فائو در گزارشی که روز جمعه منتشر شد، اعلام کرد: با این حال، قیمتها در طول ماه نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش داشته است.
شاخص نرخ فائو که تغییرات ماهانه قیمتهای بینالمللی سبدی از کالاها را دنبال میکند، در ماه گذشته به طور میانگین ۱۱۸.۳ واحد بود که ۷.۷ درصد نسبت به دوره سال قبل کاهش داشت.
با این حال، این نهاد وابسته به سازمان ملل اعلام کرد که نرخ مواد غذایی نسبت به فوریه ۱.۱ درصد افزایش یافته است که نخستین افزایش آن از ماه آگوست بوده است.
فائو توضیح داد: تغییر در شاخص اصلی ماهانه عمدتاً توسط روغنهای گیاهی رخ میدهد، زیرا قیمتها از فوریه با ۸ درصد افزایش به ۱۳۰.۶ واحد رسید تا به بالاترین سطح یک ساله خود برسد زیرا نرخ روغنهای نخل، سویا، آفتابگردان و کلزا افزایش یافت. با این حال، شاخص قیمتها نسبت به سال گذشته نزدیک به ۱ درصد کاهش داشت. قیمتهای بینالمللی روغن پالم به دلیل کاهش تولیدات فصلی در کشورهای اصلی تولیدکننده و تقاضای داخلی قوی در آسیای جنوب شرقی افزایش یافت. از سوی دیگر قیمتهای مرتبط با روغن سویا به دلیل تقاضای قوی بخش سوختهای زیستی، به ویژه در برزیل و ایالات متحده رشد کرد.
در همین حال، نرخ سالانه لبنیات ۸.۲ درصد کاهش یافت و به ۱۲۴.۲ واحد رسید، اما برای ششمین ماه متوالی افزایش یافت که ناشی از افزایش نرخ پنیر و کره بود.
بر اساس این گزارش، این افزایش منعکسکننده تقاضای ثابت واردات از آسیا و فروش داخلی بالاتر در اروپای غربی است که در نتیجه تعطیلات بهاری و کاهش فصلی تولید در اقیانوسیه به وجود آمده است.
فائو گفت، نرخ بینالمللی مرغ به دلیل تداوم تقاضای واردات از کشورهای واردکننده و علیرغم عرضههای فراوان در بازار که به دلیل کاهش شیوع آنفلوانزای مرغی در کشورهای عمده تولیدکننده بود، افزایش یافت.
طبق گفته سازمان جهانی بهداشت حیوانات، ماهیت مقاوم ویروسهای آنفلوانزای پرندگان به این معنی است که این ویروسها روی تجهیزات مزرعه مینشینند و به راحتی از مزرعهای به مزرعه دیگر منتقل میشوند.
فائو اعلام کرد: محصولات کشاورزی برزیل که تحت تاثیر منفی آب و هوای خشک طولانی مدت قرار گرفتهاند، به افزایش نرخ این محصولات دامن زدند.
برزیل، تایلند و هند بزرگترین تولیدکنندگان شکر در جهان هستند.
فائو افزود: علاوه بر این، افزایش قیمتهای بینالمللی نفت خام به جلوگیری از کاهش نرخ شکر کمک کرد.