اختصاصی سرانه؛
ناجی بازار برنج از راه رسید
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی از کاهش محسوس قیمت برنج طی روزهای اخیر خبر داد و گفت: با ورود برنج نو از مازندران، روند کاهشی قیمتها آغاز شده و طی دو هفته آینده نیز با عرضه برنج گیلان، این روند تشدید خواهد شد.

در روزهایی که فشار اقتصادی بر دوش خانوارها سنگینی میکند، قیمت سرسامآور برنج ایرانی در بازار آزاد شوک تازهای به سبد خرید مردم وارد کرده است. طبق گزارشهای رسمی، بهای برخی از نمونههای برنج مرغوب ایرانی به مرز ۳۵۰ هزار تومان در هر کیلو رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل، بیش از ۸۵ درصد افزایش قیمت را نشان میدهد.
این جهش عجیب در حالی رخ داده که هنوز به فصل برداشت کامل محصول داخلی نرسیدهایم و همین موضوع نگرانیها درباره دلالی و احتکار را بیش از پیش افزایش داده است.
در ادامه، گفتوگوی اختصاصی سرانه با رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی را در این رابطه بخوانید؛
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی از کاهش محسوس قیمت برنج طی روزهای اخیر خبر داد و گفت: با ورود برنج نو از مازندران، روند کاهشی قیمتها آغاز شده و طی دو هفته آینده نیز با عرضه برنج گیلان، این روند تشدید خواهد شد.
رضا کنگری، رئیس اتحادیه صنف بنکداران مواد غذایی در گفتوگو با سرانه با اشاره به کاهش عرضه برخی کالاها اظهار داشت: طی چند روز اخیر، به دلیل کمبود عرضه و تأثیر نوسانات بازار، شاهد افزایش قیمت برنج بودیم اما با شروع فصل برداشت و ورود محصول جدید از مازندران، قیمتها رو به کاهش است. اکنون نسبت به چند روز گذشته، حدود ۱۵ درصد کاهش قیمت را تجربه کردهایم و شیب ملایمی در مسیر کاهش قیمتها شکل گرفته است.
برنج هاشمی ۵۰ هزار تومان ارزان شد
وی با اشاره به قیمت انواع برنج اظهار داشت: قیمت برنج ایرانی طی روزهای اخیر کاهش یافته است. به عنوان نمونه، برنج هاشمی درجه یک که تا پیش از این بین ۳۴۰ تا ۳۵۰ هزار تومان عرضه میشد، هماکنون به ۲۹۰ هزار تومان رسیده است. این روند کاهشی با ورود برنج گیلان در هفتههای آینده نیز ادامهدار خواهد بود.
دست دلالها در کار است؟
کارشناسان بازار مواد غذایی معتقدند که افزایش ناگهانی قیمتها در هفتههای اخیر بیارتباط با فعالیت واسطهگران و دلالها نیست. با وجود آنکه هنوز برداشت گسترده برنج در شمال کشور آغاز نشده، بازار بهگونهای واکنش نشان داد که انگار در بحران کمبود برنج قرار داریم.
مردم چشمانتظار ارزانی واقعی
در شرایطی که امیدواریهایی به کاهش قیمت مطرح شده، آنچه مردم میخواهند، پایان بازی با قیمتها و آرامش بازار است. اگرچه طبق گفته رضا کنگری، روند کاهشی آغاز شده و ورود برنج تازه برداشتشده از گیلان و مازندران میتواند بازار را متعادل کند، اما تجربه نشان داده که در اقتصاد کشور، کاهش قیمتها همیشه به کندی اتفاق میافتد.
سخن پایانی
با نزدیک شدن به شهریور، اوج فصل برداشت برنج ایرانی، چشمها به سمت میدانهای عرضه و فروشگاهها دوخته شده تا شاید شاهد برگشت قیمتها به سطوح قابل قبولتری باشیم. اما آیا این کاهش ادامهدار خواهد بود یا باز هم شاهد جهشهای ناگهانی خواهیم بود؟