سرآمد انتخاب هوشمندانه

دلار در این صورت به کانال ۸۰ هزار تومان بازمی‌گردد

به اعتقاد تحلیلگران، اگر نرخ دلار در روز‌های آینده نتواند در محدوده ۷۸، ۵۰۰ تومان تثبیت شود، احتمال برگشت نرخ به بالای ۸۰ هزار تومان وجود دارد.

دلار در این صورت به کانال ۸۰ هزار تومان بازمی‌گردد

به اعتقاد تحلیلگران، اگر قیمت دلار در روز‌های آینده نتواند در محدوده ۷۸، ۵۰۰ تومان تثبیت شود، احتمال برگشت نرخ به بالای ۸۰ هزار تومان وجود دارد.

بازار ارز، طلا و سکه روز گذشته (سه‌شنبه ۲ اردیبهشت‌ماه) با کاهش مواجه شده است. نرخ دلار پس از مدتی به کانال ۷۰ هزار تومان بازگشته و این موضوع باعث رکود در بازار طلا و سکه شده است. در این شرایط، این سوال مطرح می‌شود که تحلیلگران روند حرکتی قیمت‌ها را چطور پیش‌بینی می‌کنند؟

بازار ارز تهران در دومین روز اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ شاهد عقب نشینی نرخ ارز است؛ دلار که تا هفته گذشته در کانال ۸۲ هزار تومان در نوسان بود، امروز با عقب‌نشینی معنادار خریداران و ورود فشار فروش به محدوده ۷۹ هزار تومان سقوط کرد و حتی در برخی معاملات لحظه‌ای، ارقام پایین‌تر نیز ثبت شد.

این افت قابل توجه، نه تنها نگاه فعالان بازار را به سمت تغییر روند جلب کرد، بلکه بار دیگر قدرت سیاست‌گذاری بانک مرکزی و تأثیر اخبار سیاسی بر روند قیمت‌ها را به رخ کشید. بررسی‌ها نشان می‌دهد که معامله‌گران بزرگ بازار موسوم به "نهنگ‌ها" طی روز‌های اخیر با کاهش محسوس حجم خرید و حتی عرضه محدود ارز، نقش مهمی در جهت‌دهی به بازار ایفا کرده‌اند. داده‌های غیررسمی از کاهش حجم معاملات فردایی و حواله‌ای حکایت دارد.

به باور کارشناسان، روند نزولی دلار از سطح مقاومتی ۸۲، ۵۰۰ تومان آغاز شد و با شکست حمایت کلیدی ۸۰، ۰۰۰ تومان، مسیر سقوط تا مرز ۷۹، ۰۰۰ تومان هموار شد. برخی فعالان، سطح ۷۸، ۵۰۰ را حمایت بعدی بازار می‌دانند و معتقدند اگر خبر‌های مثبت ادامه‌دار باشد، سطح ۷۶ هزار تومان نیز در دسترس است.

از سوی دیگر، برخی تحلیلگران بازار ارز، اعلام کردند: سیاست‌های جدید عرضه در بازار نیما، تسویه‌حساب‌های ارزی و کاهش نرخ حواله درهم، زمینه افت نرخ دلار را فراهم کرده است.

نرخ حواله درهم که تا هفته قبل در محدوده ۲۲، ۴۰۰ تومان بود، حالا به زیر ۲۲ هزار تومان رسیده و همین مسئله اثر مستقیم بر کاهش نرخ ارز نقدی در بازار تهران داشته است.

عده‌ای از فعالان بازار، اما هنوز نسبت به پایداری این روند مطمئن نیستند. بازار به شدت در انتظار شفاف‌سازی درخصوص توافقات احتمالی ایران و غرب، سرنوشت منابع ارزی بلوکه‌شده و... است. در صورت ورود ارز‌های آزادشده به چرخه رسمی، بازار شاهد کاهش مجدد قیمت‌ها خواهد بود، اما در صورت تأخیر یا تردید در اجرای تعهدات خارجی، ممکن است سطوح مقاومتی دوباره فعال شوند.

به اعتقاد تحلیلگران، اگر نرخ دلار در روز‌های آینده نتواند در محدوده ۷۸، ۵۰۰ تومان تثبیت شود، احتمال برگشت نرخ به بالای ۸۰ هزار تومان وجود دارد. با این حال، فضای عمومی بازار کاهشی است و با توجه به کاهش تقاضای واقعی و احتیاط سفته‌بازان، قدرت صعود در کوتاه‌مدت محدود به نظر می‌رسد.

فارغ از نرخ ارز، بازار طلا و سکه تهران امروز شاهد یکی از پرنوسان‌ترین روز‌های خود در هفته‌های اخیر بود. در حالی که روز گذشته سکه امامی در کانال ۷۴ میلیون تومان در نوسان بود، امروز با افت یکباره نرخ دلار، این فلز گرانبها هم با ریزش سنگین مواجه شد و به محدوده ۷۱ تا ۷۲ میلیون تومان عقب‌نشینی کرد. نرخ هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز از محدوده ۶ میلیون و ۶۳۳ هزار تومان به حدود ۶ میلیون و ۵۲۲ هزار تومان رسید.

بررسی میدانی بازار نشان می‌دهد که امروز تقاضای واقعی در بازار به‌شدت کاهش یافته و عمده معامله‌گران در لاک احتیاط فرو رفته‌اند. نرخ سکه امامی در معاملات نقدی تا کف ۷۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان هم عقب نشست، که این رقم از نگاه تکنیکالیست‌ها، نخستین سطح حمایتی جدی بازار محسوب می‌شود. در صورت از دست رفتن این حمایت، اهداف بعدی در محدوده ۶۹ میلیون تومان قابل تصور خواهد بود.

از منظر مقاومت نیز، سطح ۷۴ میلیون تومان به‌عنوان سد روانی بازار تلقی می‌شود. تا زمانی که دلار در زیر مرز ۸۰ هزار تومان باقی بماند، سکه نیز توان بازگشت به بالای این سطح مقاومتی را نخواهد داشت.

از طرف دیگر، طلای جهانی امروز تا سطح ۳۴۹۸ دلار بالا رفت و در زمان تدوین این گزارش با ۳۴۲۳ دلار فروخته شد.

در مجموع کارشناسان بازار طلا می‌گویند: معامله‌گران از ترس افت بیشتر دلار، فعلاً دست از خرید کشیده‌اند و با فضای رکودی شدید مواجهیم. تا زمانی که سیگنال قطعی از سمت دلار نرسد، بعید است سکه به مدار صعودی بازگردد. در کوتاه‌مدت، روند نزولی محتمل‌تر از بازگشت سریع قیمت‌هاست.

منبع : اعتماد
ارسال نظر