کانادا رفیق جدید پیدا کرد
کانادا در تلاش برای تنوعبخشی به تجارت و کاهش وابستگی به آمریکا، به پیشبرد مذاکرات تجاری با بلوک مرکوسور آمریکای جنوبی ابراز علاقه کرد.

مارک کارنی، نخستوزیر کانادا و تیمش در حال مذاکره با دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، برای دستیابی به یک توافق تجاری تا اول اوت هستند که میتواند به کاهش تعرفهها بر کانادا کمک کند. اما در عین حال، دولت کارنی سرگرم آمادهسازی برای کاهش وابستگی به رابطهای است که سال گذشته، تجارت دوجانبهای با ارزش بالغ بر یک تریلیون دلار کانادا (۷۲۷.۳۳ میلیارد دلار) به دنبال داشت و با امضای پیمانهای تجارت آزاد در سطح جهانی، بر تنوعبخشی به تجارت متمرکز شده است.
منیندر سیدو، وزیر تجارت بینالملل کانادا، در مصاحبهای با رویترز گفت: من با وزیر امور خارجه برزیل گفتگوهایی داشتم و اشتیاقی برای انجام گفتگوها پیرامون مرکوسور وجود دارد.
لوئیز ایناسیو لولا دا سیلوا، رئیسجمهور برزیل، در آوریل گفته بود که علاقهمند به پیشبرد مذاکرات برای یک توافق تجاری میان بلوک مرکوسور آمریکای جنوبی و کانادا است.
بلوک مرکوسور که شامل برزیل، آرژانتین، پاراگوئه و اروگوئه میشود، در گذشته مذاکراتی برای یک توافق تجاری با کانادا داشته است.
این وزیر کانادایی همچنین گفت که کانادا همچنین مشتاق ادامه مذاکرات با چین برای پرداختن به چالشهای تجاری است و بهبود روابط میان هند و کانادا را گامی مهم برای حمایت از تجارت میداند.
کانادا، ۱۵ توافق تجارت آزاد دارد که ۵۱ کشور را پوشش میدهد و به ۱.۵ میلیارد مصرفکننده دسترسی میدهد و سیدو بدون ذکر هدف خاصی، گفت که اتاوا در ماههای آینده، به دنبال قراردادهای بیشتری از این دست خواهد بود.
وزیر تجارت بینالملل کانادا در دو ماه اول آغاز فعالیتش، یک توافق تجارت آزاد با اکوادور و یک پیمان ترویج سرمایهگذاری با امارات عربی متحده امضا کرده بود و گفت که مذاکرات با کشورهای آسهآن و همچنین مذاکرات جداگانه با کشورهای هند و اقیانوسیه، از جمله اندونزی و فیلیپین، در حال انجام است.
کارنی قول داده است که امسال هزینههای دفاعی را ۹ میلیارد دلار کانادا افزایش دهد تا به هدف ناتو برای هزینه کردن ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی برسد. وی گفت: ما با اتحادیه اروپا و سایر شرکا در سراسر جهان همکاری میکنیم تا به باز شدن برخی از این فرصتهای خرید در بخش دفاعی برای شرکتهای کانادایی کمک کنیم.
بر اساس گزارش رویترز، صادرات کانادا به آمریکا در ماه مه، به ۶۸ درصد از کل صادرات از میانگین ماهانه ۷۵ درصد در سال گذشته کاهش یافت. سهم آمریکا در ماه مه، به پایینترین حد خود رسید، زیرا شرکتهای کانادایی برای تنوعبخشی و کاهش وابستگی به بازار آمریکا تلاش کردند.