اختصاصی سرانه؛
کوکو سیب زمینی هم لاکچری شد / هر وعده ۱۰۰ هزار تومان!
در سال ۱۳۹۴، متوسط نرخ هر کیلوگرم سیبزمینی حدود ۵۳۰ تومان بوده است و حال در سال ۱۴۰۳ نرخ این محصول به کیلویی ۶۰ هزار تومان نیز رسیده است.
سرانه تیوی
در ادامه به این موضوع پرداختیم که کوکو سیبزمینی همان غذای خانگی و لذیذ که هزینه تمام شده کمی داشت حال گرانی سیب زمینی چقدر هزینه دارد؟
پیش از این کوکو سیبزمینی بهعنوان یکی از غذاهای ساده و مقرونبهصرفه در سفرههای ایرانی جایگاه ویژهای داشت. اما حال با افزایش نرخ سیبزمینی و سایر مواد اولیه، این غذای محبوب نیز دستخوش تغییرات قیمتی شده است. کوکو سیبزمینی بهتدریج از یک غذای مردمی به خوراکی لاکچری تبدیل شده است.
برای محاسبه هزینه تقریبی تهیه یک کوکو سیبزمینی برای یک خانواده ۴ نفره، مواد اولیه زیر را در نظر میگیریم:
سیبزمینی: ۱ کیلوگرم حدود ۶۰ هزار تومان، تخممرغ: ۳ عدد حدود ۱۵ هزار تومان، پیاز: ۱ عدد متوسط حدود ۵ هزار تومان، روغن، نمک و ادویه هم تقریبی حدود ۱۰ هزار تومان هزینه دارد که جمع همه این مواردبه حدود ۱۰۰ هزار تومان میرسد.
این در حالی است که ۱۰ سال پیش، با نرخ حدود ۵۳۰ تومان برای هر کیلو سیبزمینی، هزینه تمامشده این غذا به زحمت به ۵ هزار تومان میرسید.
کوکو سیبزمینی که زمانی یک غذای اقتصادی و مقرونبهصرفه بود، اکنون با قیمتی نزدیک به ۱۰۰ هزار تومان، در حال تبدیل شدن به یک غذای لوکس است!