سرآمد انتخاب هوشمندانه

تکلیف دلار بالاخره مشخص شد

عدم قطعیت‌های مربوط به تجارت، افزایش شدید بدهی مالی و ضعف اعتماد به استثناگرایی پایدار آمریکا، بر دارایی‌های آمریکا تاثیر منفی گذاشته و دلار را به یک قربانی تبدیل کرده است.

تکلیف دلار بالاخره مشخص شد

سرمایه‌گذاران شاهد هستند که دلار بیشتر درخشش خود را از دست می‌دهد و از اوج، فرود می‌آید. استراتژی تعرفه‌ای دولت ترامپ در سال جاری، باعث شده است سرمایه‌گذاران از دارایی‌های آمریکایی که یک دوره طولانی عملکرد فوق العاده داشتند، فاصله بگیرند. دلار در معاملات روزهای گذشته که سرمایه‌گذاران از آتش‌بس تجاری میان آمریکا و چین دلگرم شدند، تا حدودی ثبات یافته بود، اما پس از اینکه آژانس اعتبارسنجی مودیز، رتبه اعتباری آمریکا را یک درجه تنزل داد، دلار با تجدید فشار فروش روبرو شد.

جورج وسی، استراتژیست فارکس و کلان در شرکت کانورا در این باره گفت: فضای زیادی برای کاهش بیشتر ارزش دلار وجود دارد. تجارت «(دارایی‌های) آمریکا را بفروشید» پس از تنزل رتبه اعتباری آمریکا توسط مودیز، دوباره به کانون توجهات بازگشته است.

شاخص دلار آمریکا از اوجش در ژانویه، حداکثر ۱۰.۶ درصد کاهش یافته که یکی از شدیدترین کاهش‌ها برای یک دوره سه ماهه بوده است. بخشی از بدبینی پیرامون دلار، به این دلیل بود که این ارز با ارزش نسبتا بالایی معامله می‌شد. دلار در ژانویه، ۲۲ درصد بالای میانگین ۲۰ ساله ۹۰.۱ واحد در شاخص دلار معامله شد. در حال حاضر، این شاخص حدود ۱۰ درصد بالای سطح میانگین ۲۰ ساله خود است. فضا برای افت بیشتر دلار وجود دارد. برای مثال، یک کاهش ۱۰ درصدی دیگر، دلار را به رکورد پایینی که در نخستین دور ریاست‌جمهوری ترامپ داشت، می‌رساند.

استیو انگلاندر، مدیر تحقیقات فارکس در بانک استاندارد چارترد در نیویورک گفت: هر چند توافق‌های تجاری اخیر، ممکن است بازار را اندکی آرام کرده باشد، اما مسائل اعتماد بلندمدت را که آمریکا با آنها مواجه است، حل و فصل نمی‌کند. داستان ضعف دلار، تمام نشده است.

سرمایه‌گذاران نگران تصویر مالی بلندمدت برای آمریکا هستند. تحلیلگران می‌گویند لایحه کاهش مالیات ترامپ، سه تا پنج تریلیون دلار به ۳۶.۲ تریلیون دلار بدهی آمریکا در یک دهه آینده، اضافه می‌کند.

منبع : مشرق
ارسال نظر