اختصاصی سرانه:
فقط ممنوعیت کافی نیست، جذابیت قاچاق را کم کنیم
معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: اگر بتوانیم از طریق اصلاح نظام تعرفهگذاری و ایجاد مشوقهای مناسب، قدرت رقابتپذیری تولیدکنندگان داخلی را افزایش دهیم، در این صورت میتوانیم جذابیت قاچاق را کاهش داده و فرآیند واردات غیررسمی کالاهای خانگی را پیچیدهتر و غیرجذابتر کنیم.

ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت به مشکلات قاچاق لوازمخانگی در کشور اشاره کرد و گفت: قاچاق کالا، بهویژه در حوزه لوازمخانگی، یکی از معضلات پیچیدهای است که وزارت صنعت، معدن و تجارت بههمراه دیگر دستگاهها در تلاش برای مقابله با آن است، اما تنها با ممنوعیتهای وارداتی نمیتوان بهصورت موثر با قاچاق مقابله کرد.
نقش کلیدی وزارت صمت
شیخ تاکید کرد: وزارت صمت در چارچوب سیاستگذاریهای صنعتی میتواند نقشی کلیدی در کاهش قاچاق ایفا کند و افزود: اگر بتوانیم از طریق اصلاح نظام تعرفهگذاری و ایجاد مشوقهای مناسب، قدرت رقابتپذیری تولیدکنندگان داخلی را افزایش دهیم، در این صورت میتوانیم جذابیت قاچاق را کاهش داده و فرآیند واردات غیررسمی کالاهای خانگی را پیچیدهتر و غیرجذابتر کنیم.
وی در ادامه افزود: در شرایطی که تولید داخلی با مشکلاتی نظیر بالا بودن هزینهها و کمبود منابع روبهرو است، قاچاق کالاهایخانگی میتواند بهراحتی جایگزین محصولات داخلی شود. بنابراین، سیاستهای صنعتی باید بهگونهای طراحی شوند که تولیدکنندگان داخلی تقویت شوند و دیگر نیاز به قاچاق کالا احساس نشود.
راهکارهایی برای مقابله با قاچاق
معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنین بااشاره به لزوم همکاری میان دستگاههای مختلف برای مقابله با قاچاق، گفت: البته باید توجه داشت که اقدامات دستگاههای مرزی و انتظامی در کشف و مقابله با قاچاق کالاهای خانگی نیز از اهمیت ویژهای برخوردار است. در این راستا، وزارت صمت نیز از طریق سیاستگذاریهای صنعتی میتواند با کاهش جذابیت قاچاق، در کاهش این پدیده نقشی موثر ایفا کند.
شیخ در پایان تاکید کرد: در صورتی که سیاستهای صنعتی با دقت بیشتری پیادهسازی شوند، میتوان به مبارزه علمیتر و عمیقتری با پدیده قاچاق دست یافت و در نهایت به تقویت تولید داخلی و کاهش وابستگی به واردات غیررسمی کمک کرد.