ترس سرمایه گذاران از جنگ تجاری ترامپ
طلای جهانی امروز رکورد ۲۹۴۲ دلار در هر اونس را ثبت کرد و پیشبینی بانکهای بزرگ این است که سطح سه هزار دلار بهزودی مشاهده خواهد شد.
سرانه تیوی
![ترس سرمایه گذاران از جنگ تجاری ترامپ](https://cdn.saranemag.ir/thumbnail/R7W4aOwleMVl/vErfJa3EwjcYmPAqXuOhhxuwQ4ctH-H8GoFYGnrp6Go0CneWJnvzm538qaItmX_2_xekrABd5DuTWKnCa0G06jYlsbOllLxJ7S4kbamA4onIpSMgON8isZHmq2THtLtx/%D8%B7%D9%84%D8%A7-%DB%B4.jpg)
طلای جهانی امروز رکورد ۲۹۴۲ دلار در هر اونس را ثبت کرد و پیشبینی بانکهای بزرگ این است که سطح سه هزار دلار بهزودی مشاهده خواهد شد.
طلای جهانی بهدنبال اعلام تعرفههای ۲۵ درصدی بر واردات فولاد و آلومینیوم امریکا از سوی دونالد ترامپ، رئیسجمهوری امریکا امروز چند ساعت پرنوسان را ثبت کرد؛ بهطوریکه رکورد جدیدی ثبت شد و سپس بخشی از رشد خود را از دست داد.
براساس گزارشی از بلومبرگ، شمش طلا امروز به رکورد ۲۹۴۲ دلار در هر اونس رسید، و پس از آن، تاحدی کاهش یافت. این فلز گرانبها در امسال حدود ۱۱ درصد رشد کرده و رکوردهای پیدرپی را به ثبت رسانده است؛ چراکه سیاستهای دونالد ترامپ درباره تجارت و ژئوپلتیک، نقش طلا را بهعنوان ذخیره ارزشمند در زمانهای نااطمینانی پررنگتر کرده است. ترامپ روز دوشنبه اعلام کرد که تازهترین دور تعرفهها که از ماه آینده اجرایی خواهد شد، تولید داخلی را تقویت میکند و شغلهای بیشتری را به ایالات متحده میآورد. او همچنین هشدار داد که تعرفهها ممکن است افزایش یابد.
در چنین شرایطی، معاملهگران همچنین در تلاش هستند تا پیامدهای احتمالی تعرفهها برای اقتصاد امریکا و سیاست پولی را درک کنند. سرمایهگذاران در تلاش برای بهدست آوردن سرنخهایی درباره سیاست پولی امریکا بر سخنرانی جروم پاول، رئیس فدرال رزرو در کنگره امریکا تمرکز خواهند کرد. انتظارات کوتاهمدت از تورم امریکا، از انتظارات بلندمدت پیشی گرفته و به بالاترین سطح از سال ۲۰۲۳ رسیده که میتواند از کندترشدن روند کاهش نرخ بهره فدرال رزرو حمایت کند؛ سناریویی که احتمالا برای شمش منفی است، چراکه هیچ سودی پرداخت نمیکند.
صعود طلای جهانی با جریان ورودی به صندوقهای بورسی با پشتوانه شمش همراه بوده است. ذخایر جهانی در ۶ هفته از هفت هفته گذشته افزایش یافته و به بالاترین سطح از آبان ماه رسیده است. بانکها پیشبینی میکنند که طلای جهانی بهزودی به ۳ هزار دلار خواهد رسید.
سیتی گروپ هفته گذشته اعلام کرد که انتظار دارد طلا در طول سه ماه به این سطح برسد؛ چراکه تنشهای ژئوپلتیک و جنگهای تجاری تقاضا را تقویت خواهد کرد. از سوی، جیپیمورگان نیز هدف پایان سال را ۳۱۵۰ دلار تعیین کرده است. به گفته ژوزف کاواتونی، تحلیلگر ارشد بازارهای امریکای شمالی در شورای جهانی طلا، تا زمان روشنشدن سیاستهای ایالات متحده در تجارت و اقتصاد، فضا برای افزایش نوسانات طلا وجود دارد. بنابراین درحالیکه ممکن است سطح سه هزار دلاری مشاهده شود، انتظار نیز میرود، نوساناتی ایجاد شود که نرخ را کاهش دهد.
افزایش نرخ طلای جهانی
قیمت لحظهای طلا تا ساعت ۹: ۴۰ دقیقه صبح سه شنبه به وقت تهران با ۰.۷ درصد افزایش به ۲۹۲۸ دلار در هر اونس رسید، درحالی که پیش از آن تا سطح ۲۹۴۲ نیز صعود کرده بود. همچنین در بازارهای مالی در میان سایر فلزات گرانبها، نقره و پلاتین ثابت بودند اما نرخ پالادیوم افزایش یافت.
برخی از شاخصهای بازار حاکی از آن هستند که جهش طلا ممکن است بیش از اندازه باشد؛ این امر در واقع نشان میدهد که احتمال یک توقف نیز وجود دارد. آنهم در شرایطی که شاخص قدرت نسبی ۱۴ روزه طلا به عدد ۸۰ نزدیک شده است، که بسیار بالاتر از سطح ۷۰ است که برخی تحلیلگران آن را خرید بیش از حد میدانند.
در آن سو، افزایش نرخ طلا، سهام تولیدکنندگان را تقویت کرده است. سهام گروه معدنی زیجین در هنگ کنگ بیش از چهار درصد جهش کرد و سهام شرکت نورترن استار ریسورسز در استرالیا نیز رکورد تاریخی زد.
از سوی دیگر، بانک مرکزی چین ذخایر طلای خود را برای سومین ماه متوالی در ژانویه افزایش داد، که نشاندهنده تعهد این نهاد به متنوعسازی ذخایر خود حتی باوجود افزایش قیمتها به رکوردهای تاریخی است. بزرگترین اقتصاد آسیا همچنین یک برنامه آزمایشی را اعلام کرد که به ۱۰ شرکت بزرگ بیمه اجازه میدهد تا یک درصد از دارایی خود را در شمش سرمایهگذاری کنند.