درهای مذاکره با آمریکا باز است
چین گفت: در حال ارزیابی رویکردهای مقامات امریکایی برای شروع مذاکرات در مورد تعرفهها است، اقدامی که میتواند به کاهش تنش در جنگ تجاری منجر شود و به زودی امیدهایی را برای آغاز مذاکرات رسمی تجاری ایجاد کند.

چین گفت: در حال ارزیابی رویکردهای مقامات امریکایی برای شروع مذاکرات در مورد تعرفهها است، اقدامی که میتواند به کاهش تنش در جنگ تجاری منجر شود و به زودی امیدهایی را برای آغاز مذاکرات رسمی تجاری ایجاد کند.
وزارت بازرگانی چین اعلام کرد: اگر بخواهیم بجنگیم، تا آخر خواهیم جنگید و اگر بخواهیم صحبت کنیم، درها برای مذاکرات تجاری با امریکا باز است. جنگ تعرفهای و جنگ تجاری را امریکا بهطور یکجانبه آغاز کرد و اگر میخواهد صحبت کند، باید صداقت خود را نشان دهد و آماده اصلاح شیوههای اشتباه خود و لغو تعرفههای یکجانبه باشد.
چین، فهرستی از کالاهای امریکایی معاف از تعرفههای ۱۲۵ درصدی خود را تهیه کرده که هدف آن کاهش تنشهای تجاری بدون اعطای امتیاز عمومی است. این فهرست در حال گسترش است و معافیتهای اخیر برای اتان، برخی از محصولات نیمهرسانا و برخی داروهای امریکایی، ضمن حفظ موضع عمومی سختگیرانه، تسکیندهنده است.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور امریکا از تعرفههای ۱۴۵ درصدی بر واردات چین، دفاع و ادعا کرده است که چین «سزاوار آن است» و احتمالا هزینههایی را متحمل خواهد شد. اما این اظهارات با تلاشهای درون دولت برای بررسی کاهش تدریجی تعرفهها و احیای مذاکرات تجاری در تضاد است.
در همین حال، پس از آنکه ترامپ دستوری امضا کرد که معافیتهایی را برای برخی از تعرفههای خودرو و قطعات خودرو ارائه میکرد، برخی از تخفیفهای تعرفهای برای خودروسازان امریکایی در افق نمایان شد. این دستور روشن کرد شرکتهایی که درحالحاضر تعرفه خودروهای وارداتی را پرداخت میکنند، مشمول مالیاتهای دیگری مانند فولاد نخواهند شد، اما تعرفه قطعات خودرو که از سوم مه اعمال شده است، نشان میدهد که بسیاری از شرکتها هنوز با نوعی تعرفه مواجه هستند.
مقامات دولت امریکا همچنین به دنبال بزرگنمایی پیشرفت مذاکرات با سایر کشورها بودهاند بهطوریکه هاوارد لوتنیک، وزیر بازرگانی، سهشنبه گذشته ادعا کرد امریکا و یک کشور که نامش ذکر نشده، در آستانه توافق تجاری هستند. اسکات بسنت، وزیر خزانهداری امریکا نیز گفت که امریکا به توافق با هند «بسیار نزدیک» است.
تعرفههای چین کاهش مییابد
ترامپ روز یکشنبه در مصاحبه با شبکه انبیسی گفت: حاضر است در مقطعی، تعرفههای چین را کاهش دهد، زیرا اکنون تعرفهها آنقدر بالا است که دو اقتصاد بزرگ جهان، اساسا تجارت با یکدیگر را متوقف کردهاند. ترامپ تعرفههایی تا سقف ۱۴۵ درصد بر واردات چین وضع و چین نیز با تعرفههای ۱۲۵ درصدی بر واردات امریکا تلافی کرده است. در نتیجه، این اقدامات، بازارها را متلاطم کرده است و نرخ تجهیزات تولیدی و همچنین کالاهای مقرون به صرفهای که بسیاری از امریکاییها به آنها وابسته هستند، از جمله پوشاک و اسباببازی را در معرض افزایش قرار میدهد.
رئیسجمهور امریکا به مشکلات اقتصادی اخیر در چین اشاره و اظهار کرد: شاخص رسمی مدیران خرید تولیدی چین به بدترین رکود از سال ۲۰۲۳ و سفارشات جدید صادرات به پایینترین حد خود از دسامبر ۲۰۲۲ رسید.
ترامپ همچنین برخی از اظهارات اخیر چین را «مثبت» خواند و در عین حال تاکید کرد که هرگونه توافقی بین دو کشور باید «منصفانه» باشد. وی افزود: هیچ برنامهای برای صحبت با شی جین پینگ، رئیسجمهور چین، در هفته جاری ندارد و گفت که دو طرف درباره موضوعات مختلفی صحبت میکنند.
وی افزود که واشنگتن در حال مذاکره تجاری با چندین کشور، از جمله چین، است و تاکید کرد که به دنبال «توافق منصفانه» است و ادعای خود را مبنی بر اینکه «چین سالهاست که ما را فریب میدهد» تکرار کرد.
سایت بلومبرگ گزارش کرد، در همین حال، مارک کارنی، نخستوزیر کانادا، قرار است هفته جاری برای مذاکرات تجاری به کاخ سفید سفر کند. کارنی بعد از پیروزی انتخاباتی خود، پیامی ضد ترامپ را منتشر کرد.