سرآمد انتخاب هوشمندانه

گفت‌وگو سرانه با پیمان مولوی، تحلیل‌گر مسایل مالی و مشاور سرمایه‌گذاری

کراد فندینگ، یک معامله برد-برد

این تحلیل‌گر بازار گفت: کراد فندینگ یک روش جذاب و ساده برای تامین سرمایه در گردش شرکت‌ها و یک روش با سود مناسب و کم‌ریسک برای سرمایه‌گذاران است.

کراد فندینگ، یک معامله برد-برد

پیمان مولوی، تحلیل‌گر بازار و مشاور سرمایه‌گذاری یکی از ابزارهای مهم تامین مالی را روش تامین مالی جمعی یا Crowdfunding دانست و گفت: کراد فندینگ یک روش جذاب و ساده برای تامین سرمایه در گردش شرکت‌ها و یک روش با سود مناسب و کم‌ریسک برای سرمایه‌گذاران است. این روش یکی پلتفرم‌ها یا سکوهای تامین مالی جدید است که فعالان اقتصادی می‌توانند در سال 1403 از آن بهره ببرند.
مولوی ضمن بیان این مطلب افزود: این سکوهای مالی قابلیت تامین مالی پروژه‌ها برای تهیه مواد اولیه و تولید محصول را داشته و ابزاری کارآمد برای تامین مالی پروژه‌هایی به شمار می‌رود که دارای بازده مطلوب بوده و قابلیت سرمایه‌گذاری برای عموم شهروندان را دارد.
این مشاور سرمایه‌گذاری افزود: در این شرایط تامین مالی پروژه‌ها هم از طریق مشارکت‌های مردمی بوده و هم فعال اقتصادی قادر به استفاده از این روش تامین مالی برای تولید و کسب‌وکار است.
مولوی با ابراز امیدواری نسبت به دقت نظر فعالان اقتصادی به این نوع تامین مالی گفت: فعالان اقتصادی باید با دقت نظر بیشتری با این روش تامین مالی برخورد کنند. تامین مالی جمعی یا کراد فاندینگ نوعی از جذب سرمایه توسط انواع شرکت‌ها است که طی آن کسب‌وکارها با جمع‌آوری سرمایه‌های خرد و کوچک از تعداد زیادی سرمایه‌گذار با هدف تکمیل طرح‌های توسعه‌ای خود اقدام به تامین مالی می‌کنند. در حقیقت، تامین مالی جمعی برای کسب‌وکارها و سرمایه‌گذاران یک معامله برد-برد است. زیرا، یک شرکت از طریق طرح تامین مالی جمعی سرمایه مورد نیاز جهت پیشبرد پروژه‌های خود را تامین کرده و سرمایه‌گذاران هم با مشارکت در تامین مالی، به صورت ماهانه، چند ماه یکبار و… سود قابل توجه و کم‌ریسکی را به دست می‌آورد.

تاریخچه کراد فندینگ

به گزارش سرانه، در سال ۱۹۹۷ یک گروه موسیقی در انگلیس برای برگزاری کنسرت خود نیاز به سرمایه داشتند. بنابراین، از هواداران خود درخواست کردند در تامین مالی جهت برگزاری کنسرت مشارکت کنند. ۳ سال بعد اولین وبسایت تامین مالی با نام ArtistShare راه‌اندازی شد و پس از یک دهه این سایت تبدیل به یک سکوی مهم برای تامین مالی شرکت‌ها و هنرمندان شد.
ارزش بازار کراد فندینگ در سال ۲۰۲۳
براساس اخبار ارزش بازار کراد فندینگ در سال ۲۰۲۳ به ۱.۴۱ میلیارد دلار در جهان رسیده و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۳۰ به عدد ۳.۶۲ میلیارد دلار برسد.
ایالات متحده آمریکا با تعداد ۳۴۴ پلتفرم تامین مالی جمعی، بیشترین سهم از تامین مالی جمعی در جهان را داشته و پس از آن کشورهای حوزه اتحادیه اروپا در مجموع با داشتن ۲۴۲ پلتفرم تامین مالی جمعی، رتبه دوم را به خود اختصاص داده‌اند. جالب است بدانید که در قاره آسیا، هند با تعداد ۱۰ پلتفرم کراد فندینگ و در منطقه اوراسیا روسیه با تعداد ۴ پلتفرم تامین مالی جمعی دیده می‌شوند. این در حالی است که تعداد پلتفرم بازار نوپای کراد فندینگ در ایران به عدد ۲۴ رسیده است و تعداد پلتفرم‌ها می‌تواند در سال‌های آینده رشد کند و این اتفاق می‌تواند برای کارآفرینان و سرمایه‌گذاران ایرانی خبر خوبی باشد. اما، در سال ۱۳۹۷ مجوز تامین مالی جمعی توسط سازمان بورس اوراق بهادار داده شد و در سال ۱۳۹۹ مجوز فعالیت سکوهای تامین مالی جمعی نیز صادر شد. از پاییز سال ۱۳۹۹ تا زمستان سال ۱۴۰۲ بیش از ۴ همت نقدینگی توسط این سکوها برای کسب‌وکارهای مختلفی تامین مالی صورت گرفته است.
به صورت میانگین در سال ۱۴۰۲ میانگین بازدهی طرح‌های کراد فندینگ به ۳۳.۸ درصد رسیده که نسبت به سایر ابزارهای سرمایه گذاری بدون ریسک مانند صندوق درآمد ثابت و بانک، بازدهی قابل توجهی محسوب می‌شود.

سازکار تامین مالی جمعی

سازکار تامین مالی جمعی را می‌توان از دو زاویه بررسی کرد. در حقیقت، ذی‌نفعان طرح‌های تامین مالی جمعی شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران هستند. به صورت کلی، متقاضی (شرکت یا کسب‌وکار) برای تامین نیازهای مالی خود برای اجرای طرح‌های توسعه نیاز به سرمایه پیدا می‌کند و از طریق عامل (سکوهای تامین مالی جمعی) اقدام به تامین مالی کرده و سرمایه‌گذاران از طریق سکوی تامین مالی جمعی در طرح تامین مالی کسب‌وکار، شرکت می‌کنند. در کراد فندینگ معمولا مدت‌ زمان طرح‌های تامین مالی ۱۲ ماهه بوده و متقاضی متعهد می‌شود که به صورت ماهانه یا چند ماه یکبار سود ثابتی را به سرمایه‌گذار پرداخت کند.

ارسال نظر