رواج قالیشوییهای بیمجوز/ با افزایش ۷۰ درصدی نرخ موافقت نشد
اتحادیه درخواست افزایش۷۰ درصدی در نرخ تعرفه خدمات قالیشوییها را داشت که با آن موافقت نشد، و مقرر گشت خدمات قالیشوییها امسال با 35 درصد افزایش قیمت ارایه شود.

شستوشوی فرش دستباف از متری ۷۰ هزار تا یک میلیون تومان است و فرش ماشینی ۱۲ متری ۶۰۰ هزار تومان هزینه برمیدارد.
حجت محمدی کمسرخ، رئیس اتحادیه قالیشویان تهران در رابطه با تغییر تعرفه برخی از قالیشوییها در روزهای پایانی سال به سرانه گفت: هیچ تعرفه و قیمت خدماتی بدون مجوز تغییر نخواهد کرد. هر سال معمولا دی یا بهمن درخواست تغییر تعرفه خدمات از سوی اتحادیه قالیشویان به اتاق اصناف ارسال میشود. درخواستها پس از بررسی در کمیته نرخگذاری اتاق اصناف تهران به وزارت صمت ارسال در صورت تایید موضوع به کمیته نرخگذاری و کمیسیون نظارت اتاق ابلاغ میشود. البته تغییر تعرفه خدمات قالیشویی در سال ۱۴۰۲ هنوز نهایی و ابلاغ نشده اما نسبت به سال گذشته افزایش قیمتی ۳۵ درصدی خواهیم داشت.
محمدی با توجه به مالیاتهای سنگین این صنف گفت: متاسفانه برخی از قالیشوییها به دلیل قوانین متعدد محدودیتساز و نرخ مالیات، برای ماندگاری دست به فعالیت غیرمجاز میزنند. از سوی دیگر تاسیس قارچگونه قالیشوییهای غیرمجاز نیز بر مشکلات فعالان این صنف افزوده و نظارتی نیز بر جلوگیری از فعالیت آنها وجود ندارد.
رئیس اتحادیه قالیشویان تهران با اشاره به شرایط اقتصادی روز اظهارکرد: فعالیت قالیشوییها نیز مانند سایر صنوف به شرایط اقتصادی و وضعیت معیشتی مردم وابسته است. با وجود مشکلات اقتصادی، برخی دیگر هر سال فرشهای خود را به قالیشویی نمیدهند و برخی دیگر هر بار از تعداد فرشهای ارایه شده به قالیشویی کم میکنند. این شرایط بر اقتصاد فعالان این صنف موثر بوده و کسبوکار قالیشوییها را با رکود مواجه کرده است.
پیگیری شکایت در اتحادیه
محمدی با اشاره به نظارت بر اجرای تعرفههای خدمات قالیشوییّ گفت: تعرفه خدمات قالیشویی براساس جنس فرش متفاوت است اما هزینه شستوشوی کلیه فرشهای ماشینی معمولی، اکریلیک و فانتری تقریبا همسان است. برای مثال شستوشوی یک فرش ۱۲ متری ماشینی ۶۰۰ هزار تومان هزینه دارد اما نرخ شستوشوی فرش دستباف بسته به انواع آن از متری ۷۰ هزار تا یک میلیون تومان است.
وی درباره نظارت بر کار قالیشوییها اظهار کرد: اگر مشتری در زمینه عملکرد قالیشویان شکایتی داشته باشد، میتواند با مراجعه به سایت رسمی اتحادیه شکایت خود را ثبت کرده و اگر نیاز به شکایت حضوری داشت اتحادیه آماده ثبت شکایتها است. همچنین موارد تخلف گرانفروشی یا شستوشوی ناقض وو آسیب به کالا از جمله مواردی است که در صورت ارایه شکایت از سوی اتحادیه پیگیری میشود.
رئیس اتحادیه قالیشویان تهران درباره اینکه برخی از قالیشویان معتقدند که پیش از رویت سفارش، امکان اعلام نرخ ندارند، افزود: همه واحدهای قالیشویی مجاز باید طبق نرخنامه مصوب نرخ خدمات را محاسبه و اعلام کنند و مجوز افزایش نرخ ندارند. اگر در این زمینه مشتری شکایت داشته باشد، قالیشویی جریمه و مبلغ به مشتری بازگردانده میشود.
ایرادات مشخص میشود
محمدی درباه احتمال ورود خسارت به کالا در فرآیند شستوشو و سیدگی به آن گفت: برخی معتقدند زمان تحویل قالی، کارگران واحد قالیشویی باید فرش را جمع کند تا ثابت شود فرش بدون ایراد است. اما در کل نظارت به سلامت فرش پیش از ارسال به قالیشویی لزومی ندارد و اصولا اگر فرش از قبل ایرادی نداشته باشد، بیشک مشکل خاصی نیز پیش نخواهد آمد. همچنین در صورت آسیب، موضوع میتواند از سوی کارشناسان اتحادیه با توجه به علائم و نشانهها بررسی و اعلام نظر شود. در کل اگر متقاضیان برای انتخاب واحد قالیشویی از طریق سایت اتحادیه، قالیشویی اقدام کرده و سفارش را به قالیشوییهای مجاز بسپارند با هیچ مشکلی رو برو نخواهند شد.
به تبلیغات توجه نکنید
رئیس اتحادیه قالیشویان تهران در رابطه با تبلیغات قالیشوییها در فضای مجازی نیز بیان کرد: مردم هیچگاه نباید به تبلیغات قالیشویی در صفحات مجازی اعتماد کنند و هیچ یک از این واحدها، مورد تایید اتحادیه نیستند. بهترین روش این است که به دلیل تعدد قالیشوییها با نامهای مشابه، شهروندان نام قالیشویی مورد نظر خود را در قسمت «استعلام قالیشویی مورد نظر» سایت اتحادیه جستوجو کرده و اطلاعات لازم را دریافت کنند.