سرآمد انتخاب هوشمندانه

کف قیمت سکه چقدر است؟

تحلیلگران فنی نیز سطح حمایتی سکه امامی را در ۶۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان می‌بینند و در صورت شکستن این سطح، امکان کاهش بیشتر نرخ وجود دارد.

کف قیمت سکه چقدر است؟

تحلیلگران فنی نیز سطح حمایتی سکه امامی را در ۶۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان می‌بینند و در صورت شکستن این سطح، امکان کاهش بیشتر نرخ وجود دارد.

بازار طلا و سکه روز گذشته را تحت تأثیر رکوردزنی روز جمعه نرخ طلای جهانی و نوسانات دلار، با حرکت در مسیر صعودی آغاز و سپری کرد.

تحلیلگران بر این باورند که بازار به سقف خود چسبیده و انتشار اخبار مرتبط با مذاکرات، تأثیر زیادی بر انتظارات بازار نداشته و تنها در روند اصلاحی، کف‌های بالاتری در بازار شکل گرفته است.

با این حال، قیمت طلای جهانی به دلیل افزایش تقاضا و جلب توجه سرمایه‌گذاران به دارایی‌های امن، توانست رکورد بی‌سابقه‌ای را ثبت کند و به محدوده ۲۸۰۰ دلار وارد شود. در ادامه این روند، این فلز گران‌بها تا ۲۸۱۵ دلار نیز بالا رفت. این افزایش نرخ پس از اعلام دونالد ترامپ مبنی بر اعمال تعرفه ۲۵ درصدی بر واردات از کانادا و مکزیک در اول فوریه رخ داد. قیمت طلای جهانی امروز نیز به دلیل تعطیلات آخر هفته جهانی ثابت بود و ۲۷۸۰۱ دلار نرخ‌گذاری شد.

تحلیلگران بر این باورند که تثبیت قیمت بالای سطح ۲۸۰۰ دلار می‌تواند نشانه‌ای از ادامه روند صعودی باشد و در صورتی که فدرال رزرو نرخ بهره را افزایش دهد یا تنش‌های اقتصادی کاهش یابند، احتمال اصلاح نرخ و بازگشت به سطوح حمایتی پایین‌تر وجود دارد.

از سوی دیگر، نرخ طلای آبشده نیز به تبع رکوردشکنی طلای جهانی، با گپ مثبت و در نرخ ۲۴ میلیون و ۵۱۹ هزار تومان وارد بازار شد و در نهایت ۲۴ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان خرید و فروش شد.

حباب طلای آبشده پس از دو هفته، به ۳۰ هزار تومان رسید. نرخ هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز درحال‌حاضر ۵ میلیون و ۶۹۰ هزار تومان اعلام شده است.

همچنین، نرخ سکه امامی به تبع روند افزایشی طلا، معاملات را با گپ مثبت در ۶۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان آغاز کرد و پس از تغییر روند، به ۶۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان کاهش یافت و در ادامه در محدوده ۶۱ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان نوسان داشت. طبق بررسی‌های اقتصادنیوز، حباب سکه امامی درحال‌حاضر ۱۱.۸ درصد و معادل ۶ میلیون و ۵۴۶ هزار تومان محاسبه شده است؛ آخرین بار این میزان حباب در تاریخ ۱۵ دی ثبت شده بود.

قیمت نیم‌سکه نیز با افزایش وارد کانال ۳۴ میلیون تومان شد و در کف این کانال نوسان پیدا کرد. ربع سکه هم ۱۸ میلیون و ۵۵۰ هزار تومان قیمت‌گذاری شد و سکه گرمی نیز به ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسید.

بنابر گفته تحلیلگران، بازار طلا و سکه تحت تأثیر چندین عامل کلیدی، از جمله «نوسانات نرخ دلار و نرخ طلای جهانی» و «انتظارات تورمی» به مسیر افزایشی خود ادامه داده است. سیاست‌های مدیریت ارزی بانک مرکزی و عرضه کنترل‌شده سکه، به‌ویژه ربع‌سکه، نقش مهمی در کاهش سرعت رشد قیمت‌ها و کنترل تقاضای سفته‌بازانه ایفا کرده‌ است.

تحلیلگران فنی نیز سطح حمایتی سکه امامی را در ۶۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان می‌بینند و در صورت شکستن این سطح، امکان کاهش بیشتر نرخ وجود دارد. همچنین، سطح مقاومتی سکه در ۶۱ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان قرار دارد و عبور از این نقطه می‌تواند نرخ را تا ۶۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان افزایش دهد.

در نهایت، فعالان بازار بر این باورند که عملکرد صعودی طلا بازتاب‌دهنده نگرانی‌هایی فراتر از عوامل معمولی مانند نرخ بهره است و این عوامل شامل «فشارهای احتمالی تورمی»، «تداوم تنش‌های ژئوپلیتیکی» و «ابهامات سیاسی در ایالات متحده» می‌شود.

همچنین، تحولات مرتبط با مذاکرات ایران و امریکا نقش مهمی در جهت‌دهی به بازارهای مالی ایران ایفا می‌کند. بازگشت به میز مذاکرات و احتمال توافق میان دو کشور می‌تواند به رفع تحریم‌ها و تسهیل فرآیند ورود ارز به کشور منجر شود. در این میان، بحث خروج ایران از لیست سیاه FATF نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.

ارسال نظر