سرآمد انتخاب هوشمندانه

سرانه ارز مسافرتی افزایش یافت

براساس برنامه‌ریزی‌های بانک مرکزی، اختصاص ارز مسافرتی از 500 به 1000 یورو افزایش یافت. البته افزایش سرانه ارز مسافرتی تنها به مسافرانی تعلق می‌گیرد که با سیستم حمل‌ونقل هوایی راهی سفر ‌شوند.

سرانه ارز مسافرتی افزایش یافت

طبق اعلام بانک مرکزی، از 7 اسفند ۱۴۰۲ فروش ارز برای مسافرت‌‌های هوایی به متقاضیان آغاز شده است. براین اساس، متقاضیان می توانند ۱۰۰۰ یورو به نرخ مرکز مبادله از بانک های عامل دریافت کنند.

به گزارش سرانه، قبل از سال ۱۳۹۷ ارز مسافرتی معادل هزار دلار امریکا برای هر نفر بود، اما از سال ۹۷ به بعد که نرخ ارز جهش بسیار زیادی پیدا کرد، این مقدار تا مدتی به یک‌سوم خود کاهش یافت و به ۳۰۰ دلار یا یورو برای هر نفر رسید. در سال ۱۴۰۲ این میزان ارز به ۵۰۰ یورو رسید.

حال دراستای مدیریت بازار ارز و پوشش نیاز ارزی متقاضیان در پایان سال، سرانه فروش ارز برای مسافرت‌‌های هوایی به متقاضیان از ۵۰۰ به ۱۰۰۰ یورو به قیمت مرکز مبادله ارز و طلای ایران افزایش یافته و عملیات عرضه نیز در شعب منتخب ‎بانک‌های ملی، ملت و ‎سامان آغاز شده است.

به گفته مدیر روابط عمومی بانک مرکزی، ‏مدارک مورد نیاز برای خرید ارز متقاضیان شامل ارائه گذرنامه معتبر، بلیط مسافرت هوایی و رسید پرداخت عوارض خروج از کشور است. گفتنی است؛ تحویل ‎ارز در درگاه خروجی فرودگاه‌ها به مسافران صورت می‌گیرد.

براساس مصوبه‌ای که از سوی بانک مرکزی صادر شد، مسافرانی که می‌خواهند به خارج از کشور سفر کنند (البته نه هر کشور خارجی) می‌توانند مبلغی را به‌عنوان کمک‌هزینه سفر دریافت کنند. این کمک‌هزینه به این شکل است که بانک مرکزی، ارز را با قیمتی کمتر از نرخ بازار به آنها می‌دهد و این مبلغ تنها یک بار در سال به افراد تعلق می‌گیرد.

اول بلیت بخرید

برای آنکه بتوانید این ارز را تهیه کنید، باید اول بلیت هواپیمای سفر خارجی خود را بخرید. بعد می‌توانید به سامانه خرید آنلاین ارز مسافرتی مراجعه کنید یا به بانک‌های معینی بروید که ارز مسافرتی ارائه می‌کنند. برای دریافت ارز مسافرتی، باید مدارک سفر خارجی خود را همراه داشته باشید.

شرایط و قوانین دریافت ارز مسافرتی

طبق مصوبه بانک مرکزی این کمک‌هزینه به تمام مسافران اعم از زن و مرد و سالمند و کودک (بالای ۱۲ سال) عازم کشورهای خارجی تعلق می‌گیرد. مهم‌ترین شرط دریافت این سهمیه قصد حتمی سفر به یک کشور خارجی و ارائه بلیط سفر است. حتی در سفرهای زمینی، ریلی و دریایی مسافران باید بلیط سفر خود را ارائه دهند. یادآوری می‌کنیم که این ارز تنها یک بار در سال به هر مسافر تعلق می‌گیرد و درخواست آن باید دست‌کم ۷ روز کاری قبل از تاریخ پرواز مندرج در بلیط تکمیل شود. ناگفته نماند به‌ازای هر یورو ارز مسافرتی، مبلغی به‌عنوان کارمزد در صورت‌حساب نهایی منظور خواهد شد.

مدارک موردنیاز در ارائه درخواست خرید ارز متقاضیان شامل ارائه گذرنامه معتبر، بلیت مسافرت هوایی و رسید پرداخت عوارض خروج از کشور است. تحویل ارز در درگاه خروجی فرودگاه‌ها به مسافران صورت می‌پذیرد.

متقاضیان با ارائه مدارک موردنیاز، می‌توانند به شعب منتخب بانک‌های عامل ملی، ملت و سامان مراجعه کنند.

چند نکته بسیار مهم!

فقط چند فرودگاه در کشور (امام خمینی، اصفهان، شیراز، تبریز، ارومیه و اهواز) حواله ارزی را دریافت و مبلغ ارزی موردنظر را در اختیار مسافران می‌گذارند. بنابراین انتخاب شهر و فرودگاه مبدأ بسیار مهم است و برای دریافت این ارز، حضور شخص متقاضی و ارائه مدارک شناسایی الزامی است.

طبق مصوبه بانک مرکزی تمام افراد بالای ۱۲ سال واجد شرایط دریافت این سهمیه هستند، اما برخی از بانک‌های عامل شرط سنی را برای اعطای این ارز حداقل ۱۸ سال اعلام می‌کنند. مسافران همراه بالای ۱۸ سال باید جداگانه برای دریافت ارز مسافرتی درخواست دهند.

افرادی ارز مسافرتی را دریافت می‌کنند که زمان اخذ ارز حضور داشته باشند. این سهمیه به مسافران همراه که به هر دلیلی در زمان دریافت ارز حضور نداشته باشند، تعلق نخواهد گرفت.

اما ببینیم ارز مسافرتی به چه افرادی تعلق نمی‌گیرد؟

مسافران زیر ۱۲ سال نمی‌توانند حواله ارز مسافرتی دریافت کنند.

این سهمیه به ایرانیان دو تابعیتی مقیم کشورهای خارجی تعلق نمی‌گیرد.

افراد با گذرنامه خدمات یا سیاسی نمی‌توانند ارز دولتی مسافرتی دریافت کنند.

مسافران هوایی‌ای که از فرودگاه‌هایی به‌غیر از امام خمینی، اصفهان، شیراز، تبریز، ارومیه و اهواز پرواز می‌کنند، نمی‌توانند ارز مسافرتی دریافت کنند.

مسافرانی که یک سال کامل (۳۶۵ روز) از تاریخ آخرین دریافت ارز مسافرتی آنها نگذشته باشد شرایط دریافت مجدد ارز مسافرتی را ندارند.

ارسال نظر