دلار در انتظار گام دوم مذاکرات ایران و امریکا
دلار آزاد در آخرین روز هفته معاملات خود را با نرخ ۸۶ هزار و ۸۵۰ تومان آغاز کرد، اما در نهایت با حدود ۱۶۰۰ تومان کاهش، در سطح ۸۵ هزار و ۲۵۰ تومان به کار خود پایان داد. تحلیلگران این کاهش نرخ را به خوشبینی بازار نسبت به تحولات سیاسی اخیر و روند مذاکرات میان ایران و امریکا، مرتبط میدانند.

دلار آزاد در آخرین روز هفته معاملات خود را با نرخ ۸۶ هزار و ۸۵۰ تومان آغاز کرد، اما در نهایت با حدود ۱۶۰۰ تومان کاهش، در سطح ۸۵ هزار و ۲۵۰ تومان به کار خود پایان داد. تحلیلگران این کاهش نرخ را به خوشبینی بازار نسبت به تحولات سیاسی اخیر و روند مذاکرات میان ایران و امریکا، مرتبط میدانند.
قیمت دلار آزاد در آخرین روز هفته گذشته با کاهش مواجه شد و به میانه اول کانال ۸۵ هزار تومان رسید. به نظر میرسد در پی بازتاب فضای مثبت حاصل از دور نخست گفتوگوهای میان ایران و امریکا، بازار فعلا با نگاهی خوشبینانه به تحولات سیاسی پیشرو واکنش نشان داده است. در وضعیت فعلی، فعالان اقتصادی با رویکردی محتاطانه در انتظار مشخص شدن نتایج گام دوم مذاکرات در روز شنبه هستند.
دلار آزاد در روز شنبه هفته گذشته همگام با آغاز گام اول مذاکرات میان ایران و امریکا در انتهای کانال ۹۶هزارتومانی معامله میشد. پس از انتشار اخبار مثبت از این مذاکرات و بازگشایی بازار در روز یکشنبه، قیمت دلار آزاد با ثبت تغییر روزانه منفی ۱۴.۳۹درصدی به ۸۳ هزار تومان رسید. در ادامه هفته، دلار پس از افت قیمتی روز یکشنبه، در روزهای دوشنبه و سهشنبه روند اصلاح نرخ را آغاز کرد و افزایشی شد. در روز چهارشنبه نیز در واکنش به اخبار مربوط به سفر گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به ایران با هدف حمایت از تلاشهای ایران و ایالاتمتحده برای دستیابی به توافق دلار آزاد کاهش نرخ را تجربه کرد و در رقم ۸۶ هزار و ۷۰۰ تومان معامله شد.
همچنین دلار آزاد در آخرین روز هفته معاملات خود را با نرخ ۸۶ هزار و ۸۵۰ تومان آغاز کرد، اما در نهایت با حدود ۱۶۰۰ تومان کاهش، در سطح ۸۵ هزار و ۲۵۰ تومان به کار خود پایان داد. تحلیلگران این کاهش نرخ را به خوشبینی بازار نسبت به تحولات سیاسی اخیر و روند مذاکرات میان ایران و امریکا، مرتبط میدانند. آنها معتقدند فضای مثبتی که پس از دور نخست گفتوگوها ایجاد شده، باعث شده انتظارات تورمی در کوتاهمدت کاهش پیدا کند و تمایل به خرید ارز کاهش یابد. به نظر میرسد که معاملهگران فعلا در وضعیت انتظار قرار گرفتهاند و منتظر نتایج دور دوم مذاکرات در روز جاری هستند و واکنش آنها در روزهای آتی وابسته به نتایج این گفتوگوها خواهد بود. اگر نشانههای بیشتری از پیشرفت در مذاکرات منتشر شود، احتمال دارد روند کاهشی نرخ ارز ادامهدار باشد؛ در غیر این صورت، ممکن است قیمتها در بازار به سمت سطوح بالاتر حرکت کند. از سوی دیگر بررسیهای روز گذشته نشان میدهد که تتر در محدوده قیمتی ۸۴ هزار و ۸۰۰ تومان معامله شده است. این موضوع نشاندهنده تداوم روند نزولی در بازار است.
رونمایی دلار رسمی از نرخ جدید
با وجود کاهش نرخ دلار در بازار آزاد، این ارز در بازار رسمی روز پنجشنبه با افزایش جزئی مواجه شد. بهطوری در این روز هر اسکناس دلار مرکز مبادله در رقم ۷۱ هزار و ۴۰۸ تومان معامله شد و قله قیمتی جدیدی را ثبت کرد. بررسیها حاکی از آن است که شکاف ارزی که در روز چهارشنبه ۲۱.۷۳ درصد بود، در روز پنجشنبه به ۱۹.۳۸ درصد رسیده است. کارشناسان معتقدند که اگر شکاف ارزی در همین محدوده باقی بماند میتوان گفت که هدف اصلی سامانه ارز تجاری که تک نرخی شدن دلار بود، محقق شده است.
روند نرخ طلاییها در پنجشنبه
قیمت انواع قطعات سکه در روز پنجشنبه با کاهش مواجه شد. سکه طلای طرح جدید که در نخستین روز هفته گذشته در رقم ۸۸ میلیون و ۶۵۵ هزار تومان معامله میشد در روز پنجشنبه در نرخ ۷۹ میلیون و ۲۸۵هزار تومان به فروش رسید. باتوجه به اینکه در این روز طلای جهانی صعودی بود، کاهش نرخ قطعات سکه به افت ارزش دلار در بازار داخلی نسبت داده میشود. بررسیها حاکی از آن است که حباب سکه نیز در این روز کاهشی بود و برای سکه طلای طرح جدید به ۱۲ میلیون و ۲۴۸هزار تومان رسیده است. به عبارتی ۱۵.۴۴ درصد از نرخ بازاری سکه تمام را حباب تشکیل داده است.