ادعای عجیب ترامپ!
رئیسجمهور آمریکا طی اظهاراتی مدعی شد که درآمد حاصل از تعرفههای موسوم به «روز رهایی» ممکن است به اندازهای شود که بتواند جایگزین مالیات بر درآمدها در این کشور شود.

دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، طی اظهاراتی مدعی شد که درآمد حاصل از تعرفههای موسوم به «روز رهایی» ممکن است به اندازهای شود که بتواند جایگزین مالیات بر درآمدها در این کشور شود.
ترامپ در ماه جاری میلادی، تعرفههای «متقابل» علیه حدود ۱۸۰ کشور را به دلیل آنچه روشهای تجاری ناعادلانه خواند، اعلام کرد.
پس از کاهش شدید بازارهای جهانی، وی تعلیق ۹۰ روزه این عوارض را اعلام کرد و آنها را به نرخ پایه ۱۰ درصد کاهش داد. چین یکی از معدود استثناها بود و تعرفههای بیشتری بر کالاهای این کشور اعمال شد.
بیشتر بخوانیدجنگ تعرفهها فروش لوکسترین محصولات تسلا در چین را متوقف کرد
بوئینگ قربانی دعوای آمریکا با چین شد
ترامپ در مصاحبه با فاکس نیوز در پاسخ به این سوال که آیا تعرفههای او میتوانند در نهایت جایگزین مالیات بر درآمد شوند، گفت: این امکان وجود دارد که درآمد حاصل از تعرفهها آنقدر زیاد باشد که جایگزین شود.
وی با اشاره به دوران موسوم به «عصر طلایی آمریکا» افزود: میدانید، در گذشته، حدود سالهای ۱۸۷۰ تا ۱۹۱۳، تعرفهها تنها منبع درآمد بودند.
«عصر طلایی آمریکا» دورهای در تاریخ این کشور است که با رشد سریع صنعتی و افزایش ثروت ملی شناخته میشود، هرچند با نابرابری شدید درآمد و فقر گسترده همراه بوده است.
وی افزود: آن زمان کشور ما نسبتاً ثروتمندترین بود. ما ثروتمندترین بودیم.
ترامپ که خود را «مرد تعرفه» مینامد، مدعی است که سیاستهای تجاری وی میتواند تا یک سال آینده بیش از ۱ تریلیون دلار درآمد ایجاد کند که به کاهش بدهی ملی و احتمالاً جبران یا جایگزینی مالیات بر درآمد کمک میکند.
وی تأکید میکند که تعرفهها اقتصاد آمریکا را تقویت میکنند و «میلیاردها دلار در روز» به خزانه دولت فدرال آمریکا پول تزریق میکنند.
با این حال، اقتصاددانان نسبت به امکان ایجاد چنین درآمدی از طریق تعرفهها تردید دارند و هشدار میدهند که افزایش قیمت واردات ممکن است مصرف را کاهش دهد و تقاضای کلی را تضعیف کند.
بر اساس گزارش مرکز تحقیقات کنگره آمریکا، در طول ۷۰ سال گذشته، تعرفهها سالانه حداکثر ۲درصد از کل درآمد دولت فدرال را تشکیل دادهاند. در سال ۲۰۲۴، درآمد دولت این کشور از تعرفههای واردات تنها ۱.۷ درصد از بیش از ۴.۹ تریلیون دلار کل درآمد فدرال بود.
تحلیلگران مالی «آیانجی» روز سهشنبه اعلام کردند که تعرفههای گسترده علیه شرکای تجاری به ویژه چین ممکن است در بلندمدت برای آمریکا و کارگران این کشور منافع اقتصادی داشته باشد. اما آنها هشدار دادند که این انتقال در کوتاهمدت میتواند «بسیار چالشبرانگیز و احتمالاً از نظر اقتصادی آسیبزا» باشد.
این گروه افزودند که در صورت توافقهای تجاری و کاهش تعرفهها، دولت آمریکا ممکن است فضای مالی لازم برای کاهش مالیاتهای گستردهتر را از دست بدهد.