علت افزایش قیمت گوشت
رئیس انجمن واردکنندگان فرآوردههای خام دامی اعلام کرد که کاهش واردات گوشت قرمز و تأخیر در تخصیص ارز باعث افزایش نرخ این محصول در بازار شده است.

رئیس انجمن واردکنندگان فرآوردههای خام دامی اعلام کرد که کاهش واردات گوشت قرمز و تأخیر در تخصیص ارز باعث افزایش نرخ این محصول در بازار شده است.
سید فخرالدین عامریان، رئیس انجمن واردکنندگان فرآوردههای خام دامی، در نشست خبری خود اعلام کرد که طی دو دهه گذشته کسری ۱۵۰ هزار تنی گوشت قرمز کشور همواره از طریق واردات تأمین میشده، اما در پنج ماه ابتدایی امسال تنها حدود ۳۰ هزار تن گوشت وارد شده است.
وی تأکید کرد که عدم صدور مجوز واردات از سوی معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی یکی از دلایل اصلی رشد نرخ گوشت در بازار بوده است.
مشکل تخصیص ارز و مطالبات واردکنندگان
عامریان با اشاره به اینکه بانک مرکزی طی ۹ ماه اخیر ارزی برای واردات گوشت اختصاص نداده، افزود: واردکنندگان حدود ۵۰۰ هزار دلار مطالبه از دولت بابت گوشتهای وارد شده و مصرف شده دارند.
وی همچنین گفت که عدم صدور مجوز صادرات از سوی وزارت جهاد کشاورزی باعث کمبود مقطعی گوشت شده و این کمبود نیز به افزایش نرخ منجر شده است.
راهکارها و برنامههای جایگزین واردات
رئیس انجمن واردکنندگان فرآوردههای خام دامی خاطرنشان کرد که ایران یکی از گرانترین تولیدکنندگان گوشت قرمز در جهان است و پیشنهاد شده تا واردات گوشت با استفاده از ارز حاصل از صادرات انجام شود.
وی اضافه کرد که حتی در صورت صدور مجوز، واردات گوشت چند ماه زمان میبرد تا بهدست مصرفکننده برسد و به همین دلیل برنامهریزی برای تهاتر گوشت با ذغال سنگ از برزیل نیز در دستور کار قرار گرفته است.