سرآمد انتخاب هوشمندانه

تاثیر نتیجه مذاکرات بر اقتصاد ایران

یک نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: نتیجه مذاکرات در کوتاه‌مدت تأثیر چندانی بر اقتصاد کشور نخواهد داشت؛ ضمن اینکه امریکا با توجه به سیاست‌هایش، به این سادگی فضا را برای مخالفینش باز نمی‌کند.

تاثیر نتیجه مذاکرات بر اقتصاد ایران

بهروز محبی نجم آبادی نماینده مجلس شورای اسلامی  در رابطه با شرطی شدن اقتصاد ایران به نتیجه مذاکرات ایران و امریکا اظهار کرد: اقتصاد ایران سال‌هاست به دلیل گره خوردن به شرایط روانی و اتفاقات منطقه‌ای همچون مذاکرات، جنگ‌ها و سایر حوادث تحت تأثیر قرار گرفته است و درحال‌حاضر کشور از یک ثبات نسبی برخوردار است و باید از این ثبات برای ایجاد هزینه سنگین برای سوءاستفاده‌کنندگان و کسانی که زمینه انحرافات را فراهم می‌کنند، استفاده کرد.

وی ضمن انتقاد از برخی رفتارهای سودجویانه در بازار ارز افزود: اتفاقات اخیر در بازار ارز و به ویژه تأخیر در ایفای تعهدات ارزی توسط برخی فعالان، هیچ ارتباطی با موضوع مذاکرات نداشت؛ بلکه این افراد در فضایی روانی موجب بالا رفتن بی‌دلیل نرخ ارز شدند. به محض مطرح شدن احتمال بهبود شرایط ارزی با مذاکرات، شاهد ریزش سریع نرخ ارز بودیم که بسیاری از فعالان اقتصادی را متضرر کرد.

محبی نجم آبادی افزود: این نوسانات ارزی، لطمه زیادی به تولیدکنندگان بزرگ زده است، چرا که این تولیدکنندگان مجبور بودند مواد اولیه خود را با نرخ‌های بالاتری تأمین کنند و اکنون قدرت خرید سابق را ندارند. در نتیجه، ضربه سنگینی به سرمایه در گردش واحدهای تولیدی وارد شده است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به کاهش اخیر نرخ دلار، ابراز امیدواری کرد که این کاهش نرخ بتواند تأثیر خود را بر بهبود دسترسی تولیدکنندگان به مواد اولیه بگذارد تا آنها قادر به تولید و صادرات محصولات ارزآور برای کشور باشند.

وی هرگونه وابسته دانستن شرایط اقتصادی و بازار ارز به نتیجه مذاکرات را خطا تلقی کرد و اظهارکرد: «مطمئن باشید که نتیجه مذاکرات و اتفاقات مرتبط با آن، در کوتاه‌مدت تأثیر چندانی بر اقتصاد کشور نخواهد داشت. ضمن اینکه ایالات متحده امریکا با توجه به سیاست‌هایش، به این سادگی فضا را برای مخالفان خودش باز نمی‌کند.

منبع : مهر
ارسال نظر