبعا باید نان را گرانتر بفروشند؛ اما وقتی پای جبران هزینههای دیگر به میان بیاید، چارهای نمیماند جز اینکه نان را گرانتر از قیمت تمامشده بفروشند و ترفند رایج برای این کار، افزودن کنجد و… است.
این کار زمانی دردسرساز میشود که مشتری بهدنبال خرید نان ساده باشد؛ اما مجبور شود برای اینکه معطل نماند، نان کنجدی و سفارشی را خارج از صف بخرد؛ چراکه برخی از واحدهای نانوایی آزادپز، بخش عمده نان خود را بهصورت سفارشی پخت میکنند و کسانی که بهدنبال خرید نان ساده باشند باید مدت زیادی در صف بمانند.