سرآمد انتخاب هوشمندانه

خشکشویی‌ها مشتری ندارند/ هرسالدریغ از پارسال

هر سال حدود ۳۰ درصد از مراجعه‌کنندگان به خشکشویی‌ها نسبت به سال قبل کمتر می‌شود.

خشکشویی‌ها مشتری ندارند/ هرسالدریغ از پارسال

ابوالفضل رجب زاده، رئیس اتحادیه صنف خشکشویی و لباسشویی در رابطه با وضعیت این صنف به سرانه گفت: مدت‌هاست که استفاده شهروندان از خدمات خشکشویی و لباسشویی کاهش یافته و اوضاع بد اقتصادی مانند زنجیره‌ای بسیاری از اصناف را هر روز بی‌رونق‌تر از گذشته می‌کند.

وی در ادامه افزود: مدت‌ها است که قشر ضعیف جامعه دیر به دیر به خشکشویی مراجعه می‌کنند و در کل وضعیت مراجعه‌کننده نسبت به سال گذشته بدتر شده است. زمانی بسیاری از شهروندان برای دریافت خدمات هفته‌ای دو یا سه بار به خشکشویی مراجعه می‌کردند اما حالا تمام این اقدامات در خانه انجام می‌شود و هر سال حدود ۳۰ درصد از مراجعه‌کنندگان نسبت به سال قبل کمتر می‌شود.

گرانی چندباره مواد مصرفی

رجب زاده با اشاره افزایش قیمت چندباره مواد شوینده و مصرفی این صنف گفت: نرخ اجناس روزانه و زیرپوستی افزایش می‌یابد. به طوری که در هر دوره خرید به وضوح شاهد افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصدی نرخ نسبت به خرید پیشین هستیم. از مواد شوینده گرفته تا چوب‌لباسی و نایلون هر بار با افزایش نرخ دلار دچار افزایش نرخ می‌شوند اما با کاهش نرخ دلار خبری از کاهش نرخ نیست.

رئیس اتحادیه صنف خشکشویی و لباسشویی در رابطه با بازار شب عید ۱۴۰۲ اظهارکرد: «سالی که نکوست از بهارش پیداست». خشکشویی‌ها معمولا نیمه دوم سال به واسطه استفاده مردم از کاپشن و البسه بافت نسبت به نیمه اول سال، بیشتر به خشکشویی‌ها مراجعه می‌کنند اما امسال با توجه به وضعیت آب وهوا و عبور از زمستان بدون برف، بازار در رکود بود.

وی با اشاره به دوران کرونا و تاثیر اتفاقات پیش‌بینی نشده بر فعالیت این کسب‌وکار ها گفت: همه اتفاقات بر روند فعالیت در کسب ما تاثیرگذار است، شیوع کرونا بهانه‌ای برای از بین رفتن بسیاری از مهمانی‌ها و دید و بازدیدها شد. از طرفی عروسی‌ها نیز به دلیل وضعیت اقتصادی کمتر شد و مردم ترجیح دادند هزینه آن را صرف دیگر خرج‌های زندگی کنند. در نتیجه همه این اتفاقات صنف از رونق افتاد.

کسب بی‌رونق

رجب زاده با اشاره به وضعیت بد خشکشویی‌ها در سال‌های اخیر بیان کرد: سال ۵۷ با جمعیتی بسیار کمتر از حالا ۱۷۰۰واحد خشکشویی در تهران فعال بود اما اکنون با این جمعیت، خشکشویی‌ها به ۱۲۰۰ واحد رسیده است. متاسفانه درحال‌حاضر از هر ۶ پروانه خشکشویی، ۵ پروانه باطل می‌شود.

کارگر نیست

رئیس اتحادیه صنف خشکشویی و لباسشویی با بیان اینکه کارگران نیز دیگر مایل به فعالیت در این صنف نیستند، افزود: دیگر نیروی کار جذب شغل‌های این چنینی نمی‌شود.آنقدر مشاغل کاذب با درآمد بالتر، زیاد شده که جوانان دیگر به کارهایی که ساعت کاری و نظم خاصی برای رفت وآمد داشته باشد، جذب نمی‌شوند. به علاوه‌ اینکه تبلیغات مشاغل کاذب آنقدر زیاد است که افراد حتی به این موضوع فکر نمی‌کنند که مشاغل کاذب بیمه، عیدی و بسیاری از مزایا را ندارد.

ارسال نظر