مقصر اصلی گرانی گوشت و مرغ رسما اعلام شد
افزایش قیمت گوشت قرمز و مرغ در هفتههای اخیر، در حالی که عرضه نسبت به سال گذشته بالاتر رفته، پرسشهای زیادی درباره عوامل واقعی گرانی ایجاد کرده است.

احمد شریعتی، مدیرکل دامپزشکی استان تهران، در بازدید از یک واحد تولیدی پروتئینی، عامل اصلی جهش قیمت را هزینه بالای تولید و تقاضای هیجانی عنوان کرد.
وی گفت: هرچند دولت ۸ میلیارد دلار ارز یارانهای برای نهادهها تخصیص داده تا تولیدکنندگان با هزینه کمتر محصول را به بازار عرضه کنند، اما افزایش هزینههای عملیاتی و خریدهای بیش از نیاز، موجب رشد قیمتها شده است.
در بخش مرغ، آمارها نشان میدهد میانگین جوجهریزی امسال از سال گذشته بیشتر بوده و ظرفیت تولید گوشت مرغ در کشور بالاتر رفته است. با این حال، رفتار هیجانی مصرفکنندگان و خرید انباری، فشار مضاعفی بر بازار وارد کرده است.
شریعتی همچنین به پیشرفت زیرساختهای بهداشتی و بستهبندی اشاره کرد و گفت: «کشتارگاههای ما از نظر استاندارد چیزی از کشورهای پیشرفتهای مانند برزیل کم ندارد.» وی با بیان اینکه نیمی از زمان سازمان دامپزشکی صرف تنظیم بازار میشود، رسانهها را پل ارتباطی دستاوردها و مطالبات مردم با نهادهای دولتی دانست.
مدیرکل دامپزشکی استان تهران با یادآوری مدیریت موفق بحران در جنگ ۱۲ روزه، از مردم خواست برای عبور از شرایط اقتصادی دشوار، همراهی کنند.